Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 19:54

Προβληματική η σύνδεση Φανερωμένης-Μεγάρων

logoartc_f
Παρέμβαση της  Βουλεύτριας  του Συριζα  στη Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη για τη γραμμή Φανερωμένης-Μεγάρων :
 
Πώς να ερμηνεύσουμε ότι μόνο κατόπιν των από 7/7 άμεσων κοινοβουλευτικών ενεργειών μας το Υπουργείο έσπευσε – μέσα σε τρεις μέρες – στις 10/7, να τροποποιηθούν τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια για την περίοδο 10-31/7 προσθέτοντας μόλις ένα (1) νυχτερινό δρομολόγιο στις 23.30 (Φανερωμένη) και στις 00.00 (Πέραμα Μεγαρίδος) ; Με άλλο ένα μεσημεριανό στις 15.00 και στις 15.30 αντίστοιχα, κι αυτά παρά το κατατεθειμένο και στοιχειοθετημένο αίτημα του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας για επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 02.00, ώστε να εξυπηρετούνται οι πάνω από 200.000 κάτοικοι της Σαλαμίνας τη θερινή περίοδο, μόνιμοι και παραθεριστές, που εργάζονται και μετακινούνται καθημερινά προς και από Σαλαμίνα, Αθήνα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, εξυπηρετούμενοι από την Αττική Οδό και την εν λόγω πορθμειακή γραμμή. 
 
Φαίνεται πως η πολιτική πίεση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για αύξηση των δρομολογίων κατά τη θερινή περίοδο στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας – Πέραμα Μεγαρίδος απέδωσε, αλλά δυστυχώς μόνο μερικώς, αποδεικνύοντας δύο πράγματα. Αφενός ότι το αίτημα κατοίκων και εργαζομένων στη Σαλαμίνα ήταν και παραμένει εύλογο και δίκαιο. Αφετέρου όμως ότι το Υπουργείο λαμβάνει υπόψιν του μόνο τα αιτήματα των δραστηριοποιούμενων στη γραμμή πλοιοκτητριών εταιρειών και όχι τις αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού, όπως διατείνεται και υποχρεούται να σταθμίζει υπέρ του κοινωνικού συνόλου. 
 
Η κυβέρνηση δηλαδή ομολόγησε εμπράκτως ότι τα περισσότερα δρομολόγια ήταν αναγκαία, αλλά δεν τα αυξάνει ανάλογα γιατί απλούστατα δεν λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ούτε υπέρ της τοπικής και εθνικής οικονομίας, όπως συναρθρώνεται από τον τουρισμό, την οικονομική δραστηριότητα και την εργασία όσων κατοικούν ή εργάζονται στη Σαλαμίνα.
 
Ακόμη χειρότερα αδιαφορεί για τις υγειονομικές επιπτώσεις της μαζικής ακτοπλοϊκής μετακίνησης εν μέσω αυξημένης διασποράς της μετάλλαξης δέλτα του κορωνοϊου, τόσο για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες, όσο και για τους συνολικούς υγειονομικούς δείκτες του νησιού που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα καταστροφικό τοπικό lockdown.
 
Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με την απάντησή σας στις 31/7 εκπνέει ο καθορισμός των δρομολογίων που περιλαμβάνει τη μίζερη προσθήκη, που ουδόλως καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης. Ελπίζουμε ότι δεν πρέπει να καταθέσουμε νέα Αναφορά στη Βουλή για να πράξετε το αυτονόητο και να εξασφαλίσετε την επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας για τον Αύγουστο. Αυξήστε τα δρομολόγια, πάνω από όλα για υγειονομικούς λόγους, επιτρέψτε την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εστίαση που ύστερα από το λοκντάουν χρειάζεται να δουλέψει χωρίς άλλο βραχνά του ωραρίου, και σεβαστείτε τους εργαζομένους που παλεύουν για το εισόδημά τους, όπου μπορούν να βρουν μια δουλειά μέσα ή έξω από τη Σαλαμίνα.
 
 

Πρόσωπα

Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη
δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.09
ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβασμό του χώρου της Κυνόσουρας»
Με νομοθετήματα όπως ο...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γ. Στάνκογλου: “Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!”
Συνέντευξη στη Σεμίνα Διγενή και τον...
25 Σεπτεμβρίου 2021, 19.21
Τρ. Αλεξιάδης: Ακόμα ένα βήμα για το έγκλημα στον Πειραιά
Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη...

Ναυτιλία

26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γιατί πλημμύρησε ο Πειραιάς από κοντέινερς που παραμένουν στα «αζήτητα»
Πάνω από 34.000 άδεια κοντέινερς «λιμνάζουν»...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.22
 Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.14
Εγκαίνια στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 «Χάι-Λάιφ»: Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  Αναφέρει σε ανακοίνωση της Η...