Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 21:58

Καταψηφίστηκε ο απολογισμός της ΠΝΟ

logoartc_fΓια πρώτη φορά στα τελευταία  40 χρόνια δεν ψηφίστηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΠΝΟ

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

Το ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ σημαδεύτηκε με σοβαρά κρούσματα αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων, παρατυπιών και άλλων παραβιάσεων και παράνομων ενεργειών με αποτέλεσμα για πολλοστή φορά να νοθευτεί κατάφορα η βούληση των Ναυτεργατών και να αλλοιωθεί με τον τρόπο αυτό ο συσχετισμός δυνάμεων.

Συγκεκριμένα με βάση το καλπονοθευτικό και αναχρονιστικό καταστατικό της ΠΝΟ αποκλείστηκαν 36 αντιπρόσωποι που είχαν εκλεγεί από πρωτοβάθμια Ναυτεργατικά Σωματεία στους οποίους περιλαμβάνονται και 5 αντιπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ. Επίσης παράνομα συμμετείχε αντιπρόσωπος Σωματείου που δεν είχε τις προϋποθέσεις για να πάρει μέρος στην ψηφοφορία, ενώ στην διάρκεια του Συμβουλίου αποχώρησαν 2 αντιπρόσωποι οι οποίοι είχαν πάρει κάρτες και είχαν ασκήσει το δικαίωμα ψήφου και στην συνέχεια οι αντικαταστάτες τους συμμετείχαν κανονικά στο Συμβούλιο……..

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ τέθηκε θέμα να γίνει ψηφοφορία για την έγκριση της απόφασης της επιτροπής πληρεξουσίων που νομιμοποιούσε την εικόνα και την σύνθεση που αναφέρουμε παραπάνω και το αποτέλεσμα αυτής ήταν να υπάρξει ισοψηφία, υπέρ 32 – κατά 32.

Μιλώντας εκ μέρους της ΠΕΝΕΝ ο Πρόεδρος Αντώνης Νταλακογεώργος άσκησε δριμύτατη κριτική στην ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική και κατέγραψε αναλυτικά τις καταστροφικές συνέπειες για τον Ναυτεργατικό μας κόσμο, όπως την εκτίναξη σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας, την καταβαράθρωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την διάλυση του Οίκου Ναύτη, τον εκδιωγμό των Ελλήνων Ναυτεργατών από την ποντοπόρο  και κρουαζιερόπλοιο Ναυτιλία που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια και το πλήγμα που δέχθηκαν το 2013 οι θέσεις στα Ε/Γ- Ο/Γ διεθνών γραμμών  και της Ακτοπλοΐας με τον νόμο 4150/2013.

Επίσης υπογράμμισε την ισοπεδωτική και φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των Ναυτεργατών που πρόσφατα αύξησε έως 300% την φορολογία τους, επισήμανε τις μειώσεις στις αποδοχές των Ναυτεργατών, την συντριβή των ΣΣΕ, την γενικευμένη απλήρωτη ναυτική εργασία, το καθεστώς τρομοκρατίας στα πλοία και την επιχείρηση κατάργησης των ΣΣΕ, των θέσεων εργασίας, του δικαιώματος απεργίας και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προωθούνται μέσα από το σχέδιο νόμου του ΥΝΑ για τα τουριστικά σκάφη και το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ τις αθλιότητες που ξεστόμισε επανειλημμένα ο Υπουργός Ν.Α Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενάντια στους έλληνες Ναυτεργάτες και απαίτησε αυτός να καταδικαστούν και από το σώμα του Γενικού Συμβουλίου.

Τέλος ζήτησε τον ριζικό επαναπροσδιορισμό της τακτικής και στρατηγικής, την εγκατάλειψη του ολέθριου δρόμου του συμβιβασμού, της υποταγής και του κοινωνικού διαλόγου στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας που είναι το κυρίαρχο που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στην ίδια κατεύθυνση κατέθεσε τις προτάσεις του για άμεση σύγκληση ενός αντιπροσωπευτικού οργάνου που θα συζητήσει, θα σχεδιάσει, θα οργανώσει και θα κινητοποιήσει τον Ναυτεργατικό κόσμο σε μια νέα αγωνιστική πορεία που αποτελεί μονόδρομο για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσιμων Ναυτεργατικών προβλημάτων.
Μίλησε για αγώνα διαρκείας που θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές αγώνα και θα βγάλει το Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αναφερόμενος στην «δράση» της ΠΝΟ επισήμανε ότι τόσο η δράση όσο και η πλειοψηφία της ΠΝΟ στην οποία ηγείται ο σημερινός Γ.Γ Γιάννης Χαλάς χαρακτηρίζεται από την απραξία , την αδράνεια, τον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων, χωρίς ποτέ ως τώρα να απευθυνθεί και να εμπιστευτεί τον Ναυτεργατικό μας κόσμο και δεν έχει οργανώσει καμιά σοβαρή και ουσιαστική κινητοποίηση, χωρίς να επιδιώξει την σύνδεση των δράσεων με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς να προσδώσει χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, χωρίς καμιά κοινωνική συμμαχία.

Η ηγεσία και η πλειοψηφία της ΠΝΟ τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έχει αποδείξει ότι είναι ανήμπορη και ανίκανη να εκφράσει και να αντιπροσωπεύσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Ναυτεργατών. Είναι δέσμια των εξαρτήσεων από τον εφοπλισμό και την κυβερνητική πολιτική, δεν πιστεύει στους αγώνες και δεν εμπιστεύεται τους Ναυτεργάτες και την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η δράση και η δραστήρια κινητοποίησή τους.

Πρόκειται για μια ηγεσία και πλειοψηφία η οποία απέτυχε παταγωδώς και συνέβαλε ως τώρα τα μέγιστα με την τακτική της να υπονομευθούν, να ακυρωθούν και να καταργηθούν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα και κατακτήσεις του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κάλεσε τον Γ.Γ της ΠΝΟ Γ. Χαλά να παραιτηθεί άμεσα και την πλειοψηφία να αποδεχθεί τον εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου (καταστατικό) ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πορεία του Ναυτεργατικού μας κινήματος, εξάλλου όπως σημείωσε ο Γ.Γ της ΠΝΟ με το σημερινό αποτέλεσμα δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του κορυφαίου οργάνου όπως είναι το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σχετικά με τον ρόλο του ΠΑΜΕ


Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ προσήλθαν στο Γενικό Συμβούλιο χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα δράσης, χωρίς κριτική αποτίμηση της δράσης της Ομοσπονδίας και της πλειοψηφίας, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για τα άμεσα, τα σημερινά προβλήματα που μαστίζουν τον Ναυτεργατικό μας κόσμο.

Αναλώθηκαν για μια ακόμη φορά σε κούφιες αντικαπιταλιστικές και αντιεφοπλιστικές κορώνες και στοχοποίησαν ως πραγματικό αντίπαλο την ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρό της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ.Γ της ΠΕΜΕΝ δεν ψέλλισε ούτε λέξη κριτικής για την πλειοψηφία και την ηγεσία της ΠΝΟ, της οποίας δεν βρήκε το παραμικρό ψεγάδι και στην ουσία πρόσφεραν οι δυνάμεις τους στήριξη και προστασία στην χρεοκοπημένη στην συνείδηση των Ναυτεργατών πλειοψηφία και ηγεσία της ΠΝΟ.

Εσφαλμένη επιλογή η συνειδητή απόφαση στήριξης της ηγεσίας της ΠΝΟ από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ;

Χέρι βοήθειας στο ετοιμόροπο καθεστώς της ΠΝΟ

Εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η αποχή 3 αντιπροσώπων που ανήκουν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ από συγκεκριμένο Σωματείο που δεν πήραν μέρος στο ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της ΠΝΟ στα προβλήματα του κλάδου.

Η αποχή αυτή έγινε όταν ήταν γνωστός και στον τελευταίο αντιπρόσωπο ο συσχετισμός δυνάμεων στο Γ.Σ της ΠΝΟ ο οποίος τόσο τον Δεκέμβρη του 2012 όσο και φέτος ήταν οριακά υπέρ των δυνάμεων που αντιτάσσονται στο φιλοεφοπλιστικό κατεστημένο της ΠΝΟ.

Η αποχή των 3 αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ συνιστούν ένα κρίσιμο μέγεθος στο φετεινό Συμβούλιο το οποίο θα σηματοδοτούσε την αλλαγή πορείας της ΠΝΟ στην κατεύθυνση της απεξάρτησης από τα δεσμά του εφοπλισμού και της κυβερνητικής πολιτικής και θα άλλαζε σελίδα έτσι ώστε να μπει τέλος στο σαθρό και ετοιμόρροπο καθεστώς που έχει επιβληθεί επί δεκαετίες στην Ομοσπονδία των Ναυτεργατών.   

Ακόμη και αντιπρόσωποι  που ανήκουν στον χώρο του ΠΑΜΕ ζητούσαν επίμονα από την ηγετική τους ομάδα που είχε την ευθύνη στο Γ.Σ να προσέλθουν οι απόντες αντιπρόσωποι, οι οποίοι ήταν λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο που διεξήχθη το Γ.Σ. Οι ηγέτες του ΠΑΜΕ επέλεξαν την σιωπή…..

Με την παρουσία των 3 αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ το αποτέλεσμα θα ήταν 35 κατά του απολογισμού και 32 υπέρ!!!!   
Σχετικά με το περιστατικό αυτό κρίνουμε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό και εγείρονται σειρά ερωτημάτων τα οποία έμειναν αναπάντητα, αφού οι ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού επέλεξαν τον δρόμο της ένοχης σιωπής………

Αντικειμενικά η αποχή των 3 αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ πρόσφερε πλήρη στήριξη στο ανύπαρκτο έργο της ηγεσίας της ΠΝΟ και λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας για την διατήρηση και διαιώνιση της καρέκλας του σημερινού Γ.Γ της ΠΝΟ.

Αξίζει επίσης να μνημονεύσουμε ότι αντιπρόσωπος και Πρόεδρος Σωματείου ο οποίος συχνά πυκνά υπογράφει ανακοινώσεις με τα αυτοαποκαλούμενα ταξικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βγήκε λάβρος υπέρ του Χαλά και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ….. και πρόσφερε και αυτός με την σειρά του στην ολόπλευρη στήριξη της ηγεσίας της ΠΝΟ (εμείς δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία για τα κίνητρα και τον ρόλο του) και θα αναφερθούμε αναλυτικά δημοσιεύοντας την πλήρη τοποθέτησή του.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η άρνηση των δυνάμεων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ να γίνει ψηφοφορία επί του απολογισμού την στιγμή που γνώριζαν ότι δύο αντιπρόσωποι από το μπλοκ των εργοδοτικών συνδικαλιστών είχαν αποχωρήσει και παράνομα αντικαταστάθηκαν από αναπληρωματικούς και προφανώς δεν υπήρχε πλέον ισοψηφία 32 υπέρ – 32 κατά….
Κλείνοντας θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή η πρότασή μας για σύγκληση καταστατικού συνεδρίου με σκοπό την συζήτηση για την τροποποίηση του καταστατικού της ΠΝΟ.
Η ΠΕΝΕΝ θα εξετάσει και με τους Νομικούς της Συμβούλους τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο και ειδικότερα τις παρατυπίες και παρανομίες που έλαβαν χώρα σε αυτό.

Η ΠΕΝΕΝ και στις νέες συνθήκες θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη και στον επαναπροσανατολισμό του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε μια μαχητική ενωτική κατεύθυνση με βάση τα προβλήματα για μια νέα συσπείρωση που θα κινητοποιεί και θα ενώνει στους νέους αγώνες όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο.

Υ.Γ. 1. Είναι θλιβερός και αξιοθρήνητος ο ρόλος του ανώνυμου συντάκτη στο σημερινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» ο οποίος όλες τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της ΠΕΝΕΝ τις αποδίδει στις δυνάμεις της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και αποσιωπά προκλητικά τον ρόλο και την συμβολή της ΠΕΝΕΝ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, προφανώς η αλήθεια δεν πρέπει να φθάσει ποτέ στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ…..  

Υ.Γ. 2. Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου της ΠΝΟ το οποίο προκλητικά και ψευδώς αναφέρει ότι εγκρίθηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας. Προφανώς την ισοψηφία την ερμηνεύουν κατά το δοκούν!!!

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. ΓραμματέαςΝταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 «Συνάδελφοι Δήμαρχοι
αναλάβετε τις ευθύνες σας»
 
«Όχι άλλα πολιτικά
παιχνίδια, αλλά πραγματικές
λύσεις για την
Κλιματική Αλλαγή»
 
Στα... “προσεχώς” η
αποψίλωση των πρανών από
tην Περιφέρεια»

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

28 Ιουλίου 2021, 20.01
ΠΕΝΕΝ: Πρόκληση και κοροϊδία …
«Εξευτελιστική και εξοργιστική για...
26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...

Πειραιάς

27 Ιουλίου 2021, 18.43
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πειραιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο...
27 Ιουλίου 2021, 00.00
Στον Πειραιά θα γίνει «της Χαβούζας»
Του Νίκου Μπελαβίλα   Το...
26 Ιουλίου 2021, 16.26
 ΣΥΡΙΖΑ: Καμπάνια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των τραπεζών
Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ της...