Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 23:00

Α. Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο


Την εκτίμηση ότι αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απολυτη πλειοψηφία στη νεα Βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι επιδίωξη είναι να στηριχθεί η κυβέρνηση αυτή από ευρύτερες δυνάμεις. «Δεν θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό μας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι όλων των Ελλήνων και θα στελεχωθεί από άξιους και έντιμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας βέβαιος πως «σε αυτή τη δυσκολη πορεία θα βρεθουν κι άλλες δυνάμεις που θα στηρίξουν το δυσκολο έργο» του κόμματος.

Στο σημείο αυτό μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς, που, όπως είπε, είναι αδιανότητο να προτάσσουν διαφορές σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

«Συνέχιση των μνημονίων ή αλλαγή πορείας»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή συνέχιση των μνημονίων ή αλλαγή πορείας και σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στη χώρα.

Επανέλαβε ακόμη την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και κουρέματος του χρέους και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν βάζει νερό στο κρασί του».

Υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ανυπομονεί να βρεθεί στην εξουσία», αλλά όπως επεσήμανε, οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας.

Κληθείς να απαντήσει στο αν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις, αλλά «είναι έγκλημα να συνεχίζουμε το λάθος». «Δεν είναι λύση ο νέος δανεισμός και δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», πρόσθεσε.

«Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για «οβιδιακές μεταμορφώσεις». «Ξεκίνησε από σφρόδρα αντιμνημονιακός και μετά πέρασε στην πολτική της επαναδιαπραγματευσης. Μετά ανακάλυψε ότι ήταν αμαρτωλος και πήγε και είπε στην κ. Μερκελ και είπε 'ουδείς αναμάρτητος'. Σημερα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο. Συμφωνουμε μαζί του. Πρέπει να φύσουμε από το μνημόνιο μονο που από το μνημόνιο δεν θα φύγουμε με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο που θα μείνει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο και εξαθλίωση», σημείωσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή κινητοποίηση. «Δεν περιμένουμε να φύγει η κυβέρνηση από μόνη της. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά από τη λαϊκή κινητοποίηση», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει στις ερωτήσεις του και ότι οι υπουργοί τις απαξιώνουν.

«Είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία η απαξίωση δημοκρατικών θεσμών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να μην κρύβεται». Επανέλαβε μάλιστα παλιότερη πρότασή του να αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς μια δημόσια συζήτηση, είτε στη Βουλή, είτε σε τηλεοπτικό στούντιο.

Για τα γεγονότα στο Πέραμα

Κριτική όμως στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. άσκησε ο κ. Τσίπρας και με αφορμή την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. «Ο λαλίστατος κ. Κεδίκογλου δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να σχολιάσει αυτή την επίθεση», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος «στο δημοκρατικό κόσμο της Ν.Δ.» τόνισε πως αυτές είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες επιλογές για τη δημοκρατία και για τη χώρα».

Ανέφερε ακόμη πως τα γεγονότα στο Πέραμα αναδεικνύουν «την πραγματική μορφή αυτής της συμμορίας που παρουσι άζεται με ένα προσωπείο φιλολαϊκό», όπως είπε.

Ακύρωση των συμφωνιών που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επανεξετάσει «μία προς μία τις εκποιήσεις». Δήλωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και τα νομικά μέσα, αλλά και το ηθικό έρεισμα ώστε να ακυρώσει συμφωνίες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και παρατήρησε ότι «όπου υπηρξε ιδιωτικοποίηση του νερού υπήρξε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και κυρίως κίνδυνος για τη δημοσια υγεία».

Επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν παράνομα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι θα διορθώσει τις αδικίες στο Δημόσιο, δεσμευόμενος ότι «όσοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν, θα ξαναβρεθούν στις θέσεις τους».

Για τις δημοτικές εκλογές

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες. «Οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη», διευκρίνισε.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια»

Σε ερώτηση για το αν φοβάται μήπως δεν μπορέσει να ικανοποιήσει τις υποσχέσεις του και βρεθεί στην ίδια θέση, που βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα εκπληρώσει αυτά που λέει. «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια», συμπλήρωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που, όπως είπε, δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Αναγνώρισε ότι ο κόσμος είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «κάηκε στον χυλό και φυσάει και το γιαούρτι» και ζήτησε από τους πολίτες να τον κρίνουν αυστηρά.

«Επικοινωνιακές στοχεύσεις»

Σε αναφορά δημοσιογράφου για τις συζητήσεις που προκάλεσε η εμφάνισή του με πουκάμισο γνωστής μάρκας κατά την πορεία των συνδικάτων στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι μάρκα πουκάμισο φοράμε». Παρατήρησε πάντως ότι η συζήτηση που γίνεται σε μια μερίδα των ΜΜΕ «δείχνει μία αγωνία να διαμορφώσουν -με τετοιου είδους δευτερεύουσας σημασίας γεγονότα- ένα κλίμα που απαντά σε επικοινωνιακές στοχεύσεις».

Πηγή:Inthecity.gr

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β΄  ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγγεγραμμένοι: 277.268
Ψήφισαν : 191.915 / 69,22%
Έγκυρα : 186.356
Άκυρα : 4.467
Λευκά : 1.095

 

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί
από την τραγική απώλεια
τριών μικρών παιδιών…»
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

«Franky meets Ella on the
Orient Express»

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Οκτωβρίου 2021, 18.33
«Κυβέρνηση τρία άλφα, ακρίβεια, αποτυχία, αστυνομοκρατία»
«Καλή η κυβερνητική προπαγάνδα περί ανάπτυξης και ακμάζουσας οικονομίας, αλλά την ακρίβεια που  είναι αισθητή...
26 Οκτωβρίου 2021, 17.22
Δ. Τζανακόπουλος: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το 18χρονο Νίκο Σαμπάνη»
Δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την επίσκεψη...
26 Οκτωβρίου 2021, 17.04
 ΣΥΡΙΖΑ Ναυτιλίας: Καθεστώς ασυδοσίας στο Λιμάνι
Την ημέρα που ο Υπουργός Ναυτιλίας, με αφορμή τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO δήλωνε ότι «οι...

Ναυτιλία

27 Οκτωβρίου 2021, 18.38
Νέα 48ωρη Απεργίας στα πλοία
Στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 27/10/2021 έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΕΝΕΝ για κήρυξη 48ωρης απεργίας...
27 Οκτωβρίου 2021, 03.40
«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από την τραγική απώλεια τριών μικρών παιδιών…»
Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για το τραγικό συμβάν της Χίου   Η...
26 Οκτωβρίου 2021, 16.59
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για παραπληροφόρηση…
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επιχείρηση που έστησαν Cosco – κυβέρνηση και τα...

Πειραιάς

27 Οκτωβρίου 2021, 18.29
Στα γαλανόλευκα το  Δημοτικό Θέατρο
Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να τιμήσει την 28η Οκτωβρίου, «ντύνει» με τα χρώματα της γαλανόλευκης την πρόσοψη του...
25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...