Κυριακή, 01 Αυγούστου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 16:41

Εγκατάλειψη ναυτεργατών στο πλοίο «ΣΘΕΝΩ»

logoartc_fΗ Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού με ανακοίνωση της καταγγέλλει την εγκατάλειψη Ναυτεργατών από αφερέγγυους εφοπλιστές:

«Συνεχίζονται τα κρούσματα απλήρωτης Ναυτικής Εργασίας αλλά και εγκατάλειψης Ναυτεργατών από σειρά Ναυτιλιακών εταιρειών παίρνοντας μορφή χιονοστιβάδας. Πρόσφατο παράδειγμα το Φ/Γ πλοίο «ΣΘΕΝΩ» της Ναυτιλιακής εταιρείας «ΣΘΕΝΩ» η οποία έχει να καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς από 2 έως και 10 μήνες στο πλήρωμα και τους αξιωματικούς του πλοίου.

Οι Ναυτεργάτες έχουν ήδη κατέλθει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους. Η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει έως τώρα ανταποκριθεί και ικανοποιήσει τις νόμιμες απαιτήσεις των Ναυτεργατών αλλά από τις 10/1/2014 σταμάτησε την σίτιση, την τροφοδοσία και την πετρέλευση του ανωτέρω πλοίου με αποτέλεσμα το πλήρωμα να βιώνει μια πρωτόγνωρη μεταχείριση η οποία προσβάλει την επαγγελματική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Το πλοίο βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των Ναυτικών η Λιμενική αρχή (Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας), οι υπηρεσίες του ΥΝΑ και η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ κωφεύουν, αδρανούν και προκλητικά αδιαφορούν.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνει για πολλοστή φορά ότι οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του ΥΝΑ προσφέρουν δίκτυ προστασίας στις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των εφοπλιστικών εταιριών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης με το φιάσκο που είχε ο τρόπος που διαχειρίστηκε το τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι που εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας, συστηματικά αποφεύγει ακόμη και την παρουσία του στην Βουλή προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε σοβαρά προβλήματα που τους έχουν τεθεί από ερωτώντες Βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα απέφυγε επιμελώς να εμφανισθεί σε εκδηλώσεις κοπής πίτας Ναυτικών Σωματείων και εργαζομένων σε φορείς αρμοδιότητάς του, ενώ στην μοναδική εκδήλωση που παρέστη αποδοκιμάστηκε εντονότατα.

Το γεγονός αυτό δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες της θητείας του να έχει απέναντί του όλους τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας. Μάλιστα στην νόμιμη και απολύτως ειρηνική εκδήλωση της νεολαίας ΑΡ.ΕΝ χρησιμοποιήθηκαν πρωτοφανή μέτρα αυταρχισμού και καταστολής, πράγμα που δείχνει τον επικίνδυνο δρόμο που βαδίζει η αντιλαϊκή δημοκρατική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τον εντεινόμενο αυταρχισμό που επιδεικνύει σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση και διαμαρτυρία εναντίον της καταστροφικής και επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής τους.   

Οι Ναυτεργάτες βιώνουν την χειρότερη περίοδο όλων των τελευταίων χρόνων (εργασιακά , επαγγελματικά) και η αιτία είναι η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική η οποία οδηγεί σε φαινόμενα ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, παραβίασης της ναυτικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ και των εργασιακών σχέσεων. Κυβέρνηση και ΥΝΑ παραμένουν ανένδοτοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τρόικα, των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Παλινωδίες και
κυβερνητική αδράνεια για το
‘’βαθύ κόκκινο’’ στα νησιά»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών
από την Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

30 Ιουλίου 2021, 22.20
 Γ. Πλακιωτάκης: Ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης
Τη διασφάλιση πόρων ύψους 200...
28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...