Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 20:40

Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται

logoartc_f
«Παρ’ ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την Τράπεζα Πειραιώς για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών της ΝΕΛ, αργά το βράδυ σε επικοινωνία που είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου με τον Γ.Γ της ΠΝΟ του ανακοίνωσε ότι όσο αφορά τα δεδουλευμένα των ναυτικών της ΝΕΛ η τράπεζα Πειραιώς αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξόφληση των δεδουλευμένων των Ναυτεργατών της ΝΕΛ» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ και συνεχίζει….
 
«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στην απάντησή του ανέφερε ότι η διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο για τις ΣΣΕ αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης ενώ για το νομοσχέδιο για τα τουριστικά σκάφη επεσήμανε ότι για λόγους ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να προωθηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση των πλοίων στην ελληνική σημαία.
Αναφορικά με το απεργοκτόνο και απεργοσπαστικό άρθρο 25 του νομοσχεδίου επέμεινε στην ψήφισή του διότι από τους απεργιακούς αγώνες θίγεται η κοινωνική συνοχή της χώρας ….
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επανειλημμένη αναφορά του στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη ότι όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφωνούν στον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των απεργιών των Ναυτεργατών!!! 
Δεν γνωρίζουμε την βασιμότητα και την αξιοπιστία των όσων ισχυρίστηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η ΠΕΝΕΝ θέλει να καταστήσει σαφές ότι εάν υπάρχουν Βουλευτές – ιδιαίτερα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ – που συνομιλούν, συνδιαλέγονται ή και διαπραγματεύονται με το κατάπτυστο και άθλιο πολιτικό, κυβερνητικό προσωπικό για το πώς θα περιορισθεί το κεκτημένο με αίμα και αγώνες δικαίωμα της απεργίας, εάν διαπραγματεύονται το ύψιστο δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα, έχουν τεράστιες πολιτικές και ιστορικές ευθύνες απέναντι στους αγωνιστές και στους ψηφοφόρους της Αριστεράς και απέναντι στους εργαζόμενους.
 
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποταχθούμε ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ σε όποια αντεργατική και απεργοσπαστική νομοθετική κυβερνητική ρύθμιση που υπονομεύει με οποιοδήποτε τρόπο το δικαίωμα της απεργίας.
 
Σημειώνουμε ότι στην σημερινή συνάντηση για την ανανέωση της ΣΣΕ στην κατηγορία των Ακτοπλοϊκών πλοίων και Ε/Γ διεθνών πλόων δεν επιτεύχθηκε συμφωνία αφού για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών επέμεναν σε περικοπές μισθών, επιδομάτων και αμοιβών. Για αύριο ορίστηκε νέα συνάντηση μεταξύ ΠΝΟ – ΣΕΕΝ στις 15.00.
 
Επίσης αύριο στις 8.30 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση των Ναυτεργατών στο πλοίο EUROPEAN EXPRESS και θα ακολουθήσει πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.
 
Οι αγώνες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής και τροϊκανής πολιτικής και της κυβέρνησης που την υπηρετεί».
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
 
Η ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 06.00 ΤΗΣ 2/4/2014 ΜΕΧΡΙ 06.00 ΤΗΣ 3/4/2014
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...
12 Οκτωβρίου 2021, 18.40
O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας  μέλος της HELMEPA
Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών...

Πειραιάς