Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 22:07

«Το φακελάκι και η λογική του λαδώματος»

logoartc_f
Το μεγάλο πρόβλημα των 400.000 και πλέον εκκρεμών συντάξεων, η τροπολογία Χατζηδάκη, το φακελάκι και η λογική του λαδώματος. Όχι λύση αλλά επιδείνωση του προβλήματος." 
 
-Ήρθατε εδώ με μία τροπολογία έχοντας στην πλάτη σας το πρόβλημα των 400.000 και πλέον εκκρεμών συντάξεων. 
 
-Πόσο θα κοστίσει η μέθοδος που εισηγείστε στον Προϋπολογισμό, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους;
 
-Ο σπόρος που υπάρχει δυστυχώς έτσι κι αλλιώς -υπήρχε έξω από αυτό το σύστημα απονομής συντάξεων- είναι αυτός για το φακελάκι και τη μίζα. Εκεί εξωθείτε τον πολίτη!
 
Σημεία Παρέμβασης του  Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή για την Τροπολογία Χατζηδάκη.
 
Αυτό που κάνατε σήμερα κ. Χατζηδάκη για ένα θέμα τόσο σημαντικό για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ακραία παραδείγματα κάκιστης νομοθέτησης. 
 
Έρχεστε εδώ -μιλώντας 23 ολόκληρα λεπτά, για να εισηγηθείτε στην πραγματικότητα μία ολόκληρη νομοθετική πρωτοβουλία σύμφωνα με τις πολιτικές σας επιλογές ως προς το που θέλετε εσείς να πάτε τα πράγματα. 
 
Και τη φέρατε με τη μορφή Τροπολογίας χωρίς κανενός τύπου κοινωνική διαβούλευση ή με οποιονδήποτε άλλον μη δίνοντας την δυνατότητα στο ελληνικό κομματικό σύστημα στην ελληνική κοινωνία να συζητήσει και να δει τι θα κάνει με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.
 
Δε φτάνει λοιπόν που ήρθατε με αυτόν τον τρόπο να εισηγηθείτε στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο νομοσχέδιο, αλλά επιλέξατε και τρο δρόμο της προκλητικότατης προσπάθειας να κάνετε και τον αλχημιστή. Είπατε για στοιχεία περί εκκρεμών συντάξεων και όταν φτάσατε μέχρι το 2019, το συγκεκριμένο έτος το μετατρέψατε σε ποσοστά .
 
Κύριε Χατζηδάκη αυτή τη στιγμή ξέρετε καλύτερα από όσους βρισκόμαστε εδώ μέσα ότι είναι περίπου 400,000 (άλλοι λένε και 450,000) οι εκκρεμείς συντάξεις κύριες επικουρικές και εφάπαξ. 
 
Μιλήσατε τόση ώρα γι αυτό το μείζον πρόβλημα, όταν γνωρίζετε ότι παραλάβατε -όπως όσες φορές έχει αναφερθεί -και από τον αρχηγό της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης και από την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον αντίστοιχο αυτό αριθμό σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα της τάξης των 120-130.000 για τις κύριες συντάξεις την περίοδο των εκλογών!
 
Δηλαδή  ήρθατε εδώ με μία τροπολογία έχοντας στην πλάτη σας το πρόβλημα των 400.000 και πλέον εκκρεμών συντάξεων και δεν λέτε καθαρά και ειλικρινά ότι αυτό είναι το πρόβλημα και ότι άλλα σας λέγαμε τρίσχειρότερα τα κάναμε. 
 
Ας δούμε τώρα τι είναι αυτό το οποίο προτείνετε. Ερωτήσεις θα θέσω: 
 
-Πόσο θα κοστίσει η μέθοδος που εισηγείστε στον Προϋπολογισμό, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους;
 
Πρόχειροι αριθμητικοί υπολογισμοί ανεβάζουν το κόστος από ό,τι είδα στην Τροπολογία -αν δεν απατώμαι δεν έχετε κάν επιτρέψει ούτε στο Γενικό Λογιστήριο να κάνει αποτίμηση, αφήνοντάς το θέμα στα θολά νερά- προσεγγίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ  το συνολικό κόστος. 
 
Την ώρα μάλιστα που σας επισημαίνεται από όλες τις πλευρές ότι αυτό που επιχειρείτε είναι αντισυνταγματικό και αντί λύσεων θα φέρει επιδείνωση του προβλήματος, διότι αυτό που επιχειρείτε στην πραγματικότητα είναι κάτι που δε μπορεί να συμβαδίσει ούτε με τη διοίκηση, ούτε με το Σύνταγμα ούτε με το συμφέρον των συνταξιούχων. 
 
-Γιατί αν θα μείνει κάτι από όλη αυτή την ιστορία, ξέρετε τι είναι, ποιός είναι ο σπόρος που βάζετε μέσα από αυτή την πρόταση; 
 
Ο σπόρος που υπάρχει δυστυχώς έτσι κι αλλιώς -υπήρχε έξω από αυτό το σύστημα απονομής συντάξεων- είναι αυτός για το φακελάκι και τη μίζα. Εκεί εξωθείτε τον πολίτη! Κάθε σύστημα κύριε έχει τη λογική του.Ένα σύστημα λοιπόν που διεκπεραιώνεται μέχρι σήμερα από το ελληνικό δημόσιο εσείς το αμαυρώνετε. 
 
-Τέλος, εκτός από τη λογική της ιδιωτικοποίησης   που μπορεί να έχει κανείς και να εισηγείται σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχει και η έννοια του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος. 
 
Εσείς λοιπόν νομοθετείτε με τη λογική του μεροδούλι μεροφάι αδιαφορώντας στην πραγματικότητα γι αυτό που θα προκαλέσει η νομοθετική σας ρύθμιση σε βάρος του δημόσιου και του κοινωνικού συμφέροντος.
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δεν πήγε η Μάγδα Φύσσα
στο Προεδρικό Μέγαρο
 
«Δεν ανεχόμαστε να μας
αντιμετωπίζουν ως πολίτες
β΄κατηγορίας»
 
«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει
την καταστροφή του
Όρους Αιγάλεω» 

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...
23 Ιουλίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Άδικη αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την...

Πειραιάς

24 Ιουλίου 2021, 00.00
 351 κιλά κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά!
  Κοκαϊνη συνολικού βάρους σχεδόν...
23 Ιουλίου 2021, 23.08
«Η Κυβέρνηση φορτώνει στο σχιστό τα απορρίμματα της Αττικής»
Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πειραιά:...
23 Ιουλίου 2021, 16.39
Πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα
«Ο Δήμος Πειραιά με κύριο μέλημα την...