Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 00:07

Η ΠΕΝΕΝ για την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ

logoartc_fΑνακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού για το γεωτεμάχιο του ΝΑΤ στα Μελίσσια Αττικής:

«Πραγματοποιήθηκε στις 30/1/2014 το Δ.Σ του ΝΑΤ όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη ήταν και το θέμα «Ενημέρωση Δ.Σ ΝΑΤ για το ακίνητο ΝΙΕΝ στα Μελίσσια Αττικής ιδιοκτησίας ΝΑΤ και έγκριση δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίησή του».

Σημειώνουμε ότι το ΝΑΤ έχει στην ιδιοκτησία του γεωτεμάχιο 120 στρεμμάτων στα Μελίσσια της Αττικής στον Δήμο Πεντέλης χαρακτηρισμένο ως «εκτός σχεδίου πόλεως» στο οποίο λειτουργούσε μέχρι το 1975 το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) σε πενταόροφο κτηριακό συγκρότημα με συνολική επιφάνεια 11.600,00 τ.μ.

Στον χώρο αυτό λειτούργησε από το 1954 νοσηλευτική μονάδα παθήσεων θώρακα για ναυτικούς με την ονομασία ΝΙΕΘ η οποία μετατράπηκε το 1967 με τον Α.Ν 180/1967 σε ΝΠΔΔ με την ονομασία ΝΙΕΝ και με το Ν.Δ 221/1973 άρθρο 2, συγχωνεύτηκε με τον Οίκο Ναύτη, ως νοσηλευτική μονάδα. Έκτοτε και μέχρι τον Οκτώβρη του 1975 λειτούργησε με αυτήν την επωνυμία ως Γενικό Νοσοκομείο Εμπορικού Ναυτικού δυναμικότητας 300 κλινών. Με το ίδιο νομοθετικό διάταγμα η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΝΙΕΝ καθώς και οι οικονομικές απαιτήσεις του περιήλθαν στο ΚΑΑΝ, το οποίο αποτελεί μέρος της οικονομικής οργάνωσης του ΝΑΤ και διοικείται από το Δ.Σ του ΝΑΤ.

Μιλώντας στην ανωτέρω συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ σχετικά με το θέμα σημείωσε ότι το ΝΙΕΝ είναι περιουσιακό στοιχείο του Ναυτεργατικού μας κόσμου που όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει την ανάγκη να αξιοποιηθεί το ΝΙΕΝ με την δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ναυτεργατικής οικογένειας.

Σκέψεις και προτάσεις με όποια μορφή και από όποιους και αν διατυπώνονται για την πώληση του ΝΙΕΝ θα μας βρουν κατηγορηματικά αντίθετους.  

Είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν έχει επιχειρηθεί επανειλημμένα τόσο η πώληση σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και από δημοτικούς και τοπικούς παράγοντες της περιοχής να «αξιοποιηθεί» για σκοπούς ξένους και άσχετους με την Ναυτεργατική οικογένεια.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ απέρριψε κατηγορηματικά την όποια αξιοποίηση για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων – παιδικής χαράς που προβλέπεται με το υπ’ αριθμό 87622/4991 γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε τις κυβερνητικές ευθύνες που υπάρχουν διαχρονικά για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ακίνητο, πράγματι πρόκειται για εικόνα εγκατάλειψης, οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι απαξιωμένες και βανδαλισμένες.

Στον περιβάλλοντα χώρο με δαπάνες του Ταμείου γίνεται αποψίλωση – καθαρισμός του πευκοδάσους και των περιμετρικών οδών για λόγους ασφαλείας έτσι ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι πυρκαγιάς. Επίσης τον τελευταίο χρόνο ανατέθηκε η 24ωρη φύλαξη του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία.

Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν στο Δ.Σ και από την πλευρά των άλλων εκπροσώπων των Ναυτεργατών  (εν ενεργεία και Συνταξιούχων) για την αξιοποίηση του ΝΙΕΝ.

Ο Πρόεδρος του ΝΑΤ αγνοώντας τις εκφρασμένες θέσεις και απόψεις της Ναυτεργασίας επιχείρησε να αποσπάσει απόφαση του Συμβουλίου για πρόσκληση ενδιαφέροντος σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο 87622/4991 ΦΕΚ 471/89 το οποίο έγινε ερήμην των Ναυτεργατών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε το γεγονός ως πραξικοπηματική ενέργεια και κάλεσε σε αποχώρηση των εκπροσώπων των Ναυτεργατών από το Δ.Σ του ΝΑΤ. Με την αποχώρηση αυτή δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία με αποτέλεσμα να μην ληφθεί καμιά απόφαση.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τον Ναυτεργατικό κόσμο να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να μην επιτρέψει το ξεπούλημα, την εκποίηση και την όποια «αξιοποίηση» παραδίδει την ακίνητη περιουσία μας, που δημιουργήθηκε με τον μόχθο και την εργασία πολλών γενιών ναυτεργατών, να γίνει βορά στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας το ΝΙΕΝ να παρέχει και να προσφέρει ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα και περίθαλψη στους εν ενεργεία και Συνταξιούχους Ναυτεργάτες.
Η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της……»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Όχι άλλα πολιτικά
παιχνίδια, αλλά πραγματικές
λύσεις για την
Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...
26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...