Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 20:40

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία των Λιμενικών

logoartc_f
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Κυράνη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Νίκος Παπαναστάσης αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Π.Ν ε.α και μέλος της Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ. 
 
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθεια που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των αιτημάτων τους τα οποία προωθεί με ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τα μέλη του ΔΣ στο γεγονός ότι το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στο Λιμενικό Σώμα. 
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε από την πλευρά του στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, οι οποίες είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των Λιμενικών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες για τους Λιμενικούς και τις οικογένειές τους. 
 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την γιγάντωση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, και των συμμάχων τους ΝΑΤΟ και ΕΕ, προβλήματα που δεν απέτρεψε η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Χώρια που στη δημιουργία του προβλήματος έχει συμβάλει το ίδιο το ΝΑΤΟ με τους πολέμους του και με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Άλλωστε, οι λιμενικοί γνωρίζουν ότι ούτε ένα ναυαγό δεν έχουν περισυλλέξει οι ΝΑΤΟϊκοί! Ούτε βέβαια η παρουσία του ΝΑΤΟ αποθάρρυνε την Τουρκία, το αντίθετο η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται. 
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για το σημαντικό ρόλο που επιτελούν σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες τα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία καλούνται να ανταποκριθούν με αυτοθυσία για τη διασφάλιση της ζωής στη θάλασσα. Γι’ αυτό χρειάζονται στήριξη σε μέριμνα, μέσα και υποδομές, προκειμένου να ανταποκριθούν στα ζητήματα έρευνας – διάσωσης, καταπολέμησης του εγκλήματος, για την προστασία των θαλασσίων συνόρων, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, τη μάχη ενάντια στο λαθρεμπόριο, τη διακίνηση των ναρκωτικών και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου της χώρας. 
 
Όταν τελειώνουν τα παχιά λόγια οι λιμενικοί μένουν χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα προβλήματά τους μεγαλώνουν. Όταν για παράδειγμα μένουν στα πλωτά με 24ωρες επιφυλακές, χωρίς νέο ρουχισμό και ανταλλακτικά, όταν σε άλλες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα, συστηματική παραβίαση του ωραρίου, του δικαιώματος σε αξιοκρατικές μεταθέσεις, με ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, βάζοντας από τη τσέπη τους για υπέρογκα ενοίκια, μετακινήσεις, φάρμακα κ.α. 
 
Το ΚΚΕ ειδικά για τα στελέχη του Λιμενικού έχει κάνει στη Βουλή -μετά από παρεμβάσεις των Ενώσεων Προσωπικού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών- έξι (6) Ερωτήσεις μόνο το τελευταίο διάστημα. 
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας για τις θέσεις του ΚΚΕ ειδικά για το Λιμενικό Σώμα τόνισε πως πάγια θέση του κόμματος είναι το προσωπικό του να μη δεχθεί να χρησιμοποιηθεί ως εμπόδιο απέναντι στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του! Υποστήριξε ότι χρειάζεται να απεμπλακεί το Λιμενικό Σώμα από τη Ναυτική Εκπαίδευση και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
 
Επίσης τόνισε ότι και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει ενεργά στις ενώσεις, να αγωνίζεται για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά του, να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του. 
 
Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των Ενώσεων των Λιμενικών που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών και αφορούν την απεμπλοκή από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για την αντιμετώπιση πανδημίας να γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ για τον κορονοϊό και να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολίων. Να εκδοθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τα κριτήρια μεταθέσεων. Επίσης οι μισθοί και οι συντάξεις να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα, να σταματήσει η απλήρωτη υπηρεσία, η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας, τα προβλήματα ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών και των πλωτών μέσων κ.α, προβλήματα που αφορούν τη μετακίνησή και τον εξοπλισμό τους.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Δεν πήγε η Μάγδα Φύσσα
στο Προεδρικό Μέγαρο
 
«Δεν ανεχόμαστε να μας
αντιμετωπίζουν ως πολίτες
β΄κατηγορίας»
 
«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει
την καταστροφή του
Όρους Αιγάλεω» 

«Όχι στο νέο έγκλημα
στο όρος Αιγάλεω!»
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΕΥΔΑΠ: Νέα Επιχειρησιακή
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Σύλλογος Συνταξιούχων
Καπνοβιομηχανιών: Δράσεις
για καλό σκοπό
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Μαΐου 2021, 20.44
Συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο...
20 Μαΐου 2021, 18.34
Δράση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στα Λιπάσματα
Tην Παρασκευή 21/5/2021 στις 7.00 μ.μ. η Νομαρχιακή...
20 Μαΐου 2021, 18.24
 Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά καλεί σε...

Ναυτιλία

25 Ιουλίου 2021, 18.40
Το αναπτυξιακό έργο του Ο.Λ.Ε.
Ενημέρωση για το πολύπλευρο έργο και...
23 Ιουλίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Άδικη αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την...

Πειραιάς

24 Ιουλίου 2021, 00.00
 351 κιλά κοκαΐνη σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά!
  Κοκαϊνη συνολικού βάρους σχεδόν...
23 Ιουλίου 2021, 23.08
«Η Κυβέρνηση φορτώνει στο σχιστό τα απορρίμματα της Αττικής»
Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πειραιά:...
23 Ιουλίου 2021, 16.39
Πόρτες εισόδου στις παραλίες Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα
«Ο Δήμος Πειραιά με κύριο μέλημα την...