Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 19:09

Συνάντηση Δημάρχου Περάματος με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα,  ο Δήμαρχος Περάματος έθεσε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως την ανάγκη άμεσης πρόσληψης υπαλλήλων για τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ συζήτησαν πλήθος θεμάτων που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την τοπική ανάπτυξη.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τον ενημέρωσε για μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
 
Η εξαιρετική σχέση του Δήμου Περάματος με τον Δήμο Τρικκαίων, που διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία κι εφαρμόζει τεχνολογικές καινοτομίες, επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός πως θα υπάρξει το επόμενο διάστημα συνεργασία των δύο Δήμων σε τομείς που σχετίζονται με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με γνώμονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών.
 
Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς ύψιστη προτεραιότητα για όλους αποτελεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα προμηθεύσει επαρκή ποσότητα μασκών για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του Δήμου.
 
Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση για τον καταστατικό χάρτη των αιρετών, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη επιπρόσθετων τροποποιήσεων του Ν. 4412/2016, ώστε να διασφαλίζεται αφενός μεν η διαφάνεια κατά τη διαδικασία εκτέλεσης των έργων, αλλά την ίδια στιγμή να υπάρχει ευελιξία και ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...