Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 17 Μάρτίου 2014 20:30

ΠΝΟ: «Χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων»

logoartc_f

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίασή της εξέτασε τα καυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων στις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες, την όξυνση της ανεργίας στον χώρο μας, η οποία και έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη ολοκλήρωση της υπογραφής νέων Σ.Σ.Ε., καθώς και το νέο (τρίτο) κατά σειρά νομοσχέδιο για τα «Τουριστικά Πλοία & άλλες διατάξεις», με το οποίο, δυστυχώς για μία ακόμη φορά, συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών της Κυβέρνησης ενάντια στους ναυτεργάτες συνεχίζεται αμείωτα με φρενήρεις ρυθμούς.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

« Με το «νέο» νομοσχέδιο του Υ.Ν.Α. για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες Διατάξεις» καταδεικνύεται, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκεται η ευθεία εξαφάνιση αυτού του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος.

Από μια πρώτη επισκόπηση και εξέταση και του νέου αυτού σχεδίου νόμου διαπιστώνεται ότι ενώ στόχος της νέας αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας , όπως στόχος πλαισίου δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων και η θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου και ελκυστικού εντελώς νέου πλαισίου ώστε να αξιοποιηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα, που προσφέρουν στην Ελλάδα το εξαιρετικό φυσικό κάλλος σε συνδυασμό με την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Και ο στόχος αυτός, κατά την Αιτιολογική Έκθεση, θα επιτευχθεί με την απλούστευση των διαδικασιών και της καταπολέμησης της πολυπλοκότητας και της γραφειοκρατίας, με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με απλές και νέες σύγχρονες ρυθμίσεις, επί τω τέλει διαμορφώσεως και θεσμοθετήσεως ενός σύγχρονου, σταθερού, σαφούς και ελκυστικού νομοθετικού πλαισίου, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, για να προσδώσει έτσι νέα δυναμική στο χώρο δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων.

Από την ανάγνωση όμως του νομοσχεδίου, αμέσως παρατηρείται, ότι και το νέο αυτό νομοσχέδιο, διατηρεί όλες τις στρεβλώσεις του ισχύοντος σήμερα νομοθετικού πλαισίου, οι οποίες, και παρά τις σχετικές αντιρρήσεις μας και διαμαρτυρίες μας θεσμοθετήθηκαν και διατηρήθηκαν με τον Ν. 2743/1999, όπως ισχύει σήμερα και παράλληλα παραδίδει στην κυριολεξία τις ελληνικές θάλασσες, στα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία , έστω και τρίτης χώρας, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιωτικά ή εμπορικά, (άρθρο 3 του νομοσχεδίου).

Δηλαδή με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται, σε αντίθεση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα όπου με τις υπάρχουσες διατάξεις σκάφη με σημαίες τρίτων χωρών ή ιδιωτικά δεν μπορούσαν να ναυλωθ&µn;ύν για κρουαζιέρες, τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας ή ιδιότητας μπορούν να κάνουν ναύλους στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η λήψη άδειας απόπλου ή η δήλωση κατάπλου σε οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδος .
Και τίθεται εν προκειμένω ένα αμείλικτο ερώτημα: Με αυτό τον τρόπο και με αυτή τη ρύθμιση θα κυριαρχήσει η ελληνική σημαία στο Αιγαίο; »

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Όχι άλλα πολιτικά
παιχνίδια, αλλά πραγματικές
λύσεις για την
Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...
26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...