Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 21:08

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με Χρ. Βρεττάκο

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, στην οποία συμμετείχαν ο Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, η Βουλευτής Β’ Πειραιά Φωτεινή Μπακαδήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης και μέλη του κόμματος.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τοπικά προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη, η λειτουργία της OILONE, τα απορρίμματα στο Σχιστό, το επενδυτικό πλάνο της COSCO,οι καθυστερήσεις  στην έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην Αμφιάλη. Επίσης, συζητήθηκαν  οι δυσκολίες των ανθρώπων της πόλης, που εντάθηκαν με  την πανδημία, η υψηλή ανεργία και η αγωνία τους για το μέλλον.
 
Στη συνέχεια της συνάντησης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Νίκο Πέτσα. Οι επαγγελματίες ανέφεραν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συζήτησαν με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τα θέματα των κόκκινων δανείων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, την επέλαση των πολυεθνικών, το κεφάλαιο επανεκκίνησης και την ανάγκη κουρεμάτων των χρεών.
 
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, όπου ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, αναφέρθηκε στον αγώνα των κατοίκων και του δήμου για να πετύχουν την ανάπλαση των 86 στρεμμάτων, τα οποία πλέον αποτελούν πνεύμονα για την πόλη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον αγώνα της πόλης για  την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων  της OILONE και της LAFARGE, η λειτουργία των οποίων δημιουργεί σοβαρή επιβάρυνση στην δημόσια υγεία, ενώ, τέλος, τόνισε την ανάγκη να επεκταθείη ανάπλαση  στο κομμάτι των 200 στρεμμάτων της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να ολοκληρωθεί το όνειρο των κατοίκων.
 
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, ΓιάνηςΒαρουφάκης, δήλωσε από τα Λιπάσματα: «Η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι είναι μια μικρογραφία της κρίσης της Ελλάδας. Βλέπουμε την Cosco στο λιμάνι, όπως και ο χρυσός στη Χαλκιδική που έχουν εκχωρηθεί. Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης της «Μητσοτάκης Α.Ε.»: τζόγος, λιτότητα, απορρύθμιση της αγοράς, νόμος Χατζηδάκη. 
 
Υπάρχει μια ανάμεικτη εικόνα συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης. «Από τη μια έχεις την οικονομική κατάρρευση, έχεις μία περιβαλλοντική καταστροφή, ένα έγκλημα της Oil One του κ. Μελισσανίδη, από την άλλη έχεις μία κοινωνία που αντιδρά. Η δημοτική αρχή έχει αποσπάσει αυτό το κομμάτι των Λιπασμάτων, πρέπει να αποσπάσει και όλο το υπόλοιπο, τα 200 στρέμματα της Εθνικής Τράπεζας που δεν έπρεπε να ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από τον ελληνικό λαό. Τα 200 στρέμματα ανήκουν στο δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου για να αναπνεύσει ακόμα πιο πολύ».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Οι πολίτες και τα 
νοικοκυριά της Β´ Πειραιά 
στο στόχαστρο της Κυβέρνησης»
 
Αυξήσεις «φωτιά» στις
αντικειμενικές σε Κερατσίνι
και Δραπετσώνα
 
Απεβίωσε η δημοσιογράφος
Σοφία Αδαμίδου

«Ανυπότακτος Κορυδαλλός»:
Εναλλαγή αιρετών 
 
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

12 Ιουνίου 2021, 19.40
Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με τον Γιάννη Πλακιωτάκη
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας...
11 Ιουνίου 2021, 20.22
“Bravo Sustainability Week 2021”
Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην Εβδομάδα...
09 Ιουνίου 2021, 23.52
Γ.Σ.Ε.Ε.: Ράπισμα στη δημοκρατία από τους εφοπλιστές
Ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Ε. για την...

Πειραιάς