Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 00:00

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες»

alt
Το αίτημα του  Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαιώνει αυτό που αμφισβητεί, δηλαδή το τέλος του Μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να ανανεώσει την εντολή του λαού στην ώρα της.
 
«Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Επίσης, η παρέμβαση του γγ του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, πριν από λίγη ώρα, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, έχει ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία. Είναι προφανές ότι όσα είπε ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Γκουρία, πριν από λίγο δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη». Σε αυτό ακριβώς απέδωσε και τον λόγο, για τον οποίο, όπως είπε, «μεγάλη μερίδα του Τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του κ. Γιούνκερ -η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό Κοινοβούλιο».
 
«Το στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδα χαιρετίστηκε από τα κράτη της Ευρωζώνης»
Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεδρίαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στη Σόφια, λέγοντας ότι κι αυτό δεν απασχόλησε ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα του Τύπου, καθώς δεν επιβεβαίωσε τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο. «Αντ΄ αυτού το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία- το καθεστώς της οποίας θα προσομοιάζει με το αντίστοιχο όλων των χωρών που εξήλθαν από τη διαδικασία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε:
 
«Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα. Όπως καταλαβαίνετε η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή. Πιστοληπτική γραμμή η οποία βεβαίως υπήρχε μόνο στην φαντασία της τότε κυβέρνησης, καθώς ποτέ δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας».
 
«Έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα μας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη πως «αυτές οι εξελίξεις επιτρέπουν να καταλάβουμε και τον λόγο για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ξαναθέτει σήμερα θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018». «Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Σπυράκη, σας θυμίζω, έκαναν λόγο για την ανάγκη νέας εντολής μετά το τέλος του προγράμματος» προσέθεσε και υπογράμμισε: «δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι το αίτημα αυτό είναι κάπως οξύμωρο. Επιβεβαιώνει, τελικά, αυτό που αμφισβητεί. Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα. Είναι λογικό λοιπόν που η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε πάντως πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της».
 
«Καρφιά» σε Μητσοτάκη - Γεωργιάδη μετά τις αποκαλύψεις του Documento
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στην ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε εκ νέου στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento της περασμένης εβδομάδας αναφορικά με τη χρηματοδότηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη από offshore εταιρία η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η όγδοη ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα: «Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore την εταιρία της συζύγου του το 2017 καθώς ταυτόχρονα και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τη γνωστή ''αντικειμενική'' στάση της απέναντι στην κυβέρνηση».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε παράλληλα τα πυρά του και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη. Αναφερόμενος στη νέα αποκάλυψη του Documento, για εξωχώρια κυπριακή εταιρία την οποία δεν έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο κ. Γεωργιάδης μας έχει συνηθίσει σε οριακές συμπεριφορές τόσο σε σχέση με τις πολιτικές του τοποθετήσεις όσο και σε σχέση με τις οικονομικές του δραστηριότητες. Τα αρμόδια όργανα πρέπει να ελέγξουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες και εφόσον υπάρξουν αποδείξεις ότι η συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη ήταν παράνομη, τότε θα πρέπει να κινηθούν και οι ανάλογες δικαστικές διαδικασίες».
 
«Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Κολομβία»
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το περιβόητο τηλεφώνημα που δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας».
 
Συνέχισε δε υπογραμμίζοντας: «η κυβέρνηση αυτή λοιπόν ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Και ο κύριος Μαρινάκης που διώκεται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις -και για εμπορία ναρκωτικών- ο κύριος Μαρινάκης που ενορχηστρώνει με επαναλαμβανόμενα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα την επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία του κου Μητσοτάκη. Ο κος Μαρινάκης που έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του».
 
«Ο στόχος του βεβαίως είναι προφανής αλλά του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες» πρόσθεσε ο ίδιος ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κινηθεί  νομικές διαδικασίες ώστε να κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές τόσο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη «όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη, ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις». «Ανακοινώνουμε λοιπόν ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής» είπε ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος. 
 
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία. Και καλούμε τον κο Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη πρώτον, να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης και δεύτερον, να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει τον διωκόμενο επιχειρηματία. Και τέλος ενημερώνουμε τον κο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα τους ή θα εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά» κατέληξε.
 
Πηγή:koutipandoras.gr

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Όποιος κάνει διδακτορικό,
δεν έχει όρεξη για δουλειά»
 
Οι όροι για την Υποθαλάσσια
Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος
 
"Έφυγε" ο Γιώργος
Χουλιάρας

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

10 Μαΐου 2021, 00.00
Στο Posidonia Sea Tourism Forum 2021 οι μεγάλες προκλήσεις της κρουαζιέρας
Οι επικεφαλής ορισμένων από τις...
05 Μαΐου 2021, 08.32
Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη 6 Μαΐου
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας...