Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 23:02

«Η Μενδώνη και η Κυβέρνηση δεν είχαν τη δύναμη να αποπέμψουν τον Λιγνάδη»

logoartc_f
Σημεία από τη δευτερομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σ/ν του Υπ. Επικρατείας «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής»:
 
 Κύριε Γεραπετρίτη, πρώτον, μιλήσατε λιγότερο για το νομοσχέδιο, δηλαδή σχεδόν καθόλου, μηδέν δευτερόλεπτα, απ’ όσο ο Κοινοβουλευτικός σας Εκπρόσωπος σε ολόκληρη την ομιλία του. 
 
Δεύτερον, εγώ δεν σας είπα να δώσετε εντολή στους ανακριτές πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. Σας έδωσα την ευκαιρία να τοποθετηθείτε επί αυτών των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ήθελα, κύριε Γεραπετρίτη, να γίνει ακριβώς αυτό που έγινε, να τοποθετηθείτε και να καταγραφεί πώς ακριβώς τοποθετηθήκατε σε καταγγελίες ότι δεν έχει προχωρήσει η κατ’ οίκον έρευνα, δεν έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, δεν έχει καν κατασχεθεί το κινητό του τηλέφωνο. Όπως κρίνατε εσείς, τοποθετηθήκατε και έχει καταγραφεί. 
 
Τρίτον. Πολλά μπορείτε να λέτε για την κυρία Μενδώνη για το πόσο σπουδαία Υπουργός είναι. Ένα, όμως, φροντίσατε να μην πείτε, κύριε Γεραπετρίτη. Γιατί η κυρία Μενδώνη δεν προσέφυγε η ίδια στη δικαιοσύνη όταν είδε το φως της δημοσιότητας η συγκλονιστική συνέντευξη του Νίκου «Σ» και γιατί δεν είχε την πολιτική δύναμη να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό ότι αυτή αποπέμπει τον Λιγνάδη, αλλά ψευδέστατα τον εμφάνισε ότι αυτός παραιτήθηκε και μάλιστα για προσωπικούς λόγους;
 
Σας δόθηκε η ευκαιρία να μας διέψευσετε και δεν το κάνατε, κύριε Γεραπετρίτη. Δεν διαψεύσατε ότι με το δικό σας νομοθέτημα για το επιτελικό κράτος καταργήθηκαν οι διατάξεις του νόμου Βερναρδάκη για δημόσια διεθνή πρόσκληση για τη στελέχωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Εθνικό Θέατρο. Δεν διαψεύσατε ότι με τροπολογία Μενδώνη, μόλις είχατε αναλάβει, καταργήθηκαν οι προσκλήσεις που ήδη είχαν βγει διεθνώς και σε εθνική κλίμακα στον «αέρα». 
 
Κύριε Γεραπετρίτη, εγώ καταλαβαίνω την αγανάκτησή σας για το hashtag «ΝΔ_παιδεραστές», ειλικρινά. Όμως, δεν μπορώ να μη θέσω τώρα, εδώ που μιλάμε οι δυο μας, με μέγα ερωτηματικό το αν είσαστε ειλικρινής ή υποκριτής, αν δεν πάρω την απάντησή σας στο εξής, κύριε Γεραπετρίτη. 
 
Με την ίδια ένταση, με την ίδια ευαισθησία που διαμαρτύρεστε γι’ αυτό το hashtag τώρα πάρτε τον λόγο και τοποθετηθείτε για την απροσχημάτιστη χυδαιότητα του συναδέλφου σας, του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκαψε εκατό ανθρώπους στο Μάτι και αν τον καταδικάσετε και αν αυτήν τη στιγμή τοποθετηθείτε εναντίον αυτής της χυδαιότητας που είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τότε εγώ θα σας αναγνωρίσω ότι είσαστε καθ’ ολοκληρίαν ειλικρινής. Αν όχι, κύριε Γεραπετρίτη, είσαστε επιλεκτικά ευαίσθητος μόνο όταν σας βολεύει. Γιατί από την ώρα που θα πάρετε τώρα τον λόγο αν δεν αποστασιοποιηθείτε γι’ αυτήν τη χυδαιότητα, τότε σημαίνει ότι εκφράζει όλη σας την Κυβέρνηση και πρωτίστως και τον κ. Μητσοτάκη. 
 
Δείτε εδώ: 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα νησιά μας είναι αόρατα
στο Σχέδιο Ανάκαμψης της
Κυβέρνησης» 
 
«Με τον Γιάννη Μώραλη
δουλεύουμε για να πάμε
τον Πειραιά μπροστά»
 
"Η ελληνική «πράσινη
κυβέρνηση» είναι πλέον και
με τη βούλα βεραμάν"

Γ. Τσιρίδης:
Βιβλία για ψυχαγωγία
  
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Απριλίου 2021, 20.39
«Στο πλευρό των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών»
Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές...
10 Απριλίου 2021, 20.33
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Διαδικτυακή Εκδήλωση
Δευτέρα 12/4: Διαδικτυακή Εκδήλωση της...

Ναυτιλία

09 Απριλίου 2021, 00.00
ΟΛΠ Α.Ε. :Οι επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος
H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των...
07 Απριλίου 2021, 19.55
«Δεν δεχόμαστε παρέκκλιση στην οργανική σύνθεση των πλοίων»
Προειδοποίηση 13 Ναυτεργατικών...

Πειραιάς

12 Απριλίου 2021, 14.14
Πειραιάς: Παροχή βασικών ειδών διατροφής στους οικονομικά  αδύναμους
Ο Δήμος Πειραιά εν όψει του Πάσχα θα...
12 Απριλίου 2021, 14.12
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Παλατάκι
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το...
11 Απριλίου 2021, 00.00
Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων ξανά στο τραπέζι
Συναντήσεις Γ. Μώραλη με Γ. Γεραπετρίτη...