Τρίτη, 03 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 30 Μάρτίου 2018 17:45

«Νόμος στον Πειραιά είναι ο Ολυμπιακός…»

damanaki ixthok1
Του Γιάννη Καρδαρά
 
Νόμος  είναι  στο Πειραιά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Το διαβάσαμε και το ακούσαμε και αυτό την περασμένη Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018  με την ευκαιρία της προγραμματισμένης ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Πειραιά που έγινε  αιτία επεισοδίων, ευτυχώς όχι εκτεταμένων, από περίπου 100 ακραίους με κουκούλες και κράνη στο κέντρο της Πόλης όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν γενικά φθορές.
 
Η ομιλία του Υπουργού  πραγματοποιήθηκε  σε άλλο χώρο από τον αρχικά προγραμματισμένο και μάλιστα με μεγάλη προσέλευση, αλλά ο απόηχος του θέματος συνεχίζεται με δηλώσεις και απειλές της «ΘΥΡΑΣ 7» για δυναμικές απαντήσεις στον, υποτιθέμενο πόλεμο που έχει κηρύξει γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
Δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι εν όψει της επίσκεψης Τσακαλώτου προηγήθηκαν απειλές στους επιχειρηματίες του πρώην «ΧΑΙ ΛΑΙΦ»(νύν Κρεμλίνο) να μην δώσουν το χώρο καθώς και  ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιάς αφίσας με τον Υπουργό Οικονομίας και τον Ιβάν Σαββίδη και το ακόλουθο κάλεσμα «Αύριο Τετάρτη 28/3 στις 17:00 στην πλατεία Κοραή στο δημαρχείο Πειραιά, συγκέντρωση “υποδοχής” σε αυτούς που πολεμάνε τον Ολυμπιακό και επιθυμούν τη διάλυση του Μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού του πλανήτη!!!!! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».
 
Με βάση το παραπάνω υπόστρωμα και την τουλάχιστον απαράδεκτη πρόσκληση σε κινητοποίηση κατά της επίσκεψης ενός
 
Κυβερνητικού στελέχους, πολλώ μάλλον του Υπουργού Οικονομικών στην Πόλη της Ναυτιλίας, του Εμπορίου, του Τουρισμού και της Βιοτεχνίας και της Ναυπηγοεπισκευής, πυλώνων της  εθνικής οικονομίας, είναι ανάγκη να μπούμε σε σκέψεις.
 
Η δήλωση του Δημάρχου και τωρινού Προέδρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ι.Μώραλη στο ΔΣ της Πόλης που συνεδρίαζε την ίδια ώρα (4,00μ.μ.) ότι πρόκειται για μία ανεκτή εκδήλωση διαμαρτυρίας οπαδών της ομάδας εάν διαμαρτυρηθούν κόσμια αλλά «να προσέχουν και πως μιλάνε οι Υπουργοί» κατά τη γνώμη μου δεν συνέβαλε σε πρώτη φάση να αποσοβήσει τα επεισόδια και εν συνεχεία να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης των δηλώσεων και απειλών που επακολούθησαν τόσο της «ΘΥΡΑΣ 7» όσο και στελεχών της ομάδας αλλά και των αυστηρών ανακοινώσεων και ανταπαντήσεων του ΣΥΡΙΖΑ «ότι δεν χρωστάει σε κανένα και δεν εκβιάζεται και ιδιαίτερα από τον δικαστικά διωκόμενο ιδιοκτήτη του». 
 
Κατ΄αρχήν σε ένα τέτοιο γεγονός που εκτυλίσσετο έξω από το Δημαρχείο έπρεπε ο Δήμαρχος να διακόψει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. 
 
Σημειώνω με θλίψη ότι οι πολιτικές δυνάμεις του Πειραιά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση  καθώς και η Περιφέρεια απέφυγαν να λάβουν θέση σε ότι  αφορά τις προηγηθείσες και αναφερθείσες ανωτέρω απειλές  οργανωμένων οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για τους λόγους που όλοι-ες  υποψιαζόμαστε  ενώ θα έπρεπε να καταδικάσουν εκτός από τις απειλές, τα επεισόδια και τις πρακτικές να βάζουν κάποιοι φωτιά σε κάδους και να κλείνουν αυθαίρετα το κέντρο της Πόλης προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος με συνέπειες και στο λιανεμπόριο στο βαθμό που οι πρακτικές που περιγράφησαν δεν είναι στα όρια της κοινωνικής διαμαρτυρίας ούτε της προσχηματικής «απάντησης» στις αστυνομικές δυνάμεις που δεν είχαν  λόγο να προκαλέσουν τα επεισόδια  εκτός  αν και η επέμβαση της αστυνομίας  θεωρείται διατεταγμένη από υψηλά κέντρα!!!!!!!!!!!. 
 
Από όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι απαιτείται μία ψύχραιμη αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ(στους οποίους ανήκω από παιδί) και η οποία είμαι σίγουρος ότι διαφοροποιείται από τα επεισόδια και τις πρακτικές που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη 28/3/2018. Η πλειοψηφία αυτή δεν πρέπει να εμπλακεί στις πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες των κάθε λογής επιχειρηματιών εν προκειμένω του  Β.Μαρινάκη, ή σε άλλες πόλεις υπέρ των  Ι.Σαββίδη, Ι.Αλαφούζου, Γιαννακόπουλου, Μελισσανίδη, Καλογρίτσα  και άλλων που ηγούνται των ποδοσφαιρικών ομάδων ή υπέρ φερόμενων ως επενδυτών και των επιχειρηματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ή επιδιώξεων τους.
 
Έχω παγίως την άποψη ότι δηλώσεις οποιωνδήποτε ασκούντων εξουσία πολιτικών προσώπων για τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις, παρ ότι αποτελεί δικαίωμα τους, εντούτοις έπρεπε να αποφεύγονται αφού ομολογούμενως έχουν ένα  αντίκτυπο στην «οπαδοποίηση» των φιλάθλων και δίνουν την δυνατότητα ευχερέστερης χρησιμοποίησης της μεθόδου «οπαδοποίησης» και τροφή στη χειραγώγηση τους από τους  εκάστοτε οικονομικά ισχυρούς που ηγούνται των αθλητικών ομάδων.
 
Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ γνωρίζει αφενός ότι η γενική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρό είναι προβληματική και νοσηρή και αφετέρου γνωρίζει ότι η κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι απόρροια του δήθεν πολέμου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ομάδας αλλά της υπό τον Β.Μαρινάκη ηγεσίας και των επιλογών της σε έμψυχο υλικό.
 
Σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ γνωρίζει ότι  μία ομάδα όπως ο ένδοξος  σε αθλητικό επίπεδο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεται με τις τύχες του
εκάστοτε Προέδρου του, τις επιχειρηματικές και πολιτικές σκοπιμότητες του και των ανοικτών ποινικών ή άλλων θεμάτων με την πολιτεία όπως της πρόσφατα ασκηθείσης ποινικής δίωξης για το πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά Noor 1.
 
Είναι γεγονός  ότι ουδείς κατά του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για οποιοδήποτε αδίκημα είναι ένοχος  πριν αποφανθεί αμετάκλητα η Δικαιοσύνη. 
 
Όσο γεγονός είναι το παραπάνω άλλο τόσο γεγονός είναι να «χρησιμοποιούνται» οι οπαδοί μιάς ομάδας σαν ασπίδα του οποιουδήποτε μεγαλόσχημου Προέδρου που κατηγορείται δίκαια ή άδικα από τη Δικαιοσύνη την οποία άλλοτε  την θεωρούμε ως ανεξάρτητη, αδέκαστη και ακομμάτιστη, και άλλοτε ως συμμετέχουσα σε σκευωρίες και συμμορίες κατά πως κάθε φορά βολεύει. 
 
Η πλειοψηφία των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που αγαπά την ομάδα του δεν είναι αφελής και συμφωνεί ότι: 
 
Πρέπει να καταδικάσουμε την πρόκληση επεισοδίων επ΄ευκαιρία του ερχομού του Υπουργού Οικονομικών ή άλλου πολιτικού οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης στην Πόλη μας. 
 
Δεν ανεχόμαστε να μας «χρησιμοποιούν» από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή η «χρησιμοποίηση». 
 
Δεν ταυτιζόμαστε με συμφέροντα επιχειρηματικά και τις πολιτικές σκοπιμότητες της ηγεσίας της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Άλλοι είναι οι λόγοι και οι ευθύνες της φετινής πορείας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο πρωτάθλημα.
 
Δεν ταυτίζουμε τα συμφέροντα της Πόλης  με τα συμφέροντα της εκάστοτε ηγεσίας  της ομάδας.
 
Επιμένουμε στο σύνθημα που νεώτεροι μοιράζαμε σε προκήρυξη στις θύρες του Καραϊσκάκη ότι «ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ».
 
Σκεφτόμαστε νηφάλια για την έξοδο του ποδοσφαίρου από την βαθύτατη κρίση που έχει περιπέσει.
 
Δίνουμε προτεραιότητα στο ξεπέρασμα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της πόλης μας.
 
Πειραιάς
30/3/2018
Γιάννης Καρδαράς
Δικηγόρος
Μέλος του ΔΣ του Δικηγ. Συλλ. Πειραιά
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Οι άστεγοι σε
συνθήκες καύσωνα»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

02 Αυγούστου 2021, 21.45
 Celestyal Cruises: Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή...
01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 22.27
Συναυλία  της Λαϊκής  Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, η...
02 Αυγούστου 2021, 22.12
«Οι άστεγοι σε συνθήκες καύσωνα»
Ο Παναγιώτης Βουτυράκος για τους...
02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...