Κυριακή, 01 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 11:35

Ποσειδώνια 2014: Συνέδριο με θέμα τη χρηματοδότηση στη Ναυτιλία

logoartc_f
 
Μερικά από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα  που αφορούν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία θα συζητηθούν σε μια σειρά συνεδρίων, διασκέψεων και σεμιναρίων στην φετινή  Έκθεση των Ποσειδωνίων, το πιο σημαντικό ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.
 
Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, αναλυτές του κλάδου, χρηματοδότες, πλοιοκτήτες  και εκθέτες από 93 χώρες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων, αναλύοντας μελλοντικές τάσεις και τις προβλεπόμενες εξελίξεις στους διάφορους ναυτιλιακούς τομείς καθώς εκθέτες και επισκέπτες θα συναντώνται στα 50.000 τμ εκθεσιακού χώρου του Athens Metropolitan Expo προς αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.
«Ενώ οι ευκαιρίες δικτύωσης και το κλείσιμο συμφωνιών είναι το κύριο χαρακτηριστικό  των Ποσειδωνίων, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για το μέλλον της βιομηχανίας μας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσής μας , παρέχοντας  μια σημαντική προστιθέμενη αξία σε περίπου  1.850 εκθέτες και σε 18.000 επισκέπτες», είπε ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.
Το πρόγραμμα των συνεδρίων θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου, μια μέρα μετά τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, με “Business Briefing” του TradeWinds Shipowners Forum.
 
Στη 1η συνεδρία θα συζητηθεί μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπως ο ρόλος των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων μέχρι την ανάκαμψη των δημόσιων αγορών, η σημασία εξειδικευμένων δανειστών και εναλλακτικών πηγών οικονομικού κεφαλαίου, οι τάσεις και προκλήσεις στις ναυλώσεις , η εμπορική δραστηριότητα στις αγορές νεότευκτων και  μεταχειρισμένων πλοίων, ο ρόλος των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης και το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα των ναυτιλιακών καυσίμων λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους τους.
Οι μελλοντικές τάσεις στον σχεδιασμό των πλοίων και των νέων τεχνολογιών θα είναι στο επίκεντρο. Ήδη λαμβάνει χώρα μια μεγάλη συζήτηση για την αξία των λεγόμενων eco πλοίων. Οι ομιλητές θα αναλύσουν εάν και πότε τα eco πλοία -στην πράξη δεν έχουν ακόμα εισέλθει στην αγορά-θα ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει , καθώς και ποιες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας. Καμία συζήτηση πάνω στον σχεδιασμό πλοίων δε θα είναι πλήρης χωρίς αναφορά στα καύσιμα και τις εκπομπές ρύπων καθώς και το ερώτημα τι αποτελεί το κύριο εμπόδιο στην αξιοποίηση του LNG ως καυσίμου για πλοία.
Ομιλητές στην εναρκτήρια συνεδρία είναι οι: KristinH. Holth, GlobalHeadofShipping, Offshore & Logistics, DNB, RichardFulford-Smith, Διευθύνων Σύμβουλος, RSPlatou, SimonLiang, Πρόεδρος, SinopacificShipbuildingGroup, ChristopherJ. Wiernicki, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ABSandJeremyPenn, Διευθύνων Σύμβουλος, TheBalticExchange.
 
Η 2η συνεδρία του Tradewinds Shipowners Forum θα ξεκινήσει με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ακολούθως θα συζητηθεί η σημασία της κινέζικης χρηματοδότησης για την ενίσχυση νέων Ελληνικών ναυπηγήσεων, το θέμα της προστασίας από αναξιόπιστους ναυλωτές, επενδυτικά ρίσκα στη χρήση διπλού καυσίμου και το μεγάλο ερώτημα της υπερπροσφοράς πλοίων.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν μερικοί από τους σημαντικότερους πλοιοκτήτες: Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος  της  Dryships Inc, Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navios Maritime Holding, Emanuele A. Lauro, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Scorpio Bulkers, Ευάγγελος Μ. Μαρινάκης , Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Capital Product Partners, Αθανάσιος Ι. Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος , Eastern Mediterranean Maritime Limited, Νικόλαος Τσάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος , Tsakos Energy Navigation.
 
Το πρόγραμμα των Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις  τύπου, εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και σεμινάρια πάνω σε θέματα που εκτείνονται από την διαχείριση των θαλάσσιων κινδύνων μέχρι την ασθένεια στην θάλασσα και από την εξοικονόμηση ενέργειας και τεχνολογίες eco πλοίων έως την θαλάσσια επικοινωνία.
 
Μελλοντικές τάσεις στο σχεδιασμό πλοίων, συνθετικές ύλες ,εκπομπές καυσίμων και τεχνολογικές εξελίξεις θα είναι στο επίκεντρο μιας πλειάδας συνεδρίων που διοργανώνονται από σημαντικούς φορείς της διεθνούς ναυτιλίας, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• «Στρατηγικές για εξοικονόμηση ενέργειας  σε υπάρχοντα πλοία» Διοργανωτής: HELMEPA
• «Παρουσίαση καινοτόμων Ιαπωνικών σχεδίων Eco-πλοίων και υψηλές τεχνολογίες» Διοργανωτής: Japan Ship Exporters Association
•  «GTT : Τεχνολογία και Καινοτομία»
• «Ναυπήγηση πλοίων στο Abu Dhabi: τρέχουσες και μελλοντικές δυνατότητες»
• «Futurenautics: Το Ενεργό μέλλον της Ναυτιλιακής Τεχνολογίας»
• «LNGCOMSHIP ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Εφαρμογή του LNG καυσίμου στο Σύστημα Πρόωσης των πλοίων» Διοργανωτές: Τμήμα Ναυπηγών – ΤΕΙ Αθηνών και Ελληνικός Νηογνώμονας
• «SeaCURE BWMS. Πως οι Evoqua Water Technologies απαντούν στην πρόκληση της κατεργασίας του υδάτινου έρματος»
• «Θαλάσσια Επικοινωνία: Τι πρέπει να ξέρετε τώρα» Διοργανωτές: Orange, Intelsat, Intellian, Iridium, IDirect, ShipZNet and Gottlieb International Group, Inc»
• «Θαλάσσιο Περιβάλλον: Πληροφόρηση-συμμόρφωση, κόστος και τεχνογνωσία» Διοργανωτής: NAMEPA
 
«Με μεγάλη χαρά είδαμε την βιομηχανία να καλωσορίζει και να στηρίζει το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων, που πρωτοπαρουσιάσαμε το 2012, και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το τελικό φετινό πρόγραμμα , την ποιότητα των ομιλητών και την ποικιλία των θεμάτων προς συζήτηση» σύμφωνα με τον κο Βώκο.
«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε όλους τους συνέδρους για μια εβδομάδα συναρπαστικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων καθώς για μια ακόμη φορά τα Ποσειδώνια είναι έτοιμα να θέσουν την παγκόσμια ατζέντα για την θαλάσσια βιομηχανία» συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.
 
Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...
30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...
01 Αυγούστου 2021, 23.31
Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης προσχολικής ηλικίας
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης...