Πολιτισμός
«Το ταξίδι της ζωής μας»


Το νέο παιδικό βιβλίο της Νικολέττας Λέκκα, από τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ, ξεκινάει τη χρονιά με τον πιο ταξιδιάρικο τρόπο. Μια ιστορία για την επιλογή ανάμεσα σε όσα ξέρεις και όσα λαχταράς. Και την αλήθεια ότι συχνά, είναι και τα δύο στάσεις στην ίδια διαδρομή, που δεν είναι ποτέ ευθεία. Γιατί, ένα ταξίδι είναι η ζωή.
Ηρωίδα της ιστορίας μια βαρκούλα, που γεννιέται από το μεγάλο έρωτα της Θάλασσας και του Ήλιου. Η αγκαλιά της μαμάς της είναι παντού. Ο μπαμπάς, που πρέπει να είναι αλλού, θα στρώσει ένα χρυσό χαλί για να φτάνει τη βαρκούλα του. Εκεί η βαρκούλα θα νιώθει ασφαλής. Όμως μεγαλώνει και η καρδιά της σκιρτά για ταξίδια μακρινά. Ένα ξεχασμένο φυλαχτό θα έρθει όταν η βαρκούλα το έχει πραγματικά ανάγκη. Τη στιγμή που θα γλιστρήσει από το χαλί..
Οι «βαρκούλες» της Νικολέττας, η Ευτυχία και η Γαρυφαλλιά Βλάχου έφτιαξαν τις εικόνες από θάλασσα και φως που ντύνουν το βιβλίο αυτό. Εικόνες που, όπως η βαρκούλα της ιστορίας, εξελίσσονται, μεγαλώνουν, δυναμώνουν. Και το ταξίδι προχωρά!
«Το ταξίδι της ζωής μας» είναι το τρίτο παιδικό βιβλίο της Νικολέττας Λέκκα.
Νικολέττα Λέκκα
Το ταξίδι της ζωής μας
Εικόνες: Ευτυχία και Γαρυφαλλιά Βλάχου
Σελίδες: 48, Τιμή: 15 ευρώ, σκληρόδετο εξώφυλλο
ISBN: 978-618-84098-4-2
Εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ
Για παραγγελίες: 6985 551022,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
και στο e-shop των Εκδόσεων ΓΕΛΛΑΣ: namougellas.myshopify.com
Βιογραφικό
Η Νικολέττα Λέκκα, γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, είναι μακροοικονομολόγος, συγγραφέας και δημιουργός του Να Μου Γελλάς.
Έχει διδακτορικό στα διεθνή οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε 15 χρόνια σε επενδυτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και στην Αθήνα και 6 χρόνια ως συντάκτης του περιοδικού ΜΕΤΡΟ. Έχει προλογίσει το βιβλίο του Χάρη Χατζιδάκη "The Cat That Lost Her Mouse" από τις αγγλικές εκδόσεις Minerva Press.
Το 2018 ίδρυσε τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ και δημιούργησε το Να Μου Γελλάς (www.namougellas.com), μια πρωτότυπη ιδέα μέσω της οποίας ο αναγνώστης αποκτά πρόσβαση σε λογοτεχνικές ιστορίες που θα αγαπήσει και έχει την ευκαιρία να ζήσει ξεχωριστές συναντήσεις με ανθρώπους που θαυμάζει.
Aπό τις εκδόσεις ΓΕΛΛΑΣ κυκλοφορούν επίσης τα παραμύθια «Ι-δανικά όνειρα», «Το κλειδί της Ευτυχίας» και οι ιστορίες για μεγάλους «Ιερές Αριθμήσεις», «Ουράνια τόξα, τότε και τώρα».
Νεότερες ειδήσεις:
- 12/02/2021 20:02 - 10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
- 11/02/2021 00:00 - Νίκος Καββαδίας: Ο ποιητής των θαλασσών
- 02/02/2021 00:00 - Η «σχεδία» της ευτυχίας και της φαντασίωσης
- 02/02/2021 00:00 - 10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
- 29/01/2021 00:00 - Τσέχοφ: Ο ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής
Πρόσφατες ειδήσεις:
- 19/01/2021 00:00 - Βιβλιοθήκη Ζακύνθου: Η αρχαιότερη Βιβλιοθήκη στην Ελλάδα…
- 05/01/2021 00:00 - Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: Ψηφιακή περιήγηση «Σαλαμίς 480π.Χ. Εικαστική απήχηση 2020»
- 20/12/2020 00:00 - Ηχηρό μήνυμα των ηθοποιών της σειράς «Άγριες Μέλισσες» για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
- 18/12/2020 00:07 - «Ζωές Μεσίστιες» της Ελένης Νίκα
- 15/12/2020 00:00 - ARTENS FESTIVAL 2020 | «Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;»