Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 23:20

NOVARTIS:12 νέες «βόμβες».Τι επιβεβαιώνουν οι Αμερικανοί

logoartc_f
H έμπειρη δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, η πλέον έμπειρη στο ρεπορτάζ γύρω από το σκάνδαλο της Novartis ήταν καλεσμένη στην ΕΡΤ και τα όσα είπε επιβεβαιώνουν ότι είμαστε μπροστά στο σκάνδαλο του αιώνα...
 
Αναλύοντας τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και βασιζόμενη στην πολυετή της έρευνα και τα νέα στοιχεία, η Γιάννα Παπαδάκου έριξε πολυάριθμες βόμβες σε μια υπόθεση που όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες είναι φανερό ότι είναι τεραστίων διαστάσεων.
 
ΒΟΜΒΑ νο1 - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 
"Ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, και μάλιστα είναι γυναίκα, ήταν το πρόσωπο που ήταν πολύ κοντά σε όλη τη διαδικασία. Όχι παράδοσης των βαλιτσών, αλλά στην προετοιμασία, στα τηλεφωνήματα, στο «έρχεται». Έβλεπε τι υπάρχει στις βαλίτσες, υπήρχαν τηλεφωνήματα. Υπήρχε διαδικασία ολόκληρη στην παράδοση"
 
ΒΟΜΒΑ νο2 - ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ NOVARTIS
 
"Είναι τρία στελέχη της Νοβάρτις, όχι ο οδηγός και ο άνθρωπος που φυλούσε την εταιρεία, μιλάμε για ανώτατα στελέχη. Το ένα από αυτά είναι πολύ κοντά συνδεδεμένο στον κ. Φρουζή και στη διαδικασία παράδοσης των μιζών. Κλεινόταν το ραντεβού, έφευγαν βαλίτσες και φάκελοι, ειδοποιούνταν τα συγκεκριμένα γραφεία, πλησίαζαν εκεί, τους έλεγαν ανοίξτε την μπάρα γιατί ήταν ανώτερα γραφεία ή υπόγεια πάρκινγκ, έμπαινε, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές των μαρτύρων, ο κ. Φρουζής στον προαύλιο χώρο ή στα υπόγεια πάρκινγκ και μετέφερε τα χρήματα.
 
ΒΟΜΒΑ νο3 - OI EIΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ, ΗΔΗ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ
 
"Είναι εύλογο το ερώτημα το πώς ενημερώνονταν ότι όντως δόθηκαν τα χρήματα στους πολιτικούς. Για έναν συγκεκριμένο, λέγεται ρητώς πως «εμένα μου είπε ο τάδε πως τα παρέδωσε τα χρήματα». Αυτό το διασταυρώνουν οι εισαγγελείς με ραντεβού που είχαν κλειστεί τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες. Έχουν γίνει συγκεκριμένες ερωτήσεις ακόμα και το είδος των χαρτονομισμάτων. Ήταν όλα μετρητά κα η πορεία από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να εντοπιστεί αφού πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος".
 
ΒΟΜΒΑ νο4 - ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΩΝ
 
"Υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που πήραν χρήματα, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες αλλά και έγγραφα, μέσω εταιρειών. Και εταιρειών δημοσίων σχέσεων, και συγγενικών τους προσώπων και δημοσιογράφων. Εκεί καταγράφονται επίσης μεγάλα ποσά. Συγκεκριμένη περίπτωση αφορά σε 1 εκατ. ευρώ". 
 
ΒΟΜΒΑ νο5 - ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
 
"Υπάρχει μαρτυρία ακόμα και για απειλές κατά μάρτυρα, ενός από τους τρεις. Απειλήθηκε από άλλους παράγοντες πριν πάει ο φάκελος στην κ. Δημητρίου".
 
ΒΟΜΒΑ νο6 - 6 ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
 
"Έχουμε 6 προστατευμένους μάρτυρες, 3 που κατέθεσαν στις ΗΠΑ και 3 στην Ελλάδα, που είναι και οι πιο σημαντικοί. Η έρευνα ξεκίνησε το 2016 όταν εντοπίστηκαν αθέμιτες συμπεριφορές, δηλαδή μίζες από την πολυεθνική εταιρεία, όχι μόνο στην Ελλάδα. Οι έρευνες έγιναν εκεί και από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από το FBI. Οι καταθέσεις που δόθηκαν από τους 3 που πήγαν εκεί με Έλληνα δικηγόρο, δόθηκαν επί βδομάδες".
 
ΒΟΜΒΑ νο7 - ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ
 
"Οι Αμερικανοί διασταύρωσαν πως οι μάρτυρες λένε αλήθεια και έχουν την απόλυτη ανωνυμία. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, μιλάμε για μεγάλες πολυεθνικές, κολοσσούς".
 
ΒΟΜΒΑ νο8 - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 50 εκ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΙΖΕΣ
 
"Το μεγάλο πάρτι έγινε κατά τη διάρκεια των μνημονίων, ειδικά την περίοδο των εμβολίων. Λέγεται για μίζες 50 εκατ. ευρώ, εγώ πιστεύω πως είναι πολύ περισσότερα.
 
ΒΟΜΒΑ νο9 - ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΑΝΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
 
"Εντοπίστηκε πως οι τιμές που δίνονταν στην Ελλάδα αύξαναν τις τιμές σε όλη την Ευρώπη, δεν ήταν τυχαίο αυτό. Είχε πέσει βάρος στην Ελλάδα".
 
ΒΟΜΒΑ νο10 - 23 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
 
"Όταν λέμε για ζημιά 23 δις ευρώ στην Ελλάδα από τη φαρμακευτική δαπάνη καταλαβαίνεις τι γίνεται. Τα 3 δις από τη Νοβάρτις. Από το 2000 έως το 2015. Την ώρα που στην Ελλάδα κόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις για 330 εκατ. ευρώ",
 
ΒΟΜΒΑ νο 11 - Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
 
"Η κ. Τουλουπάκη ταξίδεψε έως τις ΗΠΑ, έμεινε εκεί μία εβδομάδα, τον Νοέμβριο του 2017, και συνέλεξε στοιχεία. Έχει γίνει πολλή δουλειά. Επιδιώκουν να γίνει μία αίτηση αποζημίωσης προς την Ελλάδα. Η εταιρεία είναι στην Ελβετία και έχει γερμανικά κεφάλαια. Υπάρχουν έγγραφα που κατέγραφαν ποσά και πρόσωπα, έγγραφα που αποκτήθηκαν με εφόδους σε σπίτια".
 
ΒΟΜΒΑ νο12 - ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΜΜΑ ΝOVARTIS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
"Υπάρχουν κρίσιμα στελέχη κατηγορούμενοι, οι οποίοι διαμόρφωναν όλη την πολιτική του φαρμάκου στην Ελλάδα. Υπάρχουν σύμβουλοι υπουργοί κατηγορούμενοι, γενικοί γραμματείς. Ήταν σαν να υπάρχει ένα κόμμα της Νοβάρτις στην Ελλάδα. Υπήρχαν υποψήφιοι γενικοί γραμματείς που έδιναν το παρών σε εκδήλωση της Νοβάρτις και έλεγαν ψηφίστε μας. Αυτοί διαμόρφωναν την τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα και κάποιοι ήταν υπεύθυνοι και για τα ταμεία".
 
Πηγη:periodista.gr

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Είμαστε πάντα εδώ για
την πόλη μας και τους
ανθρώπους της» 
 
«Το νομοσχέδιο σας
φέρνει την εργασιακή 
βαρβαρότητα»
 
Συνέδριο για τον Παράκτιο
και Θαλάσσιο Τουρισμό

Στο 40% οι αυξήσεις των
αντικειμενικών στο Πέραμα
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η έκθεση ζωγραφικής και
γλυπτικής της Λιάνας Καρρά
στο Antica cafe

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

16 Ιουνίου 2021, 21.07
Επιτυχής επανεκκίνηση της Ελληνικής κρουαζιέρας από τη CelestyalCruises
Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
15 Ιουνίου 2021, 15.20
Συνεργασία Ο.Λ.Ε. και ΕΛ.ΠΕ
Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα...
14 Ιουνίου 2021, 19.33
Νέα 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου από τους ναυτεργάτες
Στα δικαστήρια για να κηρύξουν «παράνομη»...

Πειραιάς

16 Ιουνίου 2021, 00.00
«Τα δύο ραδιοφωνικά φάουλ του Δημάρχου για το πάρκο Γεννηματά»
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 23.45
«Είμαστε πάντα εδώ για την πόλη μας και τους ανθρώπους της»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
15 Ιουνίου 2021, 15.23
Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα,...