Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 10:26

Το ΕΒΕΠ παρακολουθεί με ικανοποίηση τις κυβερνητικές προσπάθειες!

logoartc_fΤην ώρα που οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα βάζουν καθημερινά λουκέτο και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής τα τελευταία τέσσερα  χρόνια  στην  ν/ζώνη  δεν κινείται τίποτα η Διοίκηση του ΕΒΕΠ αναφέρει: .Με ικανοποίηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αλλαγή της ναυτιλιακής πολιτικής, να λειάνει το μέχρι πρότινος «ανώμαλο» έδαφος,

Κατά τα άλλα με επιστολές του στον Υπουργό και Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλο και κ. Δ. Κούρκουλα, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., προτείνει τη διοργάνωση συνεδρίου και εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Π. και των εν λόγω Υπουργείων, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για τα καίριας σημασίας ζητήματα της Ναυπηγοεπισκευής και της Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Είναι πλέον ευρέως παραδεκτό πως η πολυπόθητη ανάπτυξη στη Χώρα θα ξεκινήσει από τη θάλασσα και θα «αγκυροβολήσει» στα λιμάνια μας για ναυτιλιακές επενδύσεις και εισροή συναλλάγματος, στην Ελλάδα.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, στο χώρο της ναυτιλίας και των παραναυτιλιακών κλάδων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα των οποίων η άμεση επίλυση, ξεπερνά τις εθνικές μας δυνάμεις, αλλά η τυχόν αντιμετώπισή τους θα επιφέρει ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη.

Το Ε.Β.Ε.Π., Επιμελητήριο της πόλης στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο και με τεράστιες δυνατότητες και προοπτική λιμάνι τόσο της Χώρας όσο και της Μεσογείου, θεωρεί πως με τη συγκυρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε., παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποτυπωθούν και προωθηθούν τα ζητήματα της ναυτιλίας με τον πλέον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδεικτικά, επικεντρωνόμαστε σε τρείς τομείς της λιμενικής δραστηριότητας, κρίσιμους για την Εθνική οικονομική μας ανασυγκρότηση, για τους οποίους είτε η βιωσιμότητα τους βρίσκεται σε οριακό σημείο, είτε διαβλέπονται σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη λειτουργία των Ναυπηγείων και της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στη Χώρα.

Αφού εκφράσουμε τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά και αυξημένης ευθύνης έργο σας για τους επόμενους έξι μήνες, θα επιθυμούσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο – εκδήλωση, υπό την αιγίδα των Υπουργείων σας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι των ανωτέρω κλάδων, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με σαφήνεια τα ζωτικής σημασίας προβλήματα, καθώς και τους διαβλεπόμενους κινδύνους που χρήζουν άμεσης - Ευρωπαϊκού επιπέδου - αντιμετώπισης και αφορούν στα Ναυπηγεία, τη Ναυπηγική Βιομηχανία και την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να διαμορφωθούν από εσάς οι Εθνικές μας θέσεις και να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις. Η θάλασσα αποτελεί για την Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν αξιοποιείται στο έπακρο, ώστε να της αποφέρει την μέγιστη προστιθέμενη αξία. Μια προσδοκώμενη «Ευρωπαϊκή λύση» σε ένα μικρό αριθμό καίριων ζητημάτων, θα εκτοξεύσει την αποδοτικότητά της, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Γ.  Μώραλης: Ικανοποίηση
για τη δημιουργία νέου 
κολυμβητηρίου
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

«Έχουν δοκιμαστεί όλες οι
εκδοχές των κυβερνήσεων
στη Γερμανία»
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Σεπτεμβρίου 2021, 21.03
«Έχουν δοκιμαστεί όλες οι εκδοχές των κυβερνήσεων στη Γερμανία»
"Όλες οι εκδοχές των κυβερνήσεων...
27 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 Αιολικό πάρκο το μόνο βουνό που σώθηκε από τη φωτιά στην Β. Εύβοια
«Η αντίδραση των κατοίκων της Εύβοιας θα...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.09
ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβασμό του χώρου της Κυνόσουρας»
Με νομοθετήματα όπως ο...

Ναυτιλία

27 Σεπτεμβρίου 2021, 21.00
«Μια από τα ίδια στη συνάντηση ΥΕΝ – ΠΝΟ»
Με πρωτοβουλία της ΠΝΟ έγινε στις 22/9/2021...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γιατί πλημμύρησε ο Πειραιάς από κοντέινερς που παραμένουν στα «αζήτητα»
Πάνω από 34.000 άδεια κοντέινερς «λιμνάζουν»...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.22
 Γ.  Μώραλης: Ικανοποίηση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.14
Εγκαίνια στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 «Χάι-Λάιφ»: Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  Αναφέρει σε ανακοίνωση της Η...