Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 19:29

Σάλος από τις αποκαλύψεις για το έλειμμα του 2009

statistikiypiresia-1
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες μέλους του ΔΣ της Στατιστικής Αρχής ότι το έλλειμμα του 2009 "φούσκωσε" στο 15,4% καθ'υπόδειξιν του επικεφαλής της Eurostat με την ανοχή του προέδρου της Αρχής αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εφαρμογή των πλέον επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η Ζωή Γεωργαντά μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο "καρατομήθηκε" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της κακής συνεργασίας με τον πρόεδρο της Αρχής, αναφέρει πως το έλλειμμα διογκώθηκε μετά απο πιέσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής και συνυπολογίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες ΔΕΚΟ, χωρίς να εξεταστεί εάν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.
Η κ. Γεωργαντά τόνισε μιλώντας στο MEGA: "Επικοινώνησα και με τον κ. Ράτερμάχερ τον γενικό διευθυντή της Eurostat, ο οποίος σημειωτέον είναι στατιστικός επιστήμονας και θεώρησα ότι είναι πολύ καλό να τον ρωτήσω τι γίνεται εδω. Ο κ. Ράτερμάχερ, αυτό που μου είπε κοινώς είναι να κάτσω στα αυγά μου"
Όπως σημειώνει η καταγγέλλουσα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα υπομνήματα που έστελνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ακόμα και στη Βουλή, τόσο ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Γεωργίου, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντούσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η χώρα μας ως "αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για γερμανική κατοχή και προσθέτει: "Νομίζω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορούσε να αντιδράσει, αλλά δεν ήθελε να αντιδράσει...δεν ξέρω...τί δεν μπορούσε; Όλοι μπορούμε".
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας: "Ας καταλάβουμε λοιπόν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ. Όσο για τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή".
Οι καταγγελίες αυτές ανέδειξαν τη σκληρή κόντρα μεταξύ του προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κόντρα που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2010, όταν ο πρόεδρος της Αρχής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζοντας τον Αντιπρόεδρο της Αρχής για υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.
Μετά από προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά του αντιπροέδρου της Αρχής, ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση του.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε για το θέμα: "μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών."
Πηγή: Mega
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες μέλους του ΔΣ της Στατιστικής Αρχής ότι το έλλειμμα του 2009 "φούσκωσε" στο 15,4% καθ'υπόδειξιν του επικεφαλής της Eurostat με την ανοχή του προέδρου της Αρχής αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εφαρμογή των πλέον επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η Ζωή Γεωργαντά μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο "καρατομήθηκε" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της κακής συνεργασίας με τον πρόεδρο της Αρχής, αναφέρει πως το έλλειμμα διογκώθηκε μετά απο πιέσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής και συνυπολογίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες ΔΕΚΟ, χωρίς να εξεταστεί εάν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Η κ. Γεωργαντά τόνισε μιλώντας στο MEGA: "Επικοινώνησα και με τον κ. Ράτερμάχερ τον γενικό διευθυντή της Eurostat, ο οποίος σημειωτέον είναι στατιστικός επιστήμονας και θεώρησα ότι είναι πολύ καλό να τον ρωτήσω τι γίνεται εδω. Ο κ. Ράτερμάχερ, αυτό που μου είπε κοινώς είναι να κάτσω στα αυγά μου"Όπως σημειώνει η καταγγέλλουσα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα υπομνήματα που έστελνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ακόμα και στη Βουλή, τόσο ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Γεωργίου, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντούσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η χώρα μας ως "αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για γερμανική κατοχή και προσθέτει: "Νομίζω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορούσε να αντιδράσει, αλλά δεν ήθελε να αντιδράσει...δεν ξέρω...τί δεν μπορούσε; Όλοι μπορούμε".Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας: "Ας καταλάβουμε λοιπόν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όσο για τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή".Οι καταγγελίες αυτές ανέδειξαν τη σκληρή κόντρα μεταξύ του προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κόντρα που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2010, όταν ο πρόεδρος της Αρχής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζοντας τον Αντιπρόεδρο της Αρχής για υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

Μετά από προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά του αντιπροέδρου της Αρχής, ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση του.Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε για το θέμα: "μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών.

"Πηγή: Mega

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δεν πήγε η Μάγδα Φύσσα
στο Προεδρικό Μέγαρο
 
«Δεν ανεχόμαστε να μας
αντιμετωπίζουν ως πολίτες
β΄κατηγορίας»
 
«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει
την καταστροφή του
Όρους Αιγάλεω» 

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

26 Ιουλίου 2021, 17.03
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο οι εισφορές των εργαζομένων
«Κατατέθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο...
25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...

Πειραιάς