Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 00:18

Γεναιόδωρος για έμπορο κοκαΐνης και όχι μόνο …

logoartc_f
Το 2013, την ίδια χρονιά που η τότε κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ζητούσε επιτακτικά από τους δικαστές την φυλάκιση της Ηριάννας και του συντρόφου της Κώστα Π., ένας άλλος υπουργός, ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου (εμφανιζόταν “γενναιόδωρος” και απένειμε χάρες σε διακινητές ναρκωτικών και προσφύγων και καταδικασθέντες για υπεξαιρέσεις, νοθείες δημοσίων διαγωνισμών και κλοπές.
 
Η απονομή χάριτος, που αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκείται βάσει γνωμοδότησης του αρμόδιου Συμβουλίου και φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι και αυτός που προτείνει την εκάστοτε απονομή. Βασικός σκοπός του μέτρου είναι να διορθώνει τυχόν αδικίες και λάθη που μπορεί να έχουν γίνει από τα δικαστήρια.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, στις περισσότερες από τις 100 περιπτώσεις απονομής χάριτος του Χαράλαμπου Αθανασίου αυτός ο σκοπός δεν εξυπηρετείται, καθώς δόθηκε χάρη ακόμη και σε επικίνδυνο έμπορο ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ακόμη πως η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως υπουργός Δικαιοσύνης, τον Σεπτέμβριο του 2013, ήταν αυτή που έδινε τη δυνατότητα σε όποιον έκανε δήλωση πόθεν έσχες να μη συμπεριλάβει σε αυτήν ναυτιλιακές εταιρείες και offshore.
 
Τον Οκτώβριο του 2013, ο ίδιος αποφάσισε να δώσει χάρη σε έμπορο ναρκωτικών, τον Καναδό Κέβι Χίμπερτ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση πρόκειται για “ενεργούντα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και υπό περιστάσεις που να μαρτυρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος”. Ο εν λόγω δράστης δεν είχε κανένα ελαφρυντικό στοιχείο αφού ακόμη κι όταν του δόθηκε νόμιμη άδεια από τις φυλακές αυτός απέδρασε.
 
Ο Κέβιν Χίμπερτ είχε συλληφθεί το 1999 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού να ματαφέρει δύο κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική. Ο Καναδός καταδικάστηκε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, τον Σεπτέμβριο του 2000 σε ισόβια κάθειρξη. Οκτώ χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας ολιγοήμερης άδειας που πήρε από τις φυλακές, κατάφερε χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα να διαφύγει και να επιστρέψει στον Καναδά. Χρόνια αργότερα συνελήφθη εκ νέου στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και επέστρεψε στις ελληνικές φυλακές. Τελικά το 2013 η ποινή του με απόφαση του Χαράλαμπου Αθανασίου απελευθερώθηκε καθώς η ποινή μετατράπηκε από ισόβια σε πρόσκαιρη 20 ετών.
 
Σε ποιες άλλες περιπτώσεις έδωσε ο Αθανασίου χάρη...
 
Υπόθεση πρώην αντιπροέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και νυν χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου. Το 2004 ο Χαρ. Κόκκινος, ως γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπογράφει ανακόινωση για κάλυψη 30 θέσεων μερικής απασχόλης. Η διαδικασία της πρόσληψης, στην οποία είχαν καταθέσει αίτηση 237, δεν κύλησε ομαλά. Αφενός τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας αναρτήθηκαν και αποσύρθηκαν δύο φορές και αφετέρου και οι τρεις πίνακες κατάταξης συμπεριλάμβαναν τα ίδια 30 άτομα, τα οποία μάλιστα δεν πληρούσαν τους όρους πρόσληψης. Τον Φεβρουάριο του 2012 το δικαστήριο καταδικάζει τον Κόκκινο και ακόμη τρεις υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Στις 30 Απριλίου 2014, τρεις εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές, ο Αθανασίουέδωσε χάρη στον Κόκκινο ώστε να μπορέσει να επανεκλεγεί ως επικεφαλής της μείζονος μειοχηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη της ΝΔ, ώστε σήμερα να φτάσει στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.
 
Υπόθεση του κυκλώματος της “λούφας και απαλλαγής” το οποίο εξασφάλιζε ψευδή πιστοποιητικά προκειμένου πλούσιοι και επώνυμοι να εξαιρεθούν της υποχρεωτικής στράτευσης. Τον Μάιο του 2009, 29 άτομα καταδικάζονται για “χρήση πλαστού και υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως”. Τον Ιανουάριο του 2014 υπογράφει απονομή χάριτος μόνο για έναν απο τους 29 δικασθέντες, τον Α. Κ., προκειμένου η κατασκευαστική εταιρεία που εκπροσωπεί, να μπορέσει να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς έργων δημοσίων και ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης και να μπορεί να διοριστεί και να προσληφθεί ως σύμβουλος κατασκευαστικών έργων εντός και εκτός συνόρων.
 
Υποθέσεις κλοπών και παράνομης διακίνησης μεταναστών. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ε.  Π., ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 μήνες λόγω κλοπής κατ' εξακολούθηση, και του δόθηκε χάρη, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (σεκιούριτι) ή καταστήματος υγειονομικού συμφέροντος. Απονομή χάριτος δόθηκε και στον Ε. Κ., ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκιση, που μετατράπηκε σε χρηματικη ποινή, για παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων.
 
Τέλος αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις απονομης χάριτος σε καταδικασθέντες ώστε να μπορέσουν αυτοί στη συνέχεια να διοριστούν στο δημόσιο. 
 
πηγή:tvxs.gr

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Πτωχευτικός Κώδικας
και οι πλειστηριασμοί
 
«Από τον Όθωνα στην
Cosco» 
 
Αναβάθμιση σχολείων στο
Δήμο Νίκαιας-Ρέντη 
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Μαΐου 2021, 14.58
Ο Πτωχευτικός Κώδικας και οι πλειστηριασμοί
Με τον Πτωχευτικό Κώδικα όλη η δύναμη...
17 Μαΐου 2021, 14.52
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Πειραιά
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή...
16 Μαΐου 2021, 23.28
«Να απαντήσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ: Πήραν χρήματα από τη SIEMENS;»
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...