Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 22:21

Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω βιντεοκλήσης στο Κ.Ε.Π Πειραιά

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε το κεντρικό  Κ.Ε.Π. του Δήμου, καθώς κι άλλες Διευθύνσεις που έχουν μεταστεγαστεί στο νέο κτήριο επί της οδού Μακράς Στοάς 15.
 
Στόχος της μεταστέγασης είναι η συγκέντρωση υπηρεσιών σε ένα και μόνο κτήριο, για την αποδοτικότερη λειτουργία τους, τον καλύτερο συντονισμό τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις υποθέσεις τους με τον Δήμο.
 
Μάλιστα, ο  Μώραλης παρακολούθησε την εξυπηρέτηση πολιτών από το Κ.Ε.Π. μέσω βιντεοκλήσης στην ψηφιακή πλατφόρμα «myKEPlive» στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος  και ενημερώθηκε εκτενώς για τις καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν πλέον τα Κ.Ε.Π.. 
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρο Καμαράτο επισκέφθηκαν υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Ληξιαρχείο, το Δημοτολόγιο, τις Διευθύνσεις Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ.α. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι κα Κυριακή Μπουρδάκου και κ. Δημήτρης Καρύδης. 
 
Σημειώνεται, πως στα Κ.Ε.Π. του Δήμου Πειραιά μόνο τον τελευταίο χρόνο υποβλήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν 350.000 αιτήματα πολιτών, εξυπηρετήθηκαν περίπου 26.452 πολίτες σε θέματα ανεργίας, χορηγήθηκαν ηλεκτρονικά παράβολα σε 6.256 περίπου πολίτες. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν χιλιάδες ΑΜΚΑ με ΑΦΜ, εξυπηρετήθηκαν πολίτες για περίπου 51.000 γνήσια υπογραφής και ακριβή φωτοαντίγραφα, υποβλήθησαν και διεκπεραιώθηκαν 5.032 αιτήσεις για την έκδοση ποινικού μητρώου, καθώς και χιλιάδες άλλα αιτήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 
 
«Τα  Κ.Ε.Π.  του Δήμου Πειραιά, έχουν περάσει πλέον σε μια νέα εποχή σύγχρονης εξυπηρέτησης των πολιτών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως που επιταχύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας και των νέων δυνατοτήτων που μας παρέχει η κεντρική διοίκηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σήμερα βρέθηκα στο κεντρικό Κ.Ε.Π. το οποίο στεγάζεται πλέον σε έναν νέο χώρο και παρακολούθησα την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω βιντεοκλήσης ενώ επισκέφθηκα και άλλες υπηρεσίες του Δήμου που έχουν μεταφερθεί στο ίδιο κτήριο, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία τους και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας απλουστεύοντας τις διαδικασίες παραλαβής εγγράφων, προκειμένου να εξυπηρετούνται πολίτες και επιχειρήσεις όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά από τον Δήμο Πειραιά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη δύσκολη εποχή εξαιτίας της πανδημίας. Τα Κ.Ε.Π.  του Δήμου παρέχουν πληθώρα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ενώ δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για προγραμματισμό εμβολιασμού κατά του Covid-19. Θέλω  να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον κ. Καμαράτο και το προσωπικό του Δήμου που λειτουργούν ένα πλήρες πρόγραμμα καινοτόμων υπηρεσιών. Αισθάνομαι υπερήφανος που έχουμε στον Πειραιά ένα από τα καλύτερα Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα».
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
 
«Σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε τα Κ.Ε.Π., όπου διαπίστωσε την πρόοδο που έχει γίνει στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας ακάθεκτοι, ώστε να βελτιωνόμαστε κάθε ημέρα και καλύτερα. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συμπαράσταση και πάντα θα είμαστε στη διάθεση των πολιτών». 
 
Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3o5Er07
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Γιατί ο Λιγνάδης "κέρδισε"
15 μέρες από την ολιγωρία
Μενδώνη;»
 
Απίστευτη παραδοχή
Γεραπετρίτη

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2021, 21.32
«Ανεπαρκής η διοίκηση Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων»
Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Πατούλη για...
24 Φεβρουαρίου 2021, 00.00
Παρέμβαση 900 νομικών: «Το κράτος δικαίου δεν είναι a la carte»
Κείμενο με τις υπογραφές 900 νομικών,...

Ναυτιλία

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...
24 Φεβρουαρίου 2021, 23.11
Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη νέα 24ωρη...

Πειραιάς

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.47
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά
Ιδρύεται o Αναπτυξιακός Οργανισμός...
25 Φεβρουαρίου 2021, 21.48
«Ποια θα είναι η
Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής,...
24 Φεβρουαρίου 2021, 22.47
Χωρίς Διοίκηση το Κρατικό Νίκαιας
Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ...