Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 17:37

«Βόμβες» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για το βρώμικο ρόλο Στουρνάρα

damanaki ixthok1
Νέες «βολές» κατά του Γιάννη Στουρνάρα εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με το Τραπεζικό σύστημα και τις πιέσεις που καταγράφονται στη χρηματιστηριακή αγορά.
 
Ο Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο: «Τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι πολύ καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις. Θα ήταν ευχής έργον αν και ο κεντρικός τραπεζίτης έπραττε προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί, (ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά) και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά. Επειδή έχουν καταρρεύσει όλα τα σενάρια καταστροφής. Όλα τα θεμελιώδη μεγέθη τραπεζών είναι καλά και δεν επηρεάζονται από τις αυξομειώσεις». 
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι αυξομειώσεις στο ΧΑΑ γίνονται με μικρά ποσά, ενώ επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «σήμερα κάποιοι για να ασκήσουν κριτική και να επιβεβαιώσουν τα καταστροφολογικά σενάρια ανακαλύπτουν το ΧΑΑ και τον τραπεζικό δείκτη. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την αγωνία αυτή. Το ΧΑΑ είχε αυξομειώσεις και θα έχει αυξομειώσεις και θα έχει…» ανέφερε.
 
Τέλος, έσπευσε να διαχωρίσει την περίπτωση της Ελλάδας από την Ιταλία, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία δεν εγκυμονούν κινδύνους για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες για επόμενα 2 χρόνια. Δεν έχει ανάγκη και βιασύνη για έξοδο στις αγορές χρήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. 
 
Μάλιστα υποστήριξε ότι  η Αθήνα έχει υλοποιήσει αυτό που ήδη επιχειρεί η Ρώμη με ηπιότερη λιτότητα και μικρή αύξηση του ελλείμματος στην οικονομία  της, αφού στο ελληνικό παράδειγμα ο προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση δαπανών και φοροελαφρύνσεις επιτυγχάνοντας όμως τους συμφωνημένους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.
 
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από το στιγμή που το Eurogroup χαρακτήρισε δημοσιονομικό το μέτρο.
 
Πηγή:periodista.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...