Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014 10:38

Προσφορά φαρμάκων από τους υπαλλήλους του ΥΝΑ

logoartc_fΣτο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφτηκε τα ιατρεία της Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στο Πέραμα και παρέδωσε ποσότητα φαρμάκων, τα οποία είχαν προσφέρει μέλη του ΠΣΥΥΕΝ ως ελάχιστη προσφορά σε όσους αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα.

«Ζούμε στην εποχή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που οδηγούν τη χώρα σε ρεκόρ ανεργίας με ταυτόχρονη διάλυση των κοινωνικών υποδομών και της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της χώρας.

Στο χώρο ευθύνης του ΥΝΑ και συγκεκριμένα στον Οίκο Ναύτου, μετά τη ψήφιση του νόμου για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ από την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης στη Βουλή, δόθηκαν εντολές για άμεση παράδοση εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων που οδηγεί τον Ο.Ν. σε κλείσιμο. Μάλιστα λόγω της προχειρότητας των ενεργειών κανείς δεν έλαβε υπόψη του ότι το κτίριο του Οίκου Ναύτου ανήκει στο ΝΑΤ και όχι στον ΕΟΠΥΥ για να παραδοθεί.  Με την ίδια βιασύνη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση του Οίκου Ναύτου με το ΓΕΝΕ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες για τη συνέχιση της ύπαρξής τους.

Στη χώρα μας με τα εκατομμύρια ανέργους και ανασφάλιστους διαλύεται εντελώς το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στερώντας το δικαίωμα στην υγεία σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, αν και για δεκαετίες είχαν συμμετάσχει με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι καταθέσεις των οποίων έγιναν «θαλασσοδάνεια» ή «κουρεύτηκαν» για τη μείωση του δημόσιου χρέους προκειμένου να μην «κουρευτούν» τα υπερκέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο μόνος δρόμος είναι κοινός για όλους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους. Είναι ο δρόμος του αγώνα και της αλληλεγγύης για να σταματήσει η κατάρρευση των φορέων της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών δομών.

Ο ΠΣΥΥΕΝ θα συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τον Οίκο Ναύτου και στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του θα συνεχίσει τη συγκέντρωση φαρμάκων για το ιατρείο των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

ΚΚΕ: Ο Μπογδάνος εξελίσσεται
σε κατ’ επάγγελμα και κατά
συρροή χαφιέ
 
Το «σίριαλ» του Δικαστικού
Μεγάρου στον Πειραιά
συνεχίζεται 
 
«Πολιτικό έγκλημα και
όχι φυσικό φαινόμενο η
κλιματική αλλαγή»

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...
14 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια της «NorwegianCruiseLine» στη Μεσόγειο
NorwegianCruiseLine (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια...

Πειραιάς

16 Σεπτεμβρίου 2021, 22.27
Europe Direct Piraeus
O Δήμος Πειραιάς, επιλέχθηκε από την...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.38
 Το Σάββατο η πορεία για τον Π. Φύσσα
Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 13/9 οι...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.31
«Συμμαχία» Δήμου Πειραιά, Ε.Σ.Ε.Ε. και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
Η σύναψη τριμερούς μνημονίου...