Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 00:00

«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για Όλους»: 
 
Στην αφιερωμένη στις δημοτικές παρατάξεις εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» (Κανάλι Ένα-90,4) με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κλάδη και Νίκο Παρασκευά συζητήθηκε μια ιστορία με εντάσεις -το Πάρκο Γεννηματά στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, που έχει μετατραπεί σε «ιδιωτικό κήπο» μιας καφετέριας η οποία είναι εκεί εγκατεστημένη από την εποχή Μιχαλολιάκου. Ο «Πειραιάς για Όλους» έχει ξεκινήσει μαζί με τους κατοίκους καμπάνια συλλογής υπογραφών για να ξαναγίνει το πάρκο δημόσιο.
 
Καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ένας Καμινιώτης που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα:  ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αθανασιάδης, κοινοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους». Ενώ η συζήτηση κυλούσε ομαλά εμφανίστηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης για να βάλει -κατά τη γνώμη του- τα πράγματα στη θέση τους.
 
Δύο τα φάουλ του δημάρχου:  «Γιατί αφιερώνετε ολόκληρη εκπομπή σε ένα θέμα που δεν υφίσταται;» ρώτησε τους δημοσιογράφους. Είναι αυτό που εξηγούμε ως τη μεγάλη παθογένεια του «Καναλιού Ένα», δηλαδή η δημοτική πλειοψηφία να θεωρεί ότι ο Ρ/Σ είναι το Γραφείο Τύπου του δημάρχου. Δεν μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα. Δεν είναι οι υπεύθυνοι της εκπομπής δημοσιογράφοι που θα κρίνουν τι είναι σοβαρό και τι δεν είναι, αλλά  ο δήμαρχος. Για αυτό το «Κανάλι Ένα» πάει τόσο καλά. Στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη ατάκα από τον Γιάννη Μώραλη με στόχο τον Γιώργο Αθανασιάδη:  «Ποια είναι η ιδιότητα του κυρίου;» Λογική ερώτηση για κάποιον που γνωρίζει τα Καμίνια μόνο μέσω των προεκλογικών περιοδειών, αδιανόητη όμως για έναν δήμαρχο.
 
Ενημερώνουμε, λοιπόν, πρώτα-πρώτα ότι τα Καμίνια βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της πόλης και ανήκουν στη Δ’ ΔΚ, όπως επίσης ότι έχουν Κοινοτικό Συμβούλιο του οποίου η τύχη αγνοείται από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.
 
Θυμίζουμε, επίσης, ότι ο «Πειραιάς για Όλους» είναι η δεύτερη σε δύναμη δημοτική  παράταξη στα Καμίνια και τα στελέχη της όχι μόνο γνωρίζουν τη γειτονιά, μεγάλωσαν και ζουν εκεί, νοιάζονται για αυτήν, αλλά είναι και ιδιαίτερα αγαπητοί. Ένας από αυτούς, κύριε δήμαρχε, είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης, άγνωστος ίσως σε κάποιους κύκλους, πασίγνωστος όμως σε εκείνες τις γειτονιές για την προσφορά του και για την κοινωνική δράση του.
 
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής μίλησε ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος από την καμπάνια συλλογής υπογραφών, υποστήριξε δεν έχει αντιληφθεί κάτι μεμπτό στο πάρκο Γεννηματά. Από την πλευρά του, ο επόμενος καλεσμένος Θανάσης Διαβολάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στο λιμάνι», αφού τόνισε ότι πρέπει να ενθαρρύνονται τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς είναι οι κάτοικοι που βιώνουν και οφείλουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα της γειτονιάς τους, επισήμανε ότι αν η σύμβαση είναι προβληματική και δίνει το δικαίωμα στον επιχειρηματία κατάληψης του χώρου θα πρέπει να αναθεωρηθεί στη λογική ότι η κάθε γειτονιά πρέπει να έχει ελεύθερο χώρο.
 
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με παρέμβαση του επιχειρηματία ο οποίος διαβάζοντας στον αέρα τη σύμβαση του με τον Δήμο Πειραιά, δήλωσε ότι «η σύμβαση είναι προβληματική, γιατί δίνει πολλά δικαιώματα στους δημότες και δεν λαμβάνει υπόψη της τον επιχειρηματία». Λογικό καθώς ο άνθρωπος νομίζει ότι το δημόσιο πάρκο είναι οικόπεδο του. Αυτό του έδωσαν να καταλάβει τόσο  ο προηγούμενος δήμαρχος που τον εγκατέστησε εκεί όσο και ο τωρινός που θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Για αυτό και κατέληξε ευχαριστώντας τον Δήμαρχο που στέκεται στο πλευρό των ιδιωτών. 
 
Τελικά, η εκπομπή των Γιάννη Κλάδη και Νίκου Παρασκευά έβγαλε αρκετές μικρές αλλά ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ο «Πειραιάς για Όλους» συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών τις οποίες θα φέρουν οι ίδιοι κοινοτικοί μας σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τους γνωρίσει καλύτερα ο δήμαρχος.
 
Στον σύνδεσμο αποσπάσματα από το ηχητικό αρχείο της εκπομπής με τις παρεμβάσεις (με τη σειρά που ακούστηκαν) του κοινοτικού συμβούλου Γιώργου Αθανασιάδη, του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και του επιχειρηματία κ. Παπαφάγου:
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη
δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.09
ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβασμό του χώρου της Κυνόσουρας»
Με νομοθετήματα όπως ο...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γ. Στάνκογλου: “Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!”
Συνέντευξη στη Σεμίνα Διγενή και τον...
25 Σεπτεμβρίου 2021, 19.21
Τρ. Αλεξιάδης: Ακόμα ένα βήμα για το έγκλημα στον Πειραιά
Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη...

Ναυτιλία

26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γιατί πλημμύρησε ο Πειραιάς από κοντέινερς που παραμένουν στα «αζήτητα»
Πάνω από 34.000 άδεια κοντέινερς «λιμνάζουν»...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.22
 Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.14
Εγκαίνια στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 «Χάι-Λάιφ»: Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  Αναφέρει σε ανακοίνωση της Η...