Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 23:00

Α. Τσίπρας: Ο Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο


Την εκτίμηση ότι αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απολυτη πλειοψηφία στη νεα Βουλή», τόνισε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι επιδίωξη είναι να στηριχθεί η κυβέρνηση αυτή από ευρύτερες δυνάμεις. «Δεν θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό μας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι όλων των Ελλήνων και θα στελεχωθεί από άξιους και έντιμους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας βέβαιος πως «σε αυτή τη δυσκολη πορεία θα βρεθουν κι άλλες δυνάμεις που θα στηρίξουν το δυσκολο έργο» του κόμματος.

Στο σημείο αυτό μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς, που, όπως είπε, είναι αδιανότητο να προτάσσουν διαφορές σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

«Συνέχιση των μνημονίων ή αλλαγή πορείας»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή συνέχιση των μνημονίων ή αλλαγή πορείας και σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα ξαναφέρει την αξιοπρέπεια στη χώρα.

Επανέλαβε ακόμη την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης και κουρέματος του χρέους και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν βάζει νερό στο κρασί του».

Υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ανυπομονεί να βρεθεί στην εξουσία», αλλά όπως επεσήμανε, οι εκλογές και η αλλαγή στην κυβέρνηση είναι όρος για την επιβίωση των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων και την κυριαρχία της χώρας.

Κληθείς να απαντήσει στο αν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε ανώδυνες λύσεις, αλλά «είναι έγκλημα να συνεχίζουμε το λάθος». «Δεν είναι λύση ο νέος δανεισμός και δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», πρόσθεσε.

«Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για «οβιδιακές μεταμορφώσεις». «Ξεκίνησε από σφρόδρα αντιμνημονιακός και μετά πέρασε στην πολτική της επαναδιαπραγματευσης. Μετά ανακάλυψε ότι ήταν αμαρτωλος και πήγε και είπε στην κ. Μερκελ και είπε 'ουδείς αναμάρτητος'. Σημερα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο. Συμφωνουμε μαζί του. Πρέπει να φύσουμε από το μνημόνιο μονο που από το μνημόνιο δεν θα φύγουμε με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς θα φύγει μαζί με το μνημόνιο που θα μείνει στην ιστορία ως ένα πρόγραμμα που έσπειρε πόνο και εξαθλίωση», σημείωσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή κινητοποίηση. «Δεν περιμένουμε να φύγει η κυβέρνηση από μόνη της. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από δολιοφθορά, αλλά από τη λαϊκή κινητοποίηση», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει στις ερωτήσεις του και ότι οι υπουργοί τις απαξιώνουν.

«Είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία η απαξίωση δημοκρατικών θεσμών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να μην κρύβεται». Επανέλαβε μάλιστα παλιότερη πρότασή του να αποδεχθεί ο κ. Σαμαράς μια δημόσια συζήτηση, είτε στη Βουλή, είτε σε τηλεοπτικό στούντιο.

Για τα γεγονότα στο Πέραμα

Κριτική όμως στην κυβέρνηση και στη Ν.Δ. άσκησε ο κ. Τσίπρας και με αφορμή την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. «Ο λαλίστατος κ. Κεδίκογλου δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να σχολιάσει αυτή την επίθεση», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος «στο δημοκρατικό κόσμο της Ν.Δ.» τόνισε πως αυτές είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες επιλογές για τη δημοκρατία και για τη χώρα».

Ανέφερε ακόμη πως τα γεγονότα στο Πέραμα αναδεικνύουν «την πραγματική μορφή αυτής της συμμορίας που παρουσι άζεται με ένα προσωπείο φιλολαϊκό», όπως είπε.

Ακύρωση των συμφωνιών που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση θα επανεξετάσει «μία προς μία τις εκποιήσεις». Δήλωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και τα νομικά μέσα, αλλά και το ηθικό έρεισμα ώστε να ακυρώσει συμφωνίες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και παρατήρησε ότι «όπου υπηρξε ιδιωτικοποίηση του νερού υπήρξε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων και κυρίως κίνδυνος για τη δημοσια υγεία».

Επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν παράνομα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι θα διορθώσει τις αδικίες στο Δημόσιο, δεσμευόμενος ότι «όσοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν, θα ξαναβρεθούν στις θέσεις τους».

Για τις δημοτικές εκλογές

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες. «Οι υποψήφιοι δεν θα είναι σώνει και καλά κομματικά στελέχη», διευκρίνισε.

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια»

Σε ερώτηση για το αν φοβάται μήπως δεν μπορέσει να ικανοποιήσει τις υποσχέσεις του και βρεθεί στην ίδια θέση, που βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα εκπληρώσει αυτά που λέει. «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια», συμπλήρωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που, όπως είπε, δεν έχει δημοσιονομικό κόστος. Αναγνώρισε ότι ο κόσμος είναι καχύποπτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «κάηκε στον χυλό και φυσάει και το γιαούρτι» και ζήτησε από τους πολίτες να τον κρίνουν αυστηρά.

«Επικοινωνιακές στοχεύσεις»

Σε αναφορά δημοσιογράφου για τις συζητήσεις που προκάλεσε η εμφάνισή του με πουκάμισο γνωστής μάρκας κατά την πορεία των συνδικάτων στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι μάρκα πουκάμισο φοράμε». Παρατήρησε πάντως ότι η συζήτηση που γίνεται σε μια μερίδα των ΜΜΕ «δείχνει μία αγωνία να διαμορφώσουν -με τετοιου είδους δευτερεύουσας σημασίας γεγονότα- ένα κλίμα που απαντά σε επικοινωνιακές στοχεύσεις».

Πηγή:Inthecity.gr

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Β΄  ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγγεγραμμένοι: 277.268
Ψήφισαν : 191.915 / 69,22%
Έγκυρα : 186.356
Άκυρα : 4.467
Λευκά : 1.095

 

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δεν πήγε η Μάγδα Φύσσα
στο Προεδρικό Μέγαρο
 
«Δεν ανεχόμαστε να μας
αντιμετωπίζουν ως πολίτες
β΄κατηγορίας»
 
«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει
την καταστροφή του
Όρους Αιγάλεω» 

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...
23 Ιουλίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Άδικη αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την...

Πειραιάς

24 Ιουλίου 2021, 00.00
 351 κιλά κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά!
  Κοκαϊνη συνολικού βάρους σχεδόν...
23 Ιουλίου 2021, 23.08
«Η Κυβέρνηση φορτώνει στο σχιστό τα απορρίμματα της Αττικής»
Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πειραιά:...
23 Ιουλίου 2021, 16.39
Πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα
«Ο Δήμος Πειραιά με κύριο μέλημα την...