Κυριακή, 01 Νοεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 17:43

9 ΜΑΙΟΥ Ημέρα Νίκης Ημέρα Μνήμης

9_Maiou
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων ηρώων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τελέσαντες επιμνημόσυνη δέηση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Π.Φαλήρου.
Ο Πρέσβης της Ουκρανίας  κ. Βολοντύμυρ Σκουρώφ, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της Νίκης των Ελεύθερων Λαών και στον ηρωισμό του Ουκρανικού Λαού στην πάλη κατά των δυνάμεων του Άξονα, και τόνισε: «68 χρόνια πέρασαν από την ημέρα εκείνη που οι Ελεύθεροι Λαοί αντιτασσόμενοι με υπερηφάνεια και ηρωισμό κατά του φασισμού και ναζισμού κατόρθωσαν να νικήσουν. Θεματοφύλακες πανανθρώπινων αξιών. Υπερασπιστές βωμών και εστιών. Η νικηφόρος εκείνη πνοή ας σημαδέψει τις καρδιές μας και ας μας χαρίσει το φως της ελπίδας».
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις σκληρές και ηρωικές μάχες των δύο Λαών κατά των αυτοκρατοριών της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού, στο βαρύτατο τίμημα της Νίκης σε νεκρούς και υλικές ζημίες και στην ανεκτίμητη κληρονομιά από τη θυσία της εποποιίας αυτής, κατέληξε: «Σε εμάς μέλλει πλέον να ενστερνισθούμε το ανδραγάθημα των παππούδων και πατέρων μας και να σταθούμε με προσήλωση στην ιστορική μνήμη και στο χρέος για υπεράσπιση της Ελευθερίας και Δημοκρατίας προστατεύοντας τις Πατρίδες μας από τους βρυκόλακες του παρελθόντος».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της Ουκρανικής Διασποράς και Έλληνες επιχειρηματίες.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο, τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων ηρώων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τελέσαντες επιμνημόσυνη δέηση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Π.Φαλήρου.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας  κ. Βολοντύμυρ Σκουρώφ, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία της Νίκης των Ελεύθερων Λαών και στον ηρωισμό του Ουκρανικού Λαού στην πάλη κατά των δυνάμεων του Άξονα, και τόνισε: «68 χρόνια πέρασαν από την ημέρα εκείνη που οι Ελεύθεροι Λαοί αντιτασσόμενοι με υπερηφάνεια και ηρωισμό κατά του φασισμού και ναζισμού κατόρθωσαν να νικήσουν.

Θεματοφύλακες πανανθρώπινων αξιών. Υπερασπιστές βωμών και εστιών. Η νικηφόρος εκείνη πνοή ας σημαδέψει τις καρδιές μας και ας μας χαρίσει το φως της ελπίδας». Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος-Νικόλαος Μπουγάς, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις σκληρές και ηρωικές μάχες των δύο Λαών κατά των αυτοκρατοριών της βαρβαρότητας και του σκοταδισμού, στο βαρύτατο τίμημα της Νίκης σε νεκρούς και υλικές ζημίες και στην ανεκτίμητη κληρονομιά από τη θυσία της εποποιίας αυτής, κατέληξε:

«Σε εμάς μέλλει πλέον να ενστερνισθούμε το ανδραγάθημα των παππούδων και πατέρων μας και να σταθούμε με προσήλωση στην ιστορική μνήμη και στο χρέος για υπεράσπιση της Ελευθερίας και Δημοκρατίας προστατεύοντας τις Πατρίδες μας από τους βρυκόλακες του παρελθόντος».  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της Ουκρανικής Διασποράς και Έλληνες επιχειρηματίες.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Μέτρα για την μείωση του
ανθρακικού αποτυπώματος»
 
Στην Ευρωβουλή η πώληση
των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά 

Αγνοούν τον Δικηγορικό
Σύλλογο… 

 «Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ
στην Ελλάδα»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

31 Οκτωβρίου 2020, 21.42
«Ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ στην Ελλάδα»
Η ερώτηση της Φωτεινή Μπακαδήμα...
31 Οκτωβρίου 2020, 21.28
Οι επιχειρήσεις καταλυμάτων εκπέμπουν SOS
«Ν. Σαντορινιός: Κίνδυνος μη βιωσιμότητας...
30 Οκτωβρίου 2020, 22.32
Στην Ευρωβουλή η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ερώτηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ –...

Ναυτιλία

29 Οκτωβρίου 2020, 21.43
Σε καθεστώς παράλυσης ο «Οίκος Ναύτου»
«Ν. Σαντορινιός:Σε καθεστώς παράλυσης...
28 Οκτωβρίου 2020, 21.24
«Μέτρα για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος»
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...
28 Οκτωβρίου 2020, 20.50
Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «MAERSK LAUNCHESTON»
Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη...

Πειραιάς

31 Οκτωβρίου 2020, 21.32
Αναβάλλονται οι Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες
Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλονται οι...
30 Οκτωβρίου 2020, 22.14
Οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κόκκινο…
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου...
29 Οκτωβρίου 2020, 21.49
Το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου για την περίοδο 2020-2021
Η παρουσίαση του προγράμματος του...