Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 23:04

Πειραιάς για όλους»: Μια απάντηση με πολλούς αποδέκτες ...

logoartc_f

«Ένα σχόλιο για τις "θρυλικές μπίζνες" Μώραλη και  τους "λαγούς"
 
 
Ένα site, το AttikiOla.gr (δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη του αλλά τώρα τη μάθαμε) μας εγκαλεί σε ένα άρθρο με τίτλο: «Αντιπολίτευση για γέλια στο Δήμο Πειραιά – Ούτε λέξη για τις Θρυλικές «μπίζνες» Μώραλη…», γράφει καταλήγοντας: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε από τον κ. Μπελαβίλα μια παρέμβαση έτσι για τα μάτια του κόσμου αλλά δεν κρατούν όπως φαίνεται ούτε τα προσχήματα, με τον   Πειραιϊκο λαό αν αηδιάζει με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Πειραιά από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου.» Προχειρογραμμένο κείμενο είναι αλήθεια, με λάθη πληκτρολογίου, αλλά αξίζει να το δούμε λίγο.
 
Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι τους έπιασε. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένας ωραίος άμβωνας ύμνων προς τη δημαρχία Μώραλη και τον πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημειώνουν εμφατικά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις κάπου αλλού στο ρεπορτάζ τους για το ίδιο θέμα: «Για να είμαστε δίκαιοι, το ρεπορτάζ μας ξεκίνησε όταν μια πληροφορία έφθασε στην δημοσιογραφική ομάδα του attikiola που έκανε λόγο πως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την επιχείρηση …… και για τις δεκάδες αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά και τα νομικά του πρόσωπα. Στην αρχή πιστέψαμε πως γνώριζε αλλά στην συνέχεια του ρεπορτάζ διασταυρώσαμε πως συμβαίνει το αντίθετο ασκώντας μάλιστα «βέτο» να μην ξανά πάρει ανάθεση η οικογενειακή επιχείρηση, του Δημοτικού συμβούλου Πειραιά».
 
Τι καταλαβαίνουμε: Ο Δήμαρχος Πειραιά βαρύνεται με "θρυλικές μπίζνες", ο κύριος Μαρινάκης είναι έξαλλος για αυτό και το καλό site χτυπιέται από απελπισία γιατί η παράταξη «Πειραιάς για όλους» δεν κάνει σοβαρή αντιπολίτευση καταγγέλλοντας! Αυτή είναι μία αθώα εξήγηση.
 
Υπάρχει όμως και άλλη μία ερμηνεία: Εξαπτέρυγα τη δημοτικής πλειοψηφίας, τώρα που μαίνεται ο εσωτερικός πόλεμος στο ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» και τη ΔΗΡΑΠ νοιώθουν ότι θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Αφού ύμνησαν, έβρισαν, συκοφάντησαν υπηρετώντας μία αυταρχική διοίκηση του δημάρχου και του «πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου» φαίνεται ότι προορίζονται για τα αζήτητα. Γιατί έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται η δημαρχία Μώραλη-Μαρινάκη. Προκειμένου να κάνουν φασαρία -όπως λένε στην πιάτσα- μήπως και γλυτώσουν, επιτίθενται στον «Πειραιάς για όλους» για λειψή αντιπολίτευση.
 
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Πώς, πότε και με τι θέμα κάνουμε αντιπολίτευση το αποφασίζουμε εμείς και κανένας άλλος: ο επικεφαλής, η δημοτική και κοινοτική ομάδα, η συνέλευση του «Πειραιάς για όλους». Η συνήθεια δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως «λαγούς» δημοτικούς συμβούλους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα αλλάζοντας αφεντικά και θέσεις, είναι μία συνήθεια που βρίσκει τόπο αρκετά χρόνια στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου. Λέμε να μην την ακολουθήσουμε.
 
Ευχαριστούμε το AttikiOla.gr που για πρώτη φορά ασχολήθηκε μαζί μας. Ελπίζουμε -και θα χαρούμε- αν δημοσιεύσει την απάντηση μας».
 
Νίκος Μπελαβίλας #pireas4all

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Είμαστε πάντα εδώ για
την πόλη μας και τους
ανθρώπους της» 
 
«Το νομοσχέδιο σας
φέρνει την εργασιακή 
βαρβαρότητα»
 
Συνέδριο για τον Παράκτιο
και Θαλάσσιο Τουρισμό

Στο 40% οι αυξήσεις των
αντικειμενικών στο Πέραμα
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

16 Ιουνίου 2021, 21.07
Επιτυχής επανεκκίνηση της Ελληνικής κρουαζιέρας από τη CelestyalCruises
Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
15 Ιουνίου 2021, 15.20
Συνεργασία Ο.Λ.Ε. και ΕΛ.ΠΕ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα...
14 Ιουνίου 2021, 19.33
Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου από τους ναυτεργάτες
Στα δικαστήρια για να κηρύξουν «παράνομη»...

Πειραιάς

16 Ιουνίου 2021, 00.00
«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 23.45
«Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 15.23
Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα,...