Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Μάρτίου 2021 21:06

Φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης των Ναυτεργατών από την ράδα της Κίνας

logoartc_f
Η αντιπαλότητα στην διαχείριση του πλοίου m/v "ΑngelicPower" μεταξύ των Ναυτιλιακών εταιρειών Panthalassa Maritime Corp. και της Diamlemos Shipping Co και οι διαφορές που έχουν ξεσπάσει στην εκμετάλλευσή του σε συνδυασμό με εκκρεμότητες προς τις τράπεζες που έχουν δανείσει το πλοίο, έχουν οδηγήσει τους 22 Ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτό (9 Έλληνες) σε πολύμηνο εγκλωβισμό επί του πλοίου. 
 
Ορισμένοι από το πλήρωμα μετρούν 15-16 μήνες πού βρίσκονται σε αυτό, δεν έχουν πατήσει ούτε στιγμή το πόδι τους σε στεριά όλο αυτό το διάστημα, όλων ή ΣΣΕ έχει λήξει και ταυτόχρονα τους έχει απαγορευτεί ο επαναπατρισμός στη χώρα μας και τα διαβατήρια τους παρακρατούνται από τον ατζέντη του πλοίου. 
 
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:
 
Το χειρότερο και το πλέον επικίνδυνο είναι ότι μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία αυτών να έχει επιδεινωθεί και παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφορές προς ΥΕΝ - εταιρεία το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και ο κίνδυνος για την υγεία τους να είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρός. 
 
Σημειώνουμε ότι το πλοίο έφτασε στην Κίνα τον Ιούλη του 2020 προκειμένου να ξεφορτώσει (φορτίο κάρβουνο) προερχόμενο από την Ινδονησία και από τότε διαρκεί η ιδιότυπη ομηρία και ο πολύμηνος εγκλωβισμός τους!!! 
 
Παρόμοιο πρόβλημα με αντίστοιχο πλοίο των εμπλεκομένων εταιρειών είχαμε καταγγείλει τον περασμένο χρόνο και αφορούσε το πλοίο "AngelicGlory" από το οποίο οι Ναυτεργάτες επαναπατρίστηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. 
 
Στο πλοίο ανάμεσα στους 9 Έλληνες Ναυτεργάτες εργάζεται και μέλος της ΠΕΝΕΝ και όλοι μαζί έχουν απευθυνθεί δεκάδες φορές προς το ΥΕΝ και στον ακόλουθο της Πρεσβείας μας στη Σαγκάη χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει η παραμικρή θετική εξέλιξη, τόσο για την επιστροφή τους στην χώρα μας και ακόμη περισσότερο για την παροχή ιατρικής - φαρμακευτικής βοήθειας σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη. 
 
Καλούμε το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του επειγόντως να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για απεγκλωβισμό των Ελλήνων και των αλλοδαπών Ναυτεργατών, να επιβάλουν στις εμπλεκόμενες εταιρίες να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και να δώσουν λύση στην πολύμηνη ομηρία τους. 
 
Καλούμε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στην Σαγκάη επειγόντως να διασφαλίσουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Ναυτεργάτες του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας. 
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Πτωχευτικός Κώδικας
και οι πλειστηριασμοί
 
«Από τον Όθωνα στην
Cosco» 
 
Αναβάθμιση σχολείων στο
Δήμο Νίκαιας-Ρέντη 
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Μαΐου 2021, 14.58
Ο Πτωχευτικός Κώδικας και οι πλειστηριασμοί
Με τον Πτωχευτικό Κώδικα όλη η δύναμη...
17 Μαΐου 2021, 14.52
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Πειραιά
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή...
16 Μαΐου 2021, 23.28
«Να απαντήσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: Πήραν χρήματα από τη SIEMENS;»
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...