Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 11:57

Τα δεδουλευμένα των Ναυτικών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

logoartc_f
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την πολύμηνη περιπέτεια… των Ναυτικών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Άρχισε να καταβάλλεται από το ΝΑΤ μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των Ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» πλοιοκτησίας Αλέξανδρου Αγούδημου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όπως είναι γνωστό το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου είχε κατέλθει σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 διεκδικώντας την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων τους αποδοχών.

Η ΠΕΝΕΝ όλο αυτό το διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση της πάλης αναδεικνύοντας το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας τόσο στο συγκεκριμένο πλοίο όσο και σε πολλά ακόμη όπου οι Ναυτιλιακές εταιρίες καθυστερούν την εξόφληση των μισθών.

Ειδικότερα για την εξόφληση των Ναυτεργατών στο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» η ΠΕΝΕΝ προέβη επανειλημμένα σε παραστάσεις στο ΥΝΑ, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, στα πολιτικά κόμματα, στις εισαγγελικές αρχές, στο ΝΑΤ, ενώ έδωσε μεγάλη δημοσιότητα για τα προβλήματα και τις συνθήκες διαβίωσης των Ναυτεργατών. Τονίζουμε ότι με αφορμή την επίσχεση εργασίας στο πλοίο αυτό συνελήφθησαν ο Γ.Γ και ο Ταμίας της ΠΕΝΕΝ από τις Λιμενικές αρχές και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παρεμπόδισης συγκοινωνίας, κατηγορία η οποία κατέρρευσε στην δίκη που έγινε.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί επείγουσα ανάγκη και θέμα άμεσης προτεραιότητας την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκατάλειψης των Ναυτικών από αφερέγγυους εφοπλιστές.

Τα διαδοχικά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα όλο το τελευταίο διάστημα επιβάλουν να δημιουργηθεί άμεσα Ταμείο με εισφορές των εφοπλιστών που θα καλύπτει τους Ναυτεργάτες από αφερέγγυους εφοπλιστές.

Δεν μπορεί ο Έλληνας Ναυτεργάτης και ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω του ΝΑΤ να καλύπτει την αναξιοπιστία, την αφερεγγυότητα και τις απατεωνιές ορισμένων ελλήνων πλοιοκτητών. Θεωρούμε απαράδεκτη  την άρνηση των εφοπλιστικών οργανώσεων που έως και σήμερα αντιδρούν λυσσαλέα στην εφαρμογή των διατάξεων της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σύσταση ταμείου που θα καλύπτει τους Ναυτεργάτες από την εγκατάλειψη από αφερέγγυους εφοπλιστές με δικές τους και μόνο εισφορές.

Η κυβέρνηση και ο ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης οι οποίοι έως τώρα παρακολουθούν ως θεατές τα φαινόμενα της εγκατάλειψης εκατοντάδων ελλήνων Ναυτεργατών από απατεώνες εφοπλιστές, θέλουν δεν θέλουν θα πάρουν θέση σε αυτό το πανναυτεργατικό αίτημα.

Έως πότε θα προστατεύουν τα προνόμια και την ασυδοσία των εφοπλιστών;  Έως πότε θα γυρίζουν την πλάτη στα οξυμένα ναυτεργατικά προβλήματα; Έως πότε θα αναπαράγουν την εφοπλιστική προπαγάνδα και έως πότε θα συμπεριφέρονται σαν υπηρέτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου και διώκτες των Ελλήνων Ναυτεργατών στο όνομα της περιβόητης ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών;

Τελειώνοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι Ναυτεργάτες θα διεκδικήσουν στην συνέχεια και δικαστικά το σύνολο των δεδουλευμένων τους από την ναυτιλιακή εταιρεία. Το ποσό αυτό ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η...
20 Οκτωβρίου 2021, 22.54
Εφτά «μνηστήρες» για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την...
20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...

Ναυτιλία

21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...