Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 00:13

Α. Τσίπρας: «Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε…»

logoartc_f
Ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Κόμματος Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους και επιτιθέμενος στη Κυβέρνηση σημείωσε: «Στις επερχόμενες εκλογές δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε. Στις 18 και στις 25 του Μάη δεν έχουν ραντεβού με τη Μέρκελ. Έχουν ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της χώρας. Με τον ελληνικό λαό».
 
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ επίσης τόνισε: «Η οργή όλων αυτών που δοκιμάζονται από την κρίση, βράζει έτοιμη να τινάξει το καπάκι και της πολιτικής τους, και των μνημονίων τους, και των μέτρων τους, και της εξουσίας τους. Εμείς κι εσείς μαζί, ο λαός κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, τους τρομοκρατούμε ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες» και πρόσθεσε: "Εσείς θα τους επιδώσετε την απόφαση της έξωσης". Οι καθαρίστριες, οι ναυτεργάτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι άνεργοι, οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι, οι νέοι που μεταναστεύουν, ήταν όλοι εκεί, στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: Η "οργή" όλων αυτών που δοκιμάζονται από την κρίση, "βράζει έτοιμη να τινάξει το καπάκι και της πολιτικής τους, και των μνημονίων τους, και των μέτρων τους, και της εξουσίας τους", είπε ο Αλ. Τσίπρας. "Εμείς κι εσείς μαζί, ο λαός κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, τους τρομοκρατούμε", τόνισε και πρόσθεσε πως "ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρωθυπουργός, μας ταυτίζει με τρομοκράτες". 
 
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι "υπόσχεται να βρει εξήντα δις για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους". Επειδή "λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς ρεύμα και χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και την ίδια στιγμή", συμπλήρωσε, "συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία". Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι "μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου". 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας "δεν έχει στο οπλοστάσιό του το φόβο, τον εκβιασμό, την τρομοκράτηση, την εξαγορά, το ψέμα και την απάτη".  Έχει όμως στο οπλοστάσιό του "την αγωνιστικότητα, την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια". Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι υπόσχεται μόνο ένα πράγμα: "Εμείς δε θα κάνουμε πίσω", "δεν θα σας προδώσουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κόσμο και ιδιαιτέρως τους νέους να πάρουν "την υπόθεση της πατρίδας και της κοινωνίας στα χέρια" τους. "Στο δίλημμα Πατρίδα ή Μέρκελ", "ανεξαρτησία ή μνημόνια", "ανατροπή ή υποταγή", τόνισε ότι η απάντηση είναι μία: "Πρώτη φορά αριστερά".
 
 
Θοδωρής Δρίτσας
 
Στο βήμα ανέβηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Στον Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί τα βλέμματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξαιτίας των συμφερόντων και των επιχειρηματικών ανταγωνισμών, που επιχειρούν να κερδίσουν την ψήφο των δημοτών» συμπληρώνοντας πως: «Ο Πειραιάς θα αντιδράσει, οι πειραιώτες δεν είναι ούτε κομματικός στρατός, ούτε οπαδοί, ούτε απαθείς τηλεθεατές» συμπλήρωσε.
 
"Μέσα στο προεκλογικό κλίμα παραπλάνησης και νοσηρότητας που οι δυο συνδυασμοί του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μόραλη επιμένουν να καλλιεργούν εμείς επιμένουμε να μιλάμε για ιδέες, προτάσεις, δεσμεύσεις και στόχους", τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του "Λιμανι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας", Θοδωρής Δρίτσας κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.
 
Σημεία της ομιλίας του Θ. Δρίτσα
 
Παίρνουμε καθημερινά χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης που μας καλούν να δώσουμε τη μάχη για όλους όσους θέλουν οι ανάγκες  να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα και οι θεσμοί αντιπροσώπευσης σε σχέση με τους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Αγωνιούν για το πως θα αντιδράσει ο λαός και οι πολίτες του Πειραιά. Σας βεβαιώνουμε ότι ο Πειραιάς θα αντιδράσει.  
 
 Η περηφάνια και η αξιοπρέπεια έχουν δύναμη. Η ζωή μας άλλαξε, γινόμαστε πιο απαιτητικοί.
 
Έχουμε θυμό αλλά έχουμε και γνώση έχουμε και αυτοπεποίθηση.
 
Αυτά κάνουν το θυμό ελπίδα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την ελπίδα πράξη.
 
Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιστορία. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μνήμες.
 
Πρόσφυγες, ρεμπέτικο,  ξενιτειά , καημός, βιομηχανική ανάπτυξη, εργατική τάξη, ιστορικό εμπόριο, ναυτικοί. Σήμερα ο Πειραιάς αναζητά το νέο του πρόσωπο. Το έχει ανάγκη αλλά νέο πρόσωπο δεν σημαίνει διαγραφή της ιστορίας δεν σημαίνει διαγραφή της ιστορικής ταυτότητας.
 
Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τη πόλη μας και μαζί το μέλλον της. Τη πόλη της αλληλεγγύης, τη πόλη της παραγωγής,  τη πόλη της δικαιοσύνης.
 
Η πόλη είναι οι άνθρωποι, οι ανάγκες τους, οι ελπίδες τους. Σεβόμαστε τις ανάγκες, υποκλινόμαστε στις ελπίδες.
 
Ο Πειραιάς, η πόλη μας, οι γειτονιές του βρίσκονται σε κρίση.
 
΄Ανεργοι , φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία. Ταυτόχρονα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο. Διακίνηση εμπορευμάτων,  εφοπλιστικά γραφεία,  πλούτος που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια. Το λιμάνι ιδιωτικοποιείται, η πόλη δεν κερδίζει τίποτα. Οι ναυτικοί  δεν πληρώνονται και απειλούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Άνεργοι οι περισσότεροι. Η πόλη ερημώνει ακόμη και τα δικαστήρια, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ, θέλουν να τα απομακρύνουν από τη πόλη.
 
Δεν θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη νικηφόρα. Ο Πειραιάς θα νικήσει. Δεν ήρθαμε από το πουθενά. Δεν ψάχνουμε για μεταγραφές για να εντυπωσιάσουμε τους πολίτες. Για μας οι Πειραιώτισσες  και οι Πειραιώτες δεν είναι ούτε ευκολόπιστοι ψηφοφόροι ούτε απαθείς τηλεθεατές ούτε κομματικός στρατός ούτε οπαδοί, είναι παιδιά του Πειραιά. Με κρίση, μνήμη και βιώματα και με αυτές τις αποσκευές τους καλούμε να κρίνουν και να μας ψηφίσουν.
 
Δεν υπάρχουν μεσίες.
 
Δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα. Υπάρχουν και λύσεις. Δεν υπάρχει μόνο διαχείριση υπάρχει και συμμετοχή. Θα την εξασφαλίσουμε με κάθε μέσο.
 
΄Οχι μόνον για λόγους δημοκρατίας αλλά και γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνουν σωστές ιεραρχήσεις.
 
Μέσα στο προεκλογικό κλίμα παραπλάνησης και νοσηρότητας που οι δυο συνδυασμοί του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μόραλη επιμένουν να καλλιεργούν εμείς επιμένουμε να μιλάμε για ιδέες, προτάσεις, δεσμεύσεις και στόχους. Χωρίς φανατισμούς με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που μας δίνει η δουλειά τόσων χρόνων στη πόλη, διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά.  Αυτών που είναι υποψιασμένοι γιατί γνωρίζουν.
 
Και σας βεβαιώνω τώρα πια, ότι αυτοί είναι η πλειοψηφία στη Πειραιώτικη κοινωνία.   
 
Είναι αυτοί που βαρέθηκαν να περισυλλέγουν τις ελπίδες  τους στα σκουπιδιάρικα.
 
Είναι οι πολίτες του δημοκρατικού Πειραιά, είναι οι νέες και οι νέοι, είναι οι άνεργοι, είναι οι έμποροι, επαγγελματίες, επιστήμονες, είναι οι εργάτες και οι ναυτικοί, είναι όλοι αυτοί που κάποιες στιγμές μπορούν να σιωπούν αλλά που κρατούν στο χέρι τους, τη βαθιά και σίγουρη γνώμη για αυτούς που τους προσβάλουν, για αυτούς που καθημερινά απαξιώνουν τις ανάγκες τους.
 
Ρένα Δούρου
 
«Στις 18 Μαΐου αρχίζουμε και στις 26 πιάνουμε δουλειά για να τα αλλάξουμε όλα στην Αττική», επισήμανε από την πλευρά της η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου καλώντας τους παρευρισκόμενουςνα φέρει τα «πάνω κάτω και να χαλάσει τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ».
 
Η Ρένα Δούρου επικαλέστηκε και τις πρόσφατες δημόσιες καταγγελίες εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών του απερχόμενου περιφερειάρχη για να τον κατηγορήσει «για απάθεια και αφωνία μόνο όταν κινδυνεύουν να χαθούν δημόσια περιουσία, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».
 
Επεσήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός «παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά,  στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα». Ο Γ. Σγουρός, συνέχισε η Ρ. Δούρου, δραστηριοποιείται μόνο όταν πρόκειται για το ξεπούλημα της Βουλιαγμένης.
 
«Στις 18 Μαΐου αρχίζουμε, και στις 26 πιάνουμε δουλειά για να τα αλλάξουμε όλα στην Αττική. Όλοι μαζί,  από τον Πειραιά ως την Πεντέλη, και από το Περιστέρι ως τα Κύθηρα, Γράφουμε 'τέλος' στο χθες και γυρίζουμε σελίδα. Για μια Αττική τριών "α": αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς. Και για μια Ελλάδα με Ε κεφαλαίο, όπως της Ελπίδας», κατέληξε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...
28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...