Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 00:00

Χρυσοχοϊδης - Λαγός. Τυχαίο; Δεν νομίζω

Του Στέλιου Κούλογλου 
 
Προχθές ο Λαγός μας απείλησε από τις Βρυξέλλες. Τη δημοσιογράφο Μαρία Ψαρά επειδή έγραψε στην ΕΦΣΥΝ ότι ο χρυσαυγίτης αδειάζει το γραφείο του στις Βρυξέλλες,  την εφημερίδα Documento, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, το περιοδικό Hot Doc, τον ιστότοπο «Κουτί της Πανδώρας», τον  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και εμένα. «”θα φτύσετε αίμα” μαζί μου», ήταν το μήνυμα.
 
Ο Γιάννης Λαγός, που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες γιατί οι υπηρεσίες του κ.Χρυσοχοϊδη έστειλαν στα ελληνικά γραφεία ταξιδίων οδηγία να μην του εκδώσουν εισιτήριο, αλλά μια μέρα αφού ότου είχε πάρει με το πάσο του το αεροπλάνο. Τυχαίο;
 
Η η άρση ασυλίας του πρόκειται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων  του ευρωκοινοβουλίου, που μελετά τις αιτήσεις άρσης ασυλίας και προτείνει ανάλογα στην Ολομέλεια του Σώματος που τελικώς αποφασίζει. Εισηγήτρια για την υπόθεση είναι η Μανόν Ομπρί, Ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς, η οποία θα εισηγηθεί φυσικά υπέρ της άρσης της ασυλίας και θα ήθελε να προχωρήσει η υπόθεση το γρηγορότερο. 
 
Πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω πανδημίας και τις υποκειμενικές λόγω Χρυσοχοϊδη, αν ο Λαγός αρμενίζει στις Βρυξέλλες επί 4 μήνες μετά τη καταδίκη του, οφείλεται και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε καθυστερημένα το αίτημα για την άρση της ασυλίας, το οποίο έπρεπε να μελετήσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων. Επί πλέον,
το αίτημα συνοδευόταν από ένα φάκελο 2000 σελίδων, στα ελληνικά. Αντί να στείλουν στα αγγλικά 3 σελίδες, έστειλαν στα ελληνικά τη δικογραφία της δίκης. Τυχαίο;
 
Στην Αθήνα και όπου αλλού τολμάει να εμφανιστεί, η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία και κάνει διαδηλώσεις, όπως αυτές του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τον νέο νόμο Χρυσοχοΐδη περί διαδηλώσεων, προβλέπεται ότι  κάθε συγκέντρωση - διαδήλωση πρέπει να έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων στην Αστυνομία από έναν εκπρόσωπο - διοργανωτή. Όπως δείχνει το ρεπορτάζ
του Tvxs, οι νεοναζιστικές εκδηλώσεις δεν είχαν γνωστοποιηθεί στην Αστυνομία.
 
Ενώ λοιπόν η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία εναντίον των διοργανωτών του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της περασμένης Πέμπτης και επίσης καλεί την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου να απολογηθεί «ανωμοτί» για «απείθεια», «παρακώλυση συγκοινωνιών» και «παραβίαση νόμου περί υπαιθρίων συναθροίσεων», όχι μόνο δεν κάνει το ίδιο για τη συγκέντρωση  των νεοναζί στη Ρηγίλλης, αλλά την προστάτεψε κιόλας από τους αντιφασίστες! Τυχαίο; Δεν νομίζω.
 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης επέτρεψε να του ξεφύγει ο υπό- Φύρερ Παππάς μέσα από τα χέρια, παρότι τα «όργανά» του διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση « ούτε μια στο τρισεκατομμύριο».  Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για αυτό από την Αστυνομία και κανείς δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Στη συνέχεια ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» απείλησε ότι θα επικηρύξει τους τραμπούκους που επιτέθηκαν στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αλλά δεν προχώρησε σε επικήρυξη του Παππά. Τυχαίο; Δεν νομίζω. 
 
Η εμπειρία από άλλες χώρες δείχνει ότι ένα μέρος των νεοναζί, συνήθως μετά τις αποτυχημένες απόπειρες νόμιμης πολιτικής δράσης, πέρασαν στην παρανομία, οργανώνοντας τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες. Τον κ. Χρυσοχοϊδη δεν φαίνεται καθόλου να απασχολεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από τους ξυλοδαρμούς των διαδηλωτών μέχρι την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η καταστολή της φοιτητικής νεολαίας.
 
Όπως ο Ορμπαν και ο Τραμπ, η κυβέρνηση υποτιμά ή και θεωρεί κρυφό σύμμαχο την ακροδεξιά και επιτίθεται στους αντιφασίστες και την Αριστερά. Έτσι κάπως φτάσαμε στην πρωτοφανή επίθεση στο Καπιτώλιο.
 
Ο Λαγός ξέρει ότι η ασυλία του θα αρθεί και θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. (Εκτός, εντελώς τυχαία βέβαια, ξεφύγει κι αυτός από τα λαγωνικά του υπουργού).
 
Όταν λοιπόν απειλεί γράφοντας «θα φτύσετε αίμα»,  στέλνει μήνυμα στους Χρυσαυγίτες που ετοιμάζουν τρομοκρατικές-δολοφονικές ενέργειες και στους παρακρατικούς μηχανισμούς. Αν λοιπόν συμβεί κάτι στους φανερούς πλέον στόχους του νεοναζί Χρυσαυγίτη, ο κ.  Χρυσοχοϊδης, λόγω των λαθών και των παραλείψεων που προαναφέρθηκαν, θα φέρει ακέραια την ευθύνη. Και όχι τυχαία.
 
Πηγή: Tvxs.gr 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...

Πειραιάς

17 Οκτωβρίου 2021, 20.16
Το «Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά»
«Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά...
16 Οκτωβρίου 2021, 00.00
 Ξεκινούν τα δοκιμαστικά του ΤΡΑΜ στον Πειραιά
  H ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) ενημερώνει...