Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 00:00

Το καλοκαίρι του 2022 το ΜΕΤΡΟ φτάνει Πειραιά…

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Υπουργός Υποδομών  και Μεταφορών  κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο του σταθμού μετρό  «Δημοτικό Θέατρο», περιηγήθηκαν στους χώρους του σταθμού και συζήτησαν για την πορεία των εργασιών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι τρείς σταθμοί της γραμμής 3 Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο, προβλέπεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι του 2022.

Οι κ.κ. Μώραλης και Καραμανλής ενημερώθηκαν επίσης και για μια  εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράμετρο του υπό εξέλιξη έργου: για τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία «βγήκαν στο φως» κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στον σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου. Τα αρχαιολογικά ευρήματα φιλοξενούνται προσωρινά στην Ξυλαποθήκη Πειραιά και πρόθεση είναι να εκτεθούν στον χώρο του συγκεκριμένου σταθμού.

Στον σταθμό του Μετρό παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Νίκος Ταχιάος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Νίκος Κουρέτας, στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., ενώ από την πλευρά του Δήμου Πειραιά  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας- Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος κ.α..

Ο Υπουργός Υποδομών  και  Μεταφορών  κ. Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Τον Δεκέμβριο του 2019 είχαμε έρθει εδώ και είχαμε δεσμευτεί ότι το έργο θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2022. Διαπιστώσαμε σήμερα την πρόοδο στην κατασκευή του. Βρισκόμαστε στα τελειώματα των εργασιών και στην ουσία είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.Ο Πειραιάς όταν θα παραδοθούν οι τρεις σταθμοί θα γίνει πραγματικά ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Γιατί θα έχουμε το Μετρό, θα έχουμε το Τραμ, θα έχουμε τον Προαστιακό. Σκεφτείτε ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μέσα σε περίπου 50 λεπτά. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε βεβαίως να είμαστε όλοι περήφανοι.

Πέρα όμως από όλα αυτά, μας δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ένα πολύ μεγάλο έργο Μετρό είναι και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων. Στην Ξυλαποθήκη είδαμε τα πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα από τον σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου που θα είναι πραγματικά ένας σταθμός - πρότυπο, ο οποίος θα συμβολίζει και αυτό που εμείς στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέμε, ότι μπορούμε να έχουμε και αρχαία και Μετρό. Και θα είναι ένας σταθμός - πρότυπο, διότι έχει βρεθεί ένα πολύ σημαντικό βοτσαλωτό δάπεδο που θα εκτεθεί εδώ και θα υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.Επομένως, η δέσμευση που είχαμε δώσει τον Δεκέμβριο του 2019, ισχύει στο ακέραιο.

Παρά την πανδημία τα εργοτάξια έμειναν ανοιχτά. Έγινε μία τεράστια προσπάθεια να μην καθυστερήσουμε και αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 90% σε μερικά σημεία και μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε βάλει. Η δέσμευση παραμένει: Το καλοκαίρι του 2022 οι τρεις σταθμοί θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του,  τόνισε:  «Υποδέχθηκα σήμερα για ακόμα μια φορά στην πόλη μας τον Υπουργό κ. Καραμανλή, καθώς και στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με τους οποίους έχουμε μια σταθερή συνεργασία. Η πρόοδος του έργου είναι εντυπωσιακή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό. Αδημονούμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Μετρό στην πόλη μας.

Ο Πειραιάς μετατρέπεται  σε έναν από τους μεγαλύτερους  συγκοινωνιακούς κόμβους στην Ευρώπη πλέον, με Τραμ, Μετρό, Σιδηρόδρομο, Λιμάνι, με τη σύνδεση του αεροδρομίου με το Λιμάνι, με ό,τι σημαίνει αυτό για το κυκλοφοριακό, για τον τουρισμό, για την ανάπτυξη της πόλης μας. Πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο έργο που εκτελείται στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια, ενώ με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του, τα οφέλη για τον Πειραιά θα είναι πολλαπλά.

Είμαστε μια πόλη που το νούμερο ένα πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι το κυκλοφοριακό. Το έργο αυτό λοιπόν έχει εξαιρετική  σημασία και θα αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης  μας. Χαίρομαι επίσης, για το γεγονός ότιστον σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου θα εκτεθούν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν στις ανασκαφές, συνδέοντας πολιτισμικά και ιστορικά το παρελθόν και το μέλλον της πόλης μας».

 

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη
Γεννηματά
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2021, 21.26
 Ανάρτηση Γ. Ραγκούση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...

Ναυτιλία

25 Οκτωβρίου 2021, 21.23
Κάλεσμα ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη από τους Ναυτεργάτες
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 3ο όροφο, στις 6:00 (ώρα προσέλευσης 5:30 μμ)   «Δεν έχουν...
25 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Celestyal Cruises: Ειδική Black Friday προσφορά για τις κρουαζιέρες του 2022
  Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και...
22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...
24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...