Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 18:02

Να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν να μας ...προσαρμόσουν

damanaki ixthok1
Ως πολύ λογικό και πολύ θετικό, χαρακτήρισε  το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας  παράλληλα για την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων προστασίας, μια και το πρόβλημα παραμένει και καταγράφεται καθημερινά είτε με τον αριθμό των θανόντων είτε με τα μεγάλα ποσοστά νοσηλευομένων λόγω covid-19 στα νοσoκομεία.
 
Στη συνέντευξή του στο ACTION 24 ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης ή τα θέματα της πανδημίας δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Προϋποθέτουν μια υπεύθυνη στάση που να αποβλέπει στην επίλυση προβλημάτων, όπως την ενίσχυση των νοσοκομειακών υποδομών ή την επιτάχυνση των εμβολιασμών και όχι την «ανέμελη» στάση παραγόντων του κυβερνητικού επιτελείου που χρησιμοποιώντας την πανδημία, όπως  χαρακτηριστικά τόνισε, επιφέρουν λογικές «διαπαιδαγώγησης μέσω sms”, που θυμίζουν καταστάσεις που έχει περιγράψει σε κείμενά του ο Τζωρτζ  Όργουελ.
 
Στη συνέχεια κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να διαβάσουν τι μας διδάσκει η πολιτική ιστορία για τους «κολασμένους  Μάηδες», που ξεκινώντας από πολύ παλιά συναντώνται με τον γαλλικό Μάη του ΄68, υπενθυμίζοντας πως «όποιος τέτοια περίοδο, πάει να ανοίξει τέτοια ζητήματα, έχει συγκεκριμένο πολιτικό μέλλον». Ο Τρ. Αλεξιάδης κατάγγειλε τις αντεργατικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση μέσω νομοσχεδίου, μίλησε για καθολική αντίδραση που συναντά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και προέβλεψε πως «η σημερινή συγκέντρωση και η μάχη που πρόκειται να δοθεί ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο θα είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κυβερνητική κατρακύλα, με την αδυναμία της να πείσει ακόμη και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ότι αυτά που φέρνει είναι προς όφελος των εργαζομένων, αδύναμη να τεκμηριώσει για ποιο λόγο πρέπει να μειώσει τα εργατικά δικαιώματα στην ήδη υπάρχουσα εργασιακή ζούγκλα». 
 
Στην προσπάθεια εξωραϊσμού του κυβερνητικού νομοθετικού εκτρώματος, από τον παριστάμενο κυβερνητικό σχολιαστή ο Τρ. Αλεξιάδης απηύθυνε το ξεκάθαρο ερώτημα αν μέσω των ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση «τα εργασιακά δικαιώματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ισχύ, μειώνονται ή αυξάνονται;», για να υπάρξει η προφανής και σαφέστατη παραδοχή από τον παριστάμενο κυβερνητικό βουλευτή  πως «τα εργασιακά δικαιώματα προσαρμόζονται στην Ευρώπη του 2021 και στις  ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά εργασίας».
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως με αφορμή την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου έφτασε η ώρα να συζητηθεί εντός και εκτός Βουλής, καθώς και να γίνει η σύγκριση με το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πως υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα, σε σχέση με το τι κάνει τώρα η ΝΔ. 
 
Κλείνοντας, προέβλεψε πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος Ομοσπονδίας που να στηρίξει το νομοσχέδιο, ενώ κάλεσε τον κυβερνητικό βουλευτή να μην εκτίθεται μιλώντας περί «προσαρμογής», γιατί ακόμα και στελέχη της ΝΔ μιλούν ξεκάθαρα περί μείωσης των εργατικών δικαιωμάτων.
 
Δείτε το video : https://youtu.be/s2kiI5Mrxz4
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ο φασισμός είναι εκεί έξω,
ένα κομμάτι του είναι στη
φυλακή»
 
«Σηκώνει πολύ ακόμα αγώνα
η κοινωνία μας»
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Σεπτεμβρίου 2021, 19.28
To ευρωπαϊκό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης ανοικτό στους πολίτες
Η Ρένα Δούρου για ένα ευρωπαϊκό μοντέλο...
18 Σεπτεμβρίου 2021, 19.12
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Όχι στη δίωξη των καθηγητών
Πλήγμα στη διαφάνεια και στους...

Ναυτιλία

15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...
14 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια της «NorwegianCruiseLine» στη Μεσόγειο
NorwegianCruiseLine (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια...

Πειραιάς

19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.29
Legends 2004 Youth Cup στον Πειραιά
160 παιδιά κάτω των 12 ετών, από Ακαδημίες...