Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 15:05

«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»

logoartc_fΑνακοινωση-Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:

Μέλος πληρώματος Ακτοπλοϊκού πλοίου μας κατήγγειλε ότι με εντολή της εταιρείας ζητήθηκε από όλα τα μέλη του πληρώματος να εμβολιαστούν διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος του ΥΕΝ που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους Ναυτεργάτες που εργάζονται στα πλοία.

Ανάλογη παρέμβαση στο ίδιο πλοίο παραπληροφορώντας το πλήρωμα έκανε και εκπρόσωπος της τοπικής λιμενικής αρχής στο πλήρωμα.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

Η θέση της ΠΕΝΕΝ, όπως είναι γνωστό, από την αρχή ήταν υπέρ του καθολικού εμβολιασμού για τον λαό, τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες, έχοντας ως γνώμονα την θέση ότι το εμβόλιο 1) συνιστά μια κατάκτηση της επιστήμης και της ανθρωπότητας για την καταπολέμηση του covid-19, 2) όπως δείχνουν τα στοιχεία με τα αποτελέσματα των εμβολιασμών, χωρίς να εξαλείφονται πλήρως τα προβλήματα, είναι σαφές και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι κίνδυνοι περιορίζονται αισθητά, 3) είναι προφανές ότι χρειάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ένα ευρύτερο σχέδιο και να χρησιμοποιηθεί όλη η γκάμα των μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού.

Είναι επίσης καθαρό και το έχουμε δεκάδες φορές επισημάνει τόσο ευρύτερα στην χώρα μας όσο και ιδιαίτερα για τους Ναυτεργάτες ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και του εμβολιασμού είναι τεράστιες και αναμφισβήτητες αφού με την πολιτική της δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν πήρε τα μέτρα που από την αρχή πρόβαλε το υγειονομικό και εργατικό κίνημα, τα αντιφατικά της μηνύματα και η γραμμή του αυταρχισμού, της επιβολής και του πειθαναγκασμού στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αποδείχνουν την αποτυχία της με αποτέλεσμα πλέον να στοχοποιεί και να παίρνει αντιδημοκρατικά μέτρα στους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι τόσο στις κρατικές υπηρεσίες όσο και στην ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και με τον τρόπο αυτό να επιχειρείται η επαγγελματική τους εξόντωση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την ατομική ευθύνη και με τον τρόπο αυτό ανοίγει την κερκόπορτα των μαζικών αναστολών εργασίας και των απολύσεων. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΕΝΕΝ εφαρμόζοντας πιστά την γραμμή του καθολικού εμβολιασμού σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σιωπήσει σε φαινόμενα αυθαιρεσίας τόσο των εφοπλιστών όσο και των υπηρεσιών του ΥΕΝ και ιδιαίτερα σε κρούσματα μεθοδευμένων απολύσεων σε οποιοδήποτε πλοίο της Ναυτιλίας που θα αφορά οποιονδήποτε Ναυτεργάτη ανεξάρτητα από βαθμό και ειδικότητα.

Διευκρινίζουμε τέλος ότι έως και σήμερα δεν υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των Ναυτεργατώνκαι κατά συνέπεια θα αντιδράσουμε άμεσα - δυναμικά και αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση εφοπλιστικής αυθαιρεσίας οπουδήποτε και εάν σημειωθεί.

Πληροφορούμαστε ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται σχετική ΚΥΑ με την οποία θα υπάρχει υποχρέωση στο ανεμβολίαστο πλήρωμα για δύο φορές εβδομαδιαίως διαγνωστικό rapidtestμε την δική τους οικονομική επιβάρυνση.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Υ.Γ.1: Η ΠΕΝΕΝ σχετικά με το προαναφερόμενο περιστατικό παρενέβη άμεσα αποτρέποντας την επιχειρούμενη και μεθοδευμένη απόλυση του Ναυτεργάτη.

 

Υ.Γ.2:  Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα των Ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι σε πλοία της επιβατηγού Ναυτιλίας (Ακτοπλοΐα - Πορθμεία - Διεθνών γραμμών ελληνικής σημαίας) σε περίπου 3820 υπηρετούντες έλληνες Ναυτεργάτες έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν εμβολιαστεί πλήρως οι 2250 και με την πρώτη δόση 150 που συνολικά αντιπροσωπεύουν ποσοστό 63%. Στους ανωτέρω αριθμούς περιλαμβάνονταν και όσοι έχουν νοσήσει.

Τα στοιχεία αν και έχουν πηγή τις επίσημες αρχές, πρέπει να ληφθούν υπόψη ως ενδεικτικά.

Μια σειρά εμπόδια και δυσκολίες που συνδέονται με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, τα δρομολόγια των πλοίων, τα ωράρια εργασίας, την μη συγκρότηση εμβολιαστικών κέντρων σε διάφορα λιμάνια κ.λπ αποτελούν παράγοντες που δεν διευκολύνουν την μεγαλύτερη ακόμη ανταπόκριση στους εμβολιασμούς.

 

Υ.Γ.3: Σε ότι αφορά την ποντοπόρο Ναυτιλία ουδεμία παρέμβαση υπάρχει από το ΥΕΝ έστω και για την συλλογή στοιχείων που έχει ήδη δρομολογήσει για την επιβατηγό Ναυτιλία..

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη
Γεννηματά
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2021, 21.26
 Ανάρτηση Γ. Ραγκούση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...

Ναυτιλία

26 Οκτωβρίου 2021, 16.59
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για παραπληροφόρηση…
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επιχείρηση που έστησαν Cosco – κυβέρνηση και τα...
26 Οκτωβρίου 2021, 16.57
 Συλλυπητήρια από την ΟΛΠ για την απώλεια του εργαζόμενου στη Προβλήματα ΙΙ της ΣΕΠ
Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δηλώνει συγκλονισμένη για την απώλεια του εργαζομένου της D PortServices στον Προβλήτα ΙΙ της...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.23
Κάλεσμα ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη από τους Ναυτεργάτες
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 3ο όροφο, στις 6:00 (ώρα προσέλευσης 5:30 μμ)   «Δεν έχουν...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...
24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...