Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 00:06

Έργα επισκευής και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων στη Σαλαμίνα

logoartc_f
Τη Σαλαμίνα επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ Μιχάλη Κορρού.
 
Ο Λαμπρίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου είχε συνάντηση με την Δήμαρχο κα Νάννου - Παπαθανασίου Ισιδώρα και παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας.
 
Ο Γενικός Γραμματέας και το κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ επισκέφτηκαν το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μπικάκη Βασίλειο και στελέχη του και συζήτησαν θέματα που αφορούν την στελέχωση του Λιμενικού Τμήματος και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του. 
 
Κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του κλιμακίου της ΓΓΛΛΠΝΕ με στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, όπου συζητήθηκε η πορεία των έργων επισκευής και συντήρησης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, στη βάση παλαιότερων αποφάσεων της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων που προβλεπόταν σε αυτές τις αποφάσεις και ειδικότερα η εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων, οπού μεταξύ άλλων θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας και του Δημοτικού Λιμενικού Τμήματος.
 
Τα στελέχη του κλιμάκιου της ΓΓΛΛΠΝΕ και στελέχη του ΔΛΤ πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού που χρήζουν αποκατάσταση από ζημίες που έχουν προκληθεί. Οι μηχανικοί του Υπουργείου Ναυτιλίας επιθεώρησαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Επ΄ αυτού ο κ. Λαμπρίδης εξέφρασε την βούλησή του να συνεχίσει η ΓΓΛΛΠΝΕ να χρηματοδοτεί έργα συντήρησης και επισκευής των λιμένων του νησιού.  
 
Ο Λαμπρίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, εξέφρασε τη βούληση της ΓΓΛΛΠΝΕ ώστε σε συνεργασία με το ΔΛΤ να διευκολυνθούν οι ναυταθλητικές δραστηριότητες και συζήτησε για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτών. 
 
Τέλος ο Λαμπρίδης συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η συντονίστρια κα Δυναμίδη Μελίνα και η περιφερειακή σύμβουλος κα Τουτουντζή Παρασκευή και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, ενώ όλοι μαζί συναντήθηκαν με μέλη των συλλόγων Αλιέων του νησιού και συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...
28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...