Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 19:35

Novartis: «Στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων»

damanaki ixthok1
Οριστικό τέλος στην παραφιλολογία περί σκευωρίας βάζει η έγγραφη κατάθεση της Αντιεισαγγελέα, Ελένης Τουλουπάκη, σχετικά με τη μήνυση που έχει δεχτεί από τους Αντώνη Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο ότι δήθεν συμμετείχε στη δήθεν σκευωρία εναντίον τους.
 
Η Τουλουπάκη ξεκαθαρίζει στην κατάθεσή της πως στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Νοβάρτις δεν υπάρχουν μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Όπως εξηγεί αναλυτικά, κατά την έρευνα που διεξήχθη σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο στην οποία ήταν αποθηκευμένα όλα τα αρχεία της Νοβάρτις αλλά και στα γραφεία της ίδιας της εταιρείας, βρέθηκε πληθώρα στοιχείων για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αυτή.
 
Όπως επισημαίνει, μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη, «τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή γι’ αυτούς  προέκυπταν από ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικούς δίσκους που κατασχέσαμε εμείς οι ίδιοι στην έδρα της εταιρείας Νοβάρτις».  Ακριβώς το ίδιο επισημαίνει και για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τον Μάριο Σαλμά, ότι δηλαδή τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον προέρχονται από το υλικό που κατασχέθηκε από την εταιρεία, δεν στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις μαρτύρων.
 
Τα ψέματα και οι αντιφάσεις του Νίκου Μανιαδάκη
 
Αναφερόμενος στον πρώην σύμβουλο του υπουργείου Υγείας και πρώην συνεργάτη της Νοβάρτις, η Ελ. Τουλουπάκη διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ότι τα όσα είχε καταθέσει εναντίον πολιτικών προσώπων ήταν προϊόν πιέσεων των δικαστικών. Η κ. Τουλουπάκη τονίζει πως ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης, το 2018, είχε καταθέσει ενώπιον της πως ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τον είχε συναντήσει και του είχε πει ότι ξέρει πως τελεί υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα και ότι μόλις θα άλλαζε η κυβέρνηση, ο ίδιος (δηλαδή ο Γ. Στουρνάρας) μαζί με δύο από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα «είχαν αποφασίσει να τσακίσουν εμάς τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».
 
Επιπλέον, η Ελ. Τουλουπάκη επισημαίνει πως αν ισχύουν τα όσα λέει ο κ. Μανιαδάκης, τότε θα πρέπει να οδηγηθούμε ότι τελεί υπό καθεστώς πιέσεων και από τις αρχές των ΗΠΑ (!): Προς τούτο, υπενθυμίζει ότι σε κατάθεση του είχε ισχυριστεί πως οι αρχές των ΗΠΑ τον είχαν πιέσει να μιλήσει εναντίον του Ανδ. Λοβέρδου. Με άλλα λόγια, οι Αμερικάνοι εισαγγελείς, το FBI και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ασχολούνταν όλη μέρα κι όλη νύχτα με το να ασκήσουν πιέσεις στον Ν. Μανιαδάκη, σημειώνει η Ελ. Τουλουπάκη.
 
Οι διαφορετικές γραμματοσειρές των καταθέσεων…
 
Απαντώντας στην κατηγορία ότι η κ. Τουλουπάκη έχει παρέμβει στις καταθέσεις των μαρτύρων με το… αδιάσειστο στοιχείο ότι οι γραμματοσειρές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι διαφορετικές, η ίδια ξεκαθαρίζει πως όλες οι καταθέσεις πάρθηκαν με τη δια ζώσης εξέταση των μαρτύρων. Προσθέτει δε πως η επιλογή της γραμματοσειράς και της μορφοποίησης των κειμένων ήταν πάντα τυχαία. Και, βεβαίως, υπογραμμίζει ότι όλοι οι μάρτυρες συνοδεύονταν από τον αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας, δηλαδή τον Διευθυντή του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων.
 
Πηγή: left.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...