

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στον Πειραιά.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΕΝ, ζήτησε μείωση των αποδοχών των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων κατά 10% και να επανεξεταστεί το θέμα του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των σωματείων των ναυτικών, ζητούν αύξηση των αποδοχών των ναυτικών, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί, άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, που σύμφωνα με τους ίδιους θίγει τα εργασιακά τους δικαιώματα και να γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών προς τους ναυτικούς, που χρωστούν ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Οι ακτοπλόοι χαρακτήρισαν υπερβολικά κάποια από τα αιτήματα των ναυτεργατών και είπαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και την επόμενη εβδομάδα.Σημειώνεται ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής είναι η ίδια από το 2010 και για τις εσωτερικές γραμμές του Αιγαίου από το 2011.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- 12/03/2013 00:01 - Κ. Μουσουρούλης : «Η σύγχρονη απειλή της ναυτικής πειρατείας»
- 07/03/2013 19:55 - ΟΛΠ: Διεθνή προβολή για Κρουαζιέρα
- 04/03/2013 00:00 - Νέος σιδηροδρομικός σταθμός στο Λιμάνι
- 03/03/2013 14:49 - Oι εφοπλιστές «αφόπλισαν» τον υπουργό Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου
- 28/02/2013 20:15 - Ο Κ. Μουσουρούλης για το Ελληνικό Νηολόγιο
- 25/02/2013 20:19 - Τρία ακόμα «πράσινα λιμάνια»