Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 19:29

Legends 2004 Youth Cup στον Πειραιά

logoartc_f

160 παιδιά κάτω των 12 ετών, από Ακαδημίες Αθλητικών Σωματείων του Πειραιά  και  γειτονικών Δήμων συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη   αθλητική διοργάνωση, κάτω από τις προπονητικές οδηγίες και συμβουλές των μεγάλων ποδοσφαιριστών - θρύλων της Εθνικής Ομάδας του 2004.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά φιλοξένησε χθες το Legends 2004 Youth Cup, στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.  Η δράση αυτή αποτέλεσε για τα παιδιά,  που δεν είχαν γεννηθεί το 2004, μια σημαντική εμπειρία γιατί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ποδοσφαιρικά είδωλα, που μόνο από διηγήσεις είχαν ακούσει.

Το Legends 2004 Youth Cup έχει τη στήριξη  του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Συμμετείχαν οι Ακαδημίες U12: Ο.Σ.Φ.Π., ΑΕ Μοσχάτο,  Ιωνικός, Εθνικός,  SoccerlandΕλευσίνας, Νέο Ικόνιο, Α.Σ. Ποντίων Δραπετσώνας, Ελλάς Ποντίων.

Στη δράση αυτή παρευρέθηκαν:  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης.

Τα παιδιά συμμετείχαν  στο Legends 2004 Youth Cup, υπό τις προπονητικές οδηγίες των  πρωταθλητών  Ευρώπης του 2004: Αντώνη Νικοπολίδη, Γιώργου Καραγκούνη, Τάκη Φύσσα, Μιχάλη Καψή, Παντελή Καφέ, Δημήτρη Παπαδόπουλου, Τραϊανού Δέλλα, Νίκου Νταμπίζα, Άγγελου Μπασινά, Στέλιου Βενετίδη, Βασίλη Λάκη και Κώστα Κατσουράνη.

Παρευρέθηκε επίσης ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Πάνος Βαζαίος.

Σημειώνεται ότι για το 2021, προγραμματίστηκαν έξι διοργανώσεις σε έξι διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα  στις πόλεις του Αγρινίου, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, της Αθήνας, του Πειραιά και του Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Legends 2004 Youth Cup είναι πρωτότυπη αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε  στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που παιδιά κάτω των 12 ετών έπαιξαν ποδόσφαιρο από διάφορες ομάδες του  Πειραιά και όχι μόνο, υπό την προπονητική καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών  της Εθνικής Ομάδας του 2004. ΟΑντώνης Νικοπολίδης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τάκης Φύσσας, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Μιχάλης Καψής, ο Παντελής Καφές, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Στέλιος Βενετίδης, ο Βασίλης Λάκης και ο Κώστας Κατσουράνης, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και χαρά στα παιδιά, καθώς αποτελούν γι’ αυτά είδωλα. Πέρα από εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές κάνουν και μια πολύ καλή δουλειά σε αυτή την όμορφη διοργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό event, καθώς επιδίωξή μας είναι να διοργανώνουμε  όλο και περισσότερες αθλητικές δράσεις στην πόλη, οι οποίες φέρνουν  τους νέους και ειδικά τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, γεγονός που αποτελεί ζητούμενο για τη Δημοτική μας Αρχή».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Είναι τιμή και χαρά να φιλοξενούμε αυτή τη δράση στο ανακαινισμένο πλέον γήπεδο του Αγίου Διονυσίου. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει να λειτουργεί και αυτό το γήπεδο, που λόγω κορωνοϊού δεν είχε ξαναπατηθεί. Tα παιδιά, τα  Πειραιωτάκια,  αλλά και παιδιά από τον ευρύτερο Πειραιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μύθους του ελληνικού ποδοσφαίρου του 2004, που τότε μας έκαναν όλους εμάς χαρούμενους και περήφανους και τα παιδιά αυτά μόνο ακουστά τους είχαν.  Τώρα βλέπουν να κάνουν τους προπονητές τους και να τα εμψυχώνουν. Ο Πειραιάς είναι πρωταγωνιστής πλέον. Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα:  και σε αθλητικές δράσεις και σε πολιτιστικές και σε έργα.  Νομίζω αυτό αξίζει στους Πειραιώτες  και τίποτα λιγότερο».

Για το Legends2004 YouthCups

H Αστική Μη Kερδοσκοπική Εταιρεία Champions For Life και τα μέλη των Legends 2004, βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στο πλευρό των μικρών αθλητών ως μέντορες, καθοδηγώντας τους μέσα από μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν θεωρητικό και αγωνιστικό μέρος, διδάσκοντάς τους τον σωστό τρόπο προπόνησης, μυστικά του αθλήματος, αλλά κυρίως τις αξίες του Ευ Αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, σμιλεύοντας τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία τους. Όλα τα Legends 2004 Youth Cups διοργανώνονται από την Champions For Life ΑΜΚΕ, πάντα με την υποστήριξη και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη
Γεννηματά
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2021, 21.26
 Ανάρτηση Γ. Ραγκούση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...

Ναυτιλία

26 Οκτωβρίου 2021, 16.57
 Συλλυπητήρια από την ΟΛΠ για την απώλεια του εργαζόμενου στη Προβλήματα ΙΙ της ΣΕΠ
Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δηλώνει συγκλονισμένη για την απώλεια του εργαζομένου της D PortServices στον Προβλήτα ΙΙ της...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.23
Κάλεσμα ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη από τους Ναυτεργάτες
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 3ο όροφο, στις 6:00 (ώρα προσέλευσης 5:30 μμ)   «Δεν έχουν...
25 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Celestyal Cruises: Ειδική Black Friday προσφορά για τις κρουαζιέρες του 2022
  Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...
24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...