

«O τομέας της κρουαζιέρας για τη χώρα μας αποτελεί σημείο τομής του τουρισμού, του εμπορίου και της ναυτιλίας , τομείς ισχυρής παράδοσης και τεχνογνωσίας των Ελλήνων.
Η επιτυχία του εγχειρήματος της τουριστικής βιομηχανίας -και δη της Κρουαζιέρας- απαιτεί καταρχάς σχεδιασμό, βούληση, ετοιμότητα και πάνω από όλα συνεργασία, σε ένα κοινό εθνικό όραμα. Ώστε ό, τι σχεδιάζει ο ένας να μην έρχεται να ανατρέψει ο άλλος. Μην ξεχνάτε πόσο έχει δεινοπαθήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου από τις συχνές αλλαγές πολιτικής ηγεσίας. Εξάλλου, μη λησμονούμε ότι κάποτε φθάσαμε μέχρι και την πλήρη κατάργησή του.
Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες στην αγορά της κρουαζιέρας, ήδη, έχουμε θέσει το τετράπτυχο Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών – Ασφάλεια λιμανιών-Μεταφορές - τοπική κοινωνία. Ο άξονας μας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας περικλείεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα.
Παράλληλα, κατοχυρώνουμε την ασφάλεια των λιμανιών μας. Επιταχύνουμε και προωθούμε την εφαρμογή του κώδικα ISPS, σύμφωνα με τα σχέδια ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, έχει χαρτογραφηθεί κάθε έλλειψη ώστε από τη νέα τουριστική σεζόν να υπάρξει κάλυψή τους. Σήμερα, εδώ στον Πειραιά, μπορούμε να λέμε ότι βρισκόμαστε πλέον σε ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια της Μεσογείου. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές μας και τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό μπορούμε να μιλάμε στην ίδια γλώσσα με τις εταιρείες Κρουαζιέρας, προσφέροντας μακροπρόθεσμα στον προγραμματισμό για το slotting των Κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια μας. Οι εταιρείες σήμερα, άλλωστε, έχουν έτοιμο τον σχεδιασμό τους για το 2015 και προγραμματίζουν τις αφίξεις τους για το 2016.
Και βέβαια, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτήν την εξέλιξη. Το μεγάλο στοίχημα που εγώ προκρίνω, είναι οι επισκέπτες που θα έρχονται να έχουν εύκολη πρόσβαση στις επιχειρήσεις, ώστε να αφήνουν χρήματα στην πόλη. Για αυτό και το πρώτο που οφείλουμε να αλλάξουμε είναι η επικρατούσα αντίληψη ότι ο Πειραιάς είναι κορεσμένος κυκλοφοριακά. Σε πρόσφατη συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης προέταξα την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη του Πειραιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν. Θεωρώ ότι το κυκλοφοριακό μέτρο της δημιουργίας ειδικής λωρίδας, αντίστοιχης των Ολυμπιακών αγώνων, στις εποχές αυξημένης τουριστικής κίνησης, προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των επισκέπτες της κρουαζιέρας, πρέπει να αποτελέσει ένα άμεσο και ανέξοδο μέτρο. Η κρουαζιέρα , εξάλλου, δεν είναι στοίχημα μόνο τοπικό. Είναι, κυρίως, στοίχημα εθνικό! Φανταστείτε, υπολογίζοντας μόνο τα 10 , 20 ευρώ που μπορούμε να κερδίσουμε από τον κάθε επισκέπτη, εξασφαλίζοντας την πρόσβασή του στο κέντρο της Αθήνας, πόσα χρήματα εισρέουν στη χώρα. Υπάρχει αμεσότερη ενίσχυση ρευστότητας από αυτή;
Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει κάνει το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια εξορθολογισμού της δράσης των ταξί,
- 23/10/2013 23:00 - Φως … περισσότερο φως στο Λιμάνι
- 23/10/2013 17:43 - Γ. Ανωμερίτης : Η κρίση ευκαιρία για τα ελληνικά Λιμάνια
- 22/10/2013 23:05 - Συνάντηση των Λιμενεργατών με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ
- 21/10/2013 19:18 - Υ.Ε.Ν.: Το 35% των υπαλλήλων απολύεται !!!
- 20/10/2013 19:57 - Σκαραμαγκάς: Βυθίζεται Πλωτή Δεξαμενή
- 17/10/2013 21:52 - 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο
- 12/10/2013 10:19 - Απλήρωτοι 35 «ναυαγοί» του Γ. Αγούδημου Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου
- 12/10/2013 08:59 - "Πειραιάς - λιμάνι της Ευρώπης 2015"
- 10/10/2013 00:26 - Εγκατέλειψαν τους ναυτικούς του « ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»
- 08/10/2013 23:29 - Ο ΟΛΠ στη Σιγκαπούρη για την Κρουαζιέρα