Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 16:06

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη

logoartc_f
«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στα πλαίσια του αγωνιστικού της σχεδιασμού συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία για την οργάνωση της 24ωρης προειδοποιητικής Παμπειραϊκής απεργίας που αποφάσισε για τις 24 Σεπτέμβρη 2020 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
 
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται συσκέψεις σε όλα τα καράβια με την συμμετοχή των μελών μας και Ναυτεργατών άλλων ειδικοτήτων που από κοινού βλέπουν την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην κλιμακούμενη επίθεση που έχουν εξαπολύσει από κοινού εφοπλιστές και κυβέρνηση ενάντια στα δικαιώματά τους.
 
Στο επίκεντρο της πάλης της ΠΕΝΕΝ είναι τα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, η αντιδραστική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των Ναυτεργατικών οργανώσεων, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί ραγδαία όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και τα εργασιακά προβλήματα που οι εφοπλιστές βρήκαν την ευκαιρία με την υγειονομική κρίση και καθημερινά παραβιάζουν τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών που είναι κατοχυρωμένα στην Ναυτική νομοθεσία.
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ μετά τα μέτρα της κυβέρνησης πήρε τρεις φορές την πρωτοβουλία και με έγγραφά της απευθύνθηκε στην ΠΝΟ - ξεχωριστά στις διοικήσεις όλων των Ναυτεργατικών σωματείων και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ζητώντας να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα, να συζητήσουν και να αποφασίσουν την οργάνωση της αντίστασης, της πάλης των Ναυτεργατών και την κήρυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.
 
Στο προσκλητήριο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ διευκρινίζαμε ότι ανεξάρτητα από πολιτικές, παραταξιακές και άλλες διαφορές οφείλουμε και πρέπει να προτάξουμε τα κοινά προβλήματα, την αποτελεσματική απόκρουση της εφοπλιστικής και κυβερνητικής επίθεσης, να οργανώσουμε έγκαιρα και ουσιαστικά την Ναυτεργατική απάντηση η οποία πρέπει να είναι η οργάνωση πολύμορφων δράσεων και αγώνων και η απεργία για να αποτρέψουμε την υλοποίηση των επικίνδυνων και καταστροφικών αντιναυτεργατικών μέτρων που προωθεί από κοινού το μαύρο μέτωπο εφοπλιστών - κυβέρνησης μαζί με την συνδρομή και των άλλων συστημικών πολιτικών δυνάμεων.
 
Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕΝΕΝ αποδείχνει για πολλοστή φορά ποιός βάζει μπροστά τα ναυτεργατικά προβλήματα, τα ναυτεργατικά δικαιώματα και συμφέροντα, ποιός νοιάζεται για την κοινή δράση όλου του Ναυτεργατικού κόσμου, ποιός διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο και παρέμβαση στο ναυτεργατικό κίνημα.
 
Δυστυχώς όλες οι άλλες δυνάμεις που απευθύναμε την πρόσκληση απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ και από αυτή την άποψη οι ευθύνες τους είναι βαρύτατες.
 
Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΠΕΝΕΝ έθεσε επί τάπητος τον δικό της αυτοτελή αγωνιστικό σχεδιασμό αποστέλλοντας έγκαιρα εξώδικο με τα αιτήματά της, εγκαινίασε σε καθημερινή βάση την ενημέρωση του κλάδου πραγματοποιώντας δεκάδες επισκέψεις και συσκέψεις στα καράβια, τόσο στον Πειραιά, όσο και σε άλλα λιμάνια και μέσα από μια επίμονη - επίπονη διαδικασία έλαβε την απόφαση της καθόδου σε 24ωρη προειδοποιητική Παμπειραϊκή απεργία.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και τώρα με αποφασιστικότητα οργανώνοντας διαδοχικές συσκέψεις μέσα αλλά και έξω από τα καράβια, κινητοποιώντας τον κλάδο και κάθε άλλο Ναυτεργάτη που βλέπει την ανάγκη να οργανωθεί αγωνιστικά η απάντησή μας στην κατεύθυνση αντίστασης και σύγκρουσης με κυβέρνηση - εφοπλιστές.
 
Η απόφαση της ΠΕΝΕΝ για την απεργία είναι η πρώτη που λαμβάνεται από ένα ναυτεργατικό σωματείο μετά από 41 χρόνια...   
 
Αυτό δείχνει το επίπεδο οργάνωσης - συσπείρωσης της ΠΕΝΕΝ, τους ακατάλυτους δεσμούς με τον κλάδο, την απήχηση της αγωνιστικής της πρωτοβουλίας στα μέλη και ευρύτερα στους Ναυτεργάτες και τον αγωνιστικό - ταξικό μπούσουλα πάνω στο οποίο με συνέπεια πορεύεται για τα ναυτεργατικά  και εργατικά προβλήματα επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Ναυτεργατικό σ.κ.
 
Σχετικά με την κριτική μας τοποθέτηση και την αποτίμηση της στάσης όλων των άλλων δυνάμεων για την γραμμή που ακολούθησαν, αυτή θα καταγραφεί μετά το πέρας της απεργίας....
 
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η απόφαση που εξαγγέλθηκε από τα σωματεία του ΠΑΜΕ, έστω και στο παρά ένα, να συμπορευτούν με την απεργία που εξήγγειλε η ιστορική μας Ένωση για τις 24/9, αντικειμενικά συνιστά βήμα διεύρυνσης του Ναυτεργατικού απεργιακού μετώπου και μπορεί να συμβάλει πιο ουσιαστικά στην αναχαίτιση της εφοπλιστικής και κυβερνητικής επιθετικότητας.
 
Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα αγωνιστικά βήματα και ο σχεδιασμός της ΠΕΝΕΝ δεν σταματούν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία.....
 
Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να συσπειρωθούν στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΠΕΝΕΝ, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο ανεξάρτητα από ειδικότητα μέσα στα πλοία, όλους τους απόμαχους του κύματος, να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απεργιακή απάντηση στις 24/9 βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά μας».
 
Υ.Γ.: Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα ΜΜΕ να προβούν στην δημοσιοποίηση της απόφασής της παίρνοντας υπόψη ότι η απεργία μας αφορά ένα σημαντικό και νευραλγικό τομέα όπως είναι αυτό των Ακτοπλοϊκών και Πορθμειακών συγκοινωνιών και είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση του επιβατικού κοινού.
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...