Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 08:52

Το «Diem 25» του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα

logoartc_f
Μια όμορφη βραδυά, γεμάτη αισιοδοξία και ελπιδοφόρα μυνήματα απο την Ιταλία, τη Γερμανία,τη Μεγάλη Βρετανία, την Κροατία, και την Ισπανία, έγινε στην συνάντηση των ομάδων DiEM25 απο όλη την Ευρώπη.
 
Ηταν μια συνάντηση χωρίς “ταραταζούμ” και μίντια, χωρίς γκρίνια και καταγγελίες, μια συνάντηση “to Know us better”όπως χαριτολογώντας είπε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος απάντησε μαζί με τους εκπροσώπους όλων των ομάδων DiEM25 σε όλες τις ερωτήσεις των πολλών πολιτών που συγκεντρώθηκαν στον όμορφο χώρο του Aqua Loca Beach Aegina για να περευρεθούν στη συνάντηση- συζήτηση.
Μιά συνάντηση με διεθνή χαρακτήρα της πολιτικής κίνησης Diem 25 (Democracy in Europe Movement 2025) με τη συμμετοχή συνδιοργάνωση της ομάδας DiEM25 Αίγινας.
 
Αποσπάσματα απο τις σύντομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων DiEM25 Αίγινας.
 
“.....Ελπίζουμε στην επόμενη συνάντηση μας, οι συνθήκες στην Πανευρωπαική Πατρίδα μας να είναι διαφορετικές.
 
Ελπίζουμε, ο σπόρος που απόψε ρίχνουμε στο χώμα της ελπίδας, για μια Δημοκρατική Ευρώπη,
να καρπίσει. Και μέχρι το συμβολικό ετος 2025, όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι πολίτες, να δρέψουμε τους καρπούς μια πραγματικής δημοκρατίας, να ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή οικογένεια όπως την έχουμε ονειρευτεί.
 
Οι καιροί που περπατάμε είναι δύσβατοι αλλά όχι αδιάβατοι, είναι χαλεποί αλλά οχι ανέλπιδοι, είναι σκοτεινοί αλλά όχι μαύροι.
 
Η Ελλάδα είναι φώς, η Ευρώπη είναι φώς, ενα φως που δεν μπορεί να σβηστεί, γιατί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, δεν μπόρεσε κανένα σκοτάδι να νικήσει το φως.
 
Η Ελληνική μυθολογία μας λέει σχετικά με την αρπαγή της Ευρώπης:
 
Η Ευρώπη ήταν όμορφη... πολύ όμορφη.
 
Μια μέρα που μάζευε με τις φίλες της άνθη σε ένα αγρό στην ακρογιαλιά της Τύρου. την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει , μεταμορφώθηκε σε κάτασπρο ταύρο. Βλέποντας η Ευρώπη τον ήσυχο ταύρο, πήγε κοντά του, τον χάιδεψε λίγο και, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν αγριεύει, κάθισε πάνω στη ράχη του. Αυτό περίμενε και ο Δίας, οπότε αμέσως, γρήγορος σαν αστραπή, έπεσε στη θάλασσα ώστε να μην προλάβει η Ευρώπη να κατεβεί.
Συμβολικό;
 
Εμείς οι ενεργοί Αιγινίτες, οι Ευρωπαίοι πολίτες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια νέα “Αρπαγή” της Ευρώπης, απο κανένα ήσυχο ή ανήσυχο ταύρο.
 
Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς, μπροστά σ' αυτό το “πογκρομ” που γίνεται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
 
Εμείς οι ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες, που δεν αγαπάμε τον “καναπέ”... που δεν υπηρετούμε χρώματα και κόμματα, που δεν παραδίδουμε τα οπλα, και που προσδοκούμε μια Ευρώπη όπως την ονειρευτήκαμε, αποφασίσαμε να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις, μέσα απο το πανευρωπαϊκό κίνημα κίνημα δημοκρατών Diem 25.
 
Ολο μας το ονειρο χωράει σε μία λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 
Θέλουμε μια Ευρώπη δημοκρατική, μια Ευρώπη που αδελφωμένοι οι λαοί της να έχουν κοινούς στόχους, όπως, ειρήνη, πολιτισμός, αξιοπρέπεια, ίσες ευκαιρίες.
 
Μια Ευρωπαϊκή οικογένεια που θα σέβεται το περιβάλλον, και θα πολεμάει τα όποια συμφέροντα επιχειρούνται κατά των ισοροπιών του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα.
 
Μια Ευρωπαϊκή οικογένεια, που θα σέβεται το κάθε κράτος μέλος, σαν το μεγάλο ή μικρό της αδελφό.
 
Ευχόμαστε το πανευρωπαϊκό κίνημα Diem25, που κάνει τα πρώτα του βήματα σε όλη την Ευρώπη, να δικαιώσει όλους εμάς που το πιστεύουμε και το στηρίζουμε.
 
Γ.Σταυριανέα
 
To «DiEM 25 Αίγινας» είναι μια πρωτοβουλία όσων από τους κατοίκους του νησιού ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε και να ενώσουμε τις προσπάθειες μας με το
πανευρωπαϊκό κίνημα «DiEM 25», που σημαίνει: «Democracy in Europe Movement 2025» «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» και έχει 23000 μέλη σε 56 χώρες.
 
Ακολουθώντας το κίνημα, και όχι κόμμα όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι, που δημιουργήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2016 στο Βερολίνο (στην καρδιά του «θηρίου») από τομ πρώην Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κο Γιάνη Βαρουφάκη όπως ήδη γνωρίζετε που σαρώνει πλέον ολόκληρη την Ευρώπη συμμετέχουμε και εμείς. Η ομάδα της Αίγινας
δημιουργήθηκε στις 4 Μαίου εντελώς αυθόρμητα και έχει στο ενεργητικό της ήδη δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις.
 
Σήμερα νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρισκόμαστε εδώ με τον κο Βαρουφάκη και τους εκπροσώπους diem25 από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη σημερινή συνάντηση-
συζήτηση καθώς επίσης με όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
 
Τονίζουμε πως είναι η πρώτη συνάντηση – συζήτηση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα παρουσία του εμπνευστή του κινήματος και μιας από τις Αυθόρμητες Κολεκτίβες για το
Κίνημα Εκδημοκρατισμού της Ευρώπης (DSCs) όπως ονομάζονται οι τοπικές ομάδες ανά την Ευρώπη. Η Αίγινα κατάφερε να έχει λοιπόν και αυτή την πρωτιά.
 
Αν αναλογιστούμε πως ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους με τον Ιωάννη Καποδίστρια που έκανε την Αίγινα επίκεντρο της πολιτικής, οικονομικής,
διοικητικής και παιδαγωγικής του δραστηριότητας και κατάφερε μέσα σε 45 μόλις μήνες διακυβέρνησης, να αναγεννήσει ένα Έθνος παρά τις τόσες αντιξοότητες, και στη συνέχεια
πολιτική του να δεχθεί πυρά εντός και εκτός της Ελλάδος όπως όλοι γνωρίζουμε οι συμβολισμοί είναι πολλοί.
 
Έχοντας αποκτήσει συνείδηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, μπαίνοντας ήδη στην έκτη χρονιά οικονομικής ύφεσης και έχοντας υποστεί τα μέτρα λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί από τους κυβερνόντες καθώς επίσης και την τρομοκρατία του ΔΝΤ και του Eurogroup, συμμετέχουμε στο «Diem 25 Αίγινας» και ζητάμε πλήρη διαφάνεια.
 
Ζητάμε πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων (ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, του Ecofin ,ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των εγγράφων που σχετίζονται με εμπορικές συμφωνίες τύπου TTIP, TISA, καθώς και τον ανασχεδιασμό των πολιτικών των υπαρχόντων θεσμών της Ε.Ε.
 
Το μικρό μας νησί συμμετέχει στο αίτημα για διαφάνεια, η φωνή των κατοίκων εισακούστηκε και στις 4 Ιουλίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας δέχθηκε προς τιμή του την πρόταση του Προέδρου του, κου Νικόλαου Οικονόμου, να μπει η Αίγινα στο
Δίκτυο Πόλεων ελεύθερων από τις συμφωνίες TTIP και CETA. Η συμβολή του κου Wayne Hall ήταν πολύτιμή για το ξεκίνημα της όλης διαδικασίας.
 
Έτσι η Αίγινα είναι πλέον ο 24ος Δήμος της Ελλάδας που συμβολικά ανακηρύσσεται ως ελεύθερη από αυτές τις συμφωνίες που αν εγκριθούν θα μπορούν να καταργήσουν την
αξιολόγηση προϊόντων ως Π.Ο.Π., κάτι που θα βλάψει το φιστίκι. Θα μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος καθώς πολλοί
κανόνες θα θεωρηθούν ως εμπόδια στο παγκοσμιοποιημένο εμπόριο.
 
Η διαφάνεια είναι το ένα από τα τρία στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εκδημοκρατισμό του μηχανισμού λήψης αποφάσεων όπως αναφέρει ο κος Βαρουφάκης στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και θα δώσει τέλος στις υφεσιακές πολιτικές.
 
Δίνουμε έμφαση στην αντικειμενική ενημέρωση και την πληροφόρηση παρακολουθώντας δημοσιογραφικές πλατφόρμες όπως είναι το press project και οι 1101 στο διαδίκτυο και όχι
μόνο, ενημερωνόμαστε για θέματα εργασίας, υγείας, κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας και ότιδήποτε αφορά στον πολίτη της Ευρώπης, τεκμηριωμένη πληροφόρηση με επιχειρήματα,μακριά από πλεκτάνες και προπαγάνδα.
 
Η Αίγινα συμμετέχει δυναμικά στο κίνημα για τη διαφάνεια και τη δημοκρατία.
 
Ντίνα Χατζίνα
 
 
Πηγή: aiginofreneia.blogspot.gr

logoartc_f
Μια όμορφη βραδυά, γεμάτη αισιοδοξία και ελπιδοφόρα μυνήματα απο την Ιταλία, τη Γερμανία,τη Μεγάλη Βρετανία, την Κροατία, και την Ισπανία, έγινε στην συνάντηση των ομάδων DiEM25 απο όλη την Ευρώπη.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...
12 Οκτωβρίου 2021, 18.40
O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας  μέλος της HELMEPA
Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών...

Πειραιάς