Τρίτη, 03 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 08:34

Προς «ξαφνικό θάνατο» ο Οίκος Ναύτη

logoartc_f
Έντονη διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ για το επιχειρούμενο κλείσιμο του Οίκου Ναύτη: 
 
«Η Διακομματική κυβέρνηση πιστή στις επιταγές και τις εντολές της τρόικα συστηματικά διαλύει και καταστρέφει κάθε δημόσια δομή και οργανισμό που παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.
 
Στα πλαίσια αυτά στις 13/2/2014 κοινοποιήθηκαν από το Γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς διευθυντές όλων των περιφερειακών διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ και τους διευθυντές των Νομαρχιακών και τοπικών μονάδων υγείας αναλυτικές οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού και εξοπλισμού, δομών και των μονάδων.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις εντολές του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει έως τις 17/2/2014 να έχουν παραδοθεί όλα τα υλικά και  ο εξοπλισμός ακόμη και τα κτήρια τα οποία πρέπει να κλείσουν και να ασφαλισθούν.
Στην κατεύθυνση αυτή έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο και στον Οίκο Ναύτη να οργανωθεί η απογραφή και το αργότερο έως τις 17/2/2014 να ολοκληρωθεί η παράδοση του Οίκου Ναύτη και να έχει βάλει λουκέτο!!!
 
Πρόκειται για βάρβαρη κυβερνητική απόφαση με την μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου» να ενταφιάσει τον ιστορικό φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ναυτεργατικού μας κόσμου ο οποίος τον δημιούργησε με τον μόχθο και τις θυσίες πολλών γενεών Ναυτεργατών.
 
Ήδη ο Οίκος Ναύτη το τελευταίο διάστημα όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει είχε απαξιωθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων που παρουσιάζει.
 
Επίσης το υγειονομικό προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν που θα τοποθετηθούν και αν, αφού ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί οι πρωτοβάθμιες επιτροπές υγείας.
 
Με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Υγείας η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από το Ταμείο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των μεθοδευμένων πολιτικών σε βάρος του Ταμείου μας, της υγείας των Ναυτικών και όλων των εργαζομένων.
 
Η ΠΕΝΕΝ οργάνωσε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική απόφαση και απαίτησε από τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη να παγώσει αμέσως την παράνομη αυτή διαδικασία και να στείλει τελεσίγραφο στους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι Ναυτεργάτες θα υπερασπισθούν τον Οίκο Ναύτη χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης για να μη υλοποιηθεί η άθλια αυτή απόφαση που θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας (και όχι μόνο) να γίνουν βορά των ιδιωτών επιχειρηματιών στον τομέα της υγείας.
 
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να λεηλατήσει και να υφαρπάξει αυτό που με αγώνες δημιούργησαν οι έλληνες Ναυτεργάτες.
Καλούμε τον κλάδο μας, τους Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, όλους τους Συνταξιούχους, τις οργανώσεις τους, όλους τους φορείς των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά το παρόν τους έξω από το κτήριο του Οίκου Ναύτη την Δευτέρα 17/2/2014 στις 9.00 π.μ»
 
Υ.Γ: Σημειώνουμε την ιδιαίτερη σπουδή της κυβέρνησης να επικαλεσθεί έναν νόμο ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και κατά συνέπεια η όλη επιχείρηση για λουκέτο του Οίκου Ναύτη είναι αυθαίρετη, παράνομη και πραξικοπηματική.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Οι άστεγοι σε
συνθήκες καύσωνα»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

02 Αυγούστου 2021, 21.45
 Celestyal Cruises: Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα καλοκαιρινά δρομολόγια
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη ως η πρώτη επιλογή...
01 Αυγούστου 2021, 09.48
ΠΕΝΕΝ: Μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών από τον Καύσωνα
Η Κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μία φορά...
01 Αυγούστου 2021, 09.38
 Πέθανε ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος
O εφοπλιστής έγινε κυρίως γνωστός για...

Πειραιάς

02 Αυγούστου 2021, 22.27
Συναυλία  της Λαϊκής  Ορχήστρας  «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, η...
02 Αυγούστου 2021, 22.12
«Οι άστεγοι σε συνθήκες καύσωνα»
Ο Παναγιώτης Βουτυράκος για τους...
02 Αυγούστου 2021, 00.00
Παρέμβαση για αναστολή μεταβίβασης του 16% της ΟΛΠ στην Cosco
Από κυβερνητικές πηγές  φαίνεται ότι η ΝΔ...