Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 00:06

«Ευκαιρία για ενίσχυση των μικρομεσαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης»

logoartc_f
Οι συνεχείς αποτυχημένες προβλέψεις των κυβερνητικών στελεχών κατά το παρελθόν,  δείχνουν την αναξιοπιστία των σημερινών προβλέψεών τους τόνισε σε συνέντευξή του στον AlphaRadio o αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όπως ανέφερε, η δήλωση του πρωθυπουργού πριν λίγους μήνες στον γερμανικό τύπου πως «θα έχουμε ένα
κανονικό καλοκαίρι και δείτε την τραγωδία που ζούμε» αλλά και οι δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων, οι οποίοι «ενώ χαρακτήριζαν υπερβολικές τις εκτιμήσεις μου για έλλειμμα στον προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 12 δις, το έλλειμμα τελικά έκλεισε πάνω από τα 20 δις».  
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση που βιώνουν οι λογιστές, οι οικονομολόγοι, οι φοροτεχνικοί, προσπαθώντας ανάμεσα σε ένα κυκεώνα οδηγιών και διατάξεων να προλάβουν ασφυκτικές προθεσμίες. Ενώ τα στοιχεία για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, όπως είπε, άργησαν χαρακτηριστικά να ανέβουν, κάλεσε την κυβέρνηση «να σεβαστεί τον κόπο όλων αυτών, που από όταν ξεκίνησε η πανδημία είναι νύχτα - μέρα στα γραφεία τους και εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες  για να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την ιστορία των δηλώσεων, των πλατφορμών, των οδηγιών κλπ.. Να μην τους πνίγει με εξωπραγματικές προθεσμίες και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Εμείς τα λέγαμε από την πρώτη μέρα, τα έλεγαν τα Επιμελητήρια, οι σύλλογοι των λογιστών κ.α. Με δική της ευθύνη η κυβέρνηση πρέπει να παρατείνει τις προθεσμίες ώστε να μπορέσουν πρώτα απ’ όλα αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν μια ανάσα και επιτέλους να έχουν λίγες μέρες διακοπών, διότι όπως τα έχει σχεδιάσει  η κυβέρνηση διακοπές για τους λογιστές και τους φοροτέχνες δεν προβλέπεται για το 2021».
 
Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών πολιτών και επιχειρήσεων, που βαίνει διογκούμενο, παρέθεσε στοιχεία περί δραματικής αύξησης των οφειλών προς την Εφορία τον Μάιο, ενώ υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, που η πραγματικότητα κάθε μέρα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά της. 
 
Σχετικά με την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης δήλωσε πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Περιφέρειες είναι εκτός κυβερνητικού σχεδίου για χρηματοδότηση. Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα από τη Γαλλία, την Ισπανία και από άλλες χώρες, όπου μεταφέρθηκαν χρήματα απευθείας στην Περιφέρεια για να ενισχυθούν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Ο κατάλογος των έργων που θα πάνε τα πρώτα δισεκατομμύρια,όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση,δεν αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ούτε καν μεγάλες. Αφορά πολύ μεγάλες, τεράστιες επιχειρήσεις στις οποίες θα πάνε όλα αυτά τα χρήματα». 
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης «δίνεται μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης της περιόδου αλλά και να λύσουμε και δυσλειτουργίες της ελληνικής οικονομίας που κληρονομήσαμε από το παρελθόν».Κλείνοντας ανέφερε ως παράδειγμα σωστής αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης τη χρηματοδότηση βασικών έργων υποδομής στα ελληνικά νησιά. «Ενώ θα καθιστούν αξιοπρεπή τη διαβίωση των κατοίκων, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και ολόκληρο το χρόνο, η κατασκευή λιμανιών με υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών  βοηθούν τον ελληνικό τουρισμό, συνεισφέρουν στο ΑΕΠ, ενώ παράλληλα ενισχύουν τα νησιά μας για εθνικούς λόγους».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...