Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:43

«Επιλέγουν διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο»

logoartc_f
Την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει λογιστές και επιχειρήσεις με την επιβολή προστίμων  για την εκπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ) του έτους 2014, στηλίτευσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία για τη λύση του ζητήματος, την οποία μάλιστα δήλωσε πως θα την απέσυρε αν το Υπουργείο αναγνώριζε και δεσμευόταν πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.  
  
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής «δυστυχώς η λογική δεν επικράτησε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και μια τεχνική αδυναμία της Πολιτείας, συνεπικουρούμενη από διαχρονική νομοθετική αβλεψία, αντί να λυθεί, παρέμεινε επιπρόσθετη στο τεράστιο βάρος που έχουν επωμιστεί τα λογιστικά γραφεία στις μέρες μας.
 
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί όμως, με τη στάση του Υπ. Οικονομικών καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής στη συζήτηση του αποτελούμενου από 40 άρθρα ν/σ για το λαθρεμπόριο και με την κατάθεση τροπολογιών (41 άρθρων (!)), λίγο πριν τη λήξη της ολομέλειας και χωρίς να υπάρχει κάποιος έκτακτος λόγος, απέδειξαν ότι δεν σέβονται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Επέλεξαν, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, «διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο και δυστυχώς επικράτησε η κομματική σκοπιμότητα απέναντι στην κοινή λογική».
 
Στη ερώτηση του δημοσιογράφου περί αλλαγής της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη στάση που κρατούσε κατά το πρώτο  κύμα της πανδημίας, ο βουλευτής υπενθύμισε πως απέναντι στην υπευθυνότητα που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση και στήριξη - όπως και σε άλλα θέματα, όπως η κρίση στον Έβρο, τα εθνικά ζητήματα - είχαμε την άρνηση πολιτικού διαλόγου από μεριάς της. «Αρνήθηκαν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρνήθηκαν την πρόταση περί κοινώς αποδεκτού Υπουργού Υγείας, αρνούνται να δώσουν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων».
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης κατήγγειλε τη «διγλωσσία» της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ τον πολίτη που κατεβαίνει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει μαζί με 5-6 φίλους του, ενώ δεν συζητά καν για τον πολιτικό που ανεβαίνει για ποδηλατάδα στο βουνό με τους φίλους του και αγκαλιάζεται και βγαίνει φωτογραφίες χωρίς μάσκα, φωτογραφία που εξαφανίζεται και δεν υπάρχει πουθενά στα ΜΜΕ.(!)
 
«Πέπλο σιωπής έχει σκεπάσει σοβαρές εφημερίδες και μεγάλα ΜΜΕ», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας την ανθρωποφαγία που είχαν επιδείξει σε δημοσίευση του Παύλου Πολάκη, στην προσπάθεια του δημοσιογράφου να υποστηρίξει πως η «ποδηλατάδα» δεν αποτελεί θέμα πολιτικής σημασίας και γι αυτό δεν ασχολήθηκε μαζί του η πλειονότητα των ΜΜΕ…
 
Η πολιτική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στην ανάγκη εθνικής συστράτευσης για την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, εθνικής κυριαρχίας, οικονομικής κρίσης και «η αποσιώπηση της είδησης και το λάθος μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός σε μια περίοδο που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά» δεν συμβάλλει στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
 
Ακούστε το ηχητικό:
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...
28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...