Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 11:57

Τα δεδουλευμένα των Ναυτικών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

logoartc_f
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την πολύμηνη περιπέτεια… των Ναυτικών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Άρχισε να καταβάλλεται από το ΝΑΤ μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» πλοιοκτησίας Αλέξανδρου Αγούδημου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όπως είναι γνωστό το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου είχε κατέλθει σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 διεκδικώντας την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων τους αποδοχών.

Η ΠΕΝΕΝ όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση της πάλης αναδεικνύοντας το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας τόσο στο συγκεκριμένο πλοίο όσο και σε πολλά ακόμη όπου οι Ναυτιλιακές εταιρίες καθυστερούν την εξόφληση των μισθών.

Ειδικότερα για την εξόφληση των Ναυτεργατών στο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» η ΠΕΝΕΝ προέβη επανειλημμένα σε παραστάσεις στο ΥΝΑ, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, στα πολιτικά κόμματα, στις εισαγγελικές αρχές, στο ΝΑΤ, ενώ έδωσε μεγάλη δημοσιότητα για τα προβλήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των Ναυτεργατών. Τονίζουμε ότι με αφορμή την επίσχεση εργασίας στο πλοίο αυτό συνελήφθησαν ο Γ.Γ και ο Ταμίας της ΠΕΝΕΝ από τις Λιμενικές αρχές και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παρεμπόδισης συγκοινωνίας, κατηγορία η οποία κατέρρευσε στην δίκη που έγινε.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί επείγουσα ανάγκη και θέμα άμεσης προτεραιότητας την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκατάλειψης των Ναυτικών από αφερέγγυους εφοπλιστές.

Τα διαδοχικά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα όλο το τελευταίο διάστημα επιβάλουν να δημιουργηθεί άμεσα Ταμείο με εισφορές των εφοπλιστών που θα καλύπτει τους Ναυτεργάτες από αφερέγγυους εφοπλιστές.

Δεν μπορεί ο Έλληνας Ναυτεργάτης και ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω του ΝΑΤ να καλύπτει την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα και τις απατεωνιές ορισμένων ελλήνων πλοιοκτητών. Θεωρούμε απαράδεκτη  την άρνηση των εφοπλιστικών οργανώσεων που έως και σήμερα αντιδρούν λυσσαλέα στην εφαρμογή των διατάξεων της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σύσταση ταμείου που θα καλύπτει τους Ναυτεργάτες από την εγκατάλειψη από αφερέγγυους εφοπλιστές με δικές τους και μόνο εισφορές.

Η κυβέρνηση και ο ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης οι οποίοι έως τώρα παρακολουθούν ως θεατές τα φαινόμενα της εγκατάλειψης εκατοντάδων ελλήνων Ναυτεργατών από απατεώνες εφοπλιστές, θέλουν δεν θέλουν θα πάρουν θέση σε αυτό το πανναυτεργατικό αίτημα.

Έως πότε θα προστατεύουν τα προνόμια και την ασυδοσία των εφοπλιστών;  Έως πότε θα γυρίζουν την πλάτη στα οξυμένα ναυτεργατικά προβλήματα; Έως πότε θα αναπαράγουν την εφοπλιστική προπαγάνδα και έως πότε θα συμπεριφέρονται σαν υπηρέτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και διώκτες των Ελλήνων Ναυτεργατών στο όνομα της περιβόητης ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών;

Τελειώνοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι Ναυτεργάτες θα διεκδικήσουν στην συνέχεια και δικαστικά το σύνολο των δεδουλευμένων τους από την ναυτιλιακή εταιρεία. Το ποσό αυτό ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Όχι άλλα πολιτικά
παιχνίδια, αλλά πραγματικές
λύσεις για την
Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...
26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...