Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 05 Μάρτίου 2021 21:40

ΚΚΕ: Στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα προστασίας των ναυτεργατών

logoartc_f
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξάπλωση του κορονοϊού στα πλοία με τους ναυτεργάτες να είναι σε κίνδυνο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται ο εγκλωβισμός τους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδιαφορία και οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των εφοπλιστών για τον μη επαναπατρισμό και για την μη ικανοποίηση τωναιτημάτων των ναυτεργατών. Στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το ζήτημα που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής  του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, σημειώνονται τα παρακάτω:
 
«Μεγάλος αριθμός ναυτεργατών εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένος στα ποντοπόρα πλοία, χωρίς δυνατότητα επαναπατρισμού, την ίδια ώρα που καταφτάνουν κατά δεκάδες οι καταγγελίες ναυτεργατών που κάνουν λόγο για διάδοση του κορονοϊού μέσα στα πλοία και κρούσματα ναυτεργάτες. 
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο αδιαφορούν προκλητικά για τον επαναπατρισμό τους, που είναι καθολικό αίτημα των ναυτεργατών, ενώ δεν έχουν προβεί σε καμία ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα του κορονοϊού στα ποντοπόρα πλοία. Καταγγελίες ναυτεργατών μιλούν για εκτεταμένη διάδοση του ιού που αποκρύπτεται από τις ναυτιλιακές εταιρείες και για έλλειψη στοιχειωδών μέτρων και μέσων προστασίας των ναυτεργατών, ακόμα και σε μάσκες ή αντισηπτικά. Σημειώνεται πως σε αρκετά λιμάνια οι πολυμελείς ομάδες των αρχών που επιβιβάζονται στα πλοία δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ σε περίπτωση παρατήρησης δημιουργούν προβλήματα. 
 
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι ευθύνες ΕΕ, κυβέρνησης και εφοπλιστών είναι μεγάλες. Η έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των ναυτεργατών είναι μέρος της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών εις βάρος ακόμα και της υγείας των ναυτεργατών.
 
Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αιτήματα των ναυτεργατών:
 
- να επαναπατριστούν άμεσα όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με ευθύνη κι έξοδα των ναυτιλιακών εταιρειών, των αρμόδιων ελληνικών αρχών, καθώς και των προγραμμάτων επαναπατρισμού της ΕΕ;
 
- να εφοδιαστούν τα πλοία με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό προφύλαξης των ναυτεργατών, απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων και τα απαιτούμενα φάρμακα;
 
Ερωτάται επίσης: 
 
- Αν έχουν προβλεφθεί τακτικοί έλεγχοι και συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποίησης τεστ στα λιμάνια εντός της ΕΕ και στα πλοία, και ποια τα επιδημιολογικά αποτελέσματά τους; επίσης τι μέτρα λαμβάνονται για τον εμβολιασμό των ναυτεργατών των ποντοπόρων πλοίων ;»
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

ΚΚΕ: Ο Μπογδάνος εξελίσσεται
σε κατ’ επάγγελμα και κατά
συρροή χαφιέ
 
Το «σίριαλ» του Δικαστικού
Μεγάρου στον Πειραιά
συνεχίζεται 
 
«Πολιτικό έγκλημα και
όχι φυσικό φαινόμενο η
κλιματική αλλαγή»

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...
14 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια της «NorwegianCruiseLine» στη Μεσόγειο
NorwegianCruiseLine (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια...

Πειραιάς

16 Σεπτεμβρίου 2021, 22.27
Europe Direct Piraeus
O Δήμος Πειραιάς, επιλέχθηκε από την...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.38
 Το Σάββατο η πορεία για τον Π. Φύσσα
Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 13/9 οι...
16 Σεπτεμβρίου 2021, 18.31
«Συμμαχία» Δήμου Πειραιά, Ε.Σ.Ε.Ε. και Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς
Η σύναψη τριμερούς μνημονίου...