Τρίτη, 02 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 23:04

Πειραιάς για όλους»: Μια απάντηση με πολλούς αποδέκτες ...

logoartc_f

«Ένα σχόλιο για τις "θρυλικές μπίζνες" Μώραλη και  τους "λαγούς"
 
 
Ένα site, το AttikiOla.gr (δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη του αλλά τώρα τη μάθαμε) μας εγκαλεί σε ένα άρθρο με τίτλο: «Αντιπολίτευση για γέλια στο Δήμο Πειραιά – Ούτε λέξη για τις Θρυλικές «μπίζνες» Μώραλη…», γράφει καταλήγοντας: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε από τον κ. Μπελαβίλα μια παρέμβαση έτσι για τα μάτια του κόσμου αλλά δεν κρατούν όπως φαίνεται ούτε τα προσχήματα, με τον   Πειραιϊκο λαό αν αηδιάζει με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Πειραιά από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου.» Προχειρογραμμένο κείμενο είναι αλήθεια, με λάθη πληκτρολογίου, αλλά αξίζει να το δούμε λίγο.
 
Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι τους έπιασε. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένας ωραίος άμβωνας ύμνων προς τη δημαρχία Μώραλη και τον πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημειώνουν εμφατικά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις κάπου αλλού στο ρεπορτάζ τους για το ίδιο θέμα: «Για να είμαστε δίκαιοι, το ρεπορτάζ μας ξεκίνησε όταν μια πληροφορία έφθασε στην δημοσιογραφική ομάδα του attikiola που έκανε λόγο πως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε για την επιχείρηση …… και για τις δεκάδες αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά και τα νομικά του πρόσωπα. Στην αρχή πιστέψαμε πως γνώριζε αλλά στην συνέχεια του ρεπορτάζ διασταυρώσαμε πως συμβαίνει το αντίθετο ασκώντας μάλιστα «βέτο» να μην ξανά πάρει ανάθεση η οικογενειακή επιχείρηση, του Δημοτικού συμβούλου Πειραιά».
 
Τι καταλαβαίνουμε: Ο Δήμαρχος Πειραιά βαρύνεται με "θρυλικές μπίζνες", ο κύριος Μαρινάκης είναι έξαλλος για αυτό και το καλό site χτυπιέται από απελπισία γιατί η παράταξη «Πειραιάς για όλους» δεν κάνει σοβαρή αντιπολίτευση καταγγέλλοντας! Αυτή είναι μία αθώα εξήγηση.
 
Υπάρχει όμως και άλλη μία ερμηνεία: Εξαπτέρυγα τη δημοτικής πλειοψηφίας, τώρα που μαίνεται ο εσωτερικός πόλεμος στο ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» και τη ΔΗΡΑΠ νοιώθουν ότι θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Αφού ύμνησαν, έβρισαν, συκοφάντησαν υπηρετώντας μία αυταρχική διοίκηση του δημάρχου και του «πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου» φαίνεται ότι προορίζονται για τα αζήτητα. Γιατί έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται η δημαρχία Μώραλη-Μαρινάκη. Προκειμένου να κάνουν φασαρία -όπως λένε στην πιάτσα- μήπως και γλυτώσουν, επιτίθενται στον «Πειραιάς για όλους» για λειψή αντιπολίτευση.
 
Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Πώς, πότε και με τι θέμα κάνουμε αντιπολίτευση το αποφασίζουμε εμείς και κανένας άλλος: ο επικεφαλής, η δημοτική και κοινοτική ομάδα, η συνέλευση του «Πειραιάς για όλους». Η συνήθεια δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν ως «λαγούς» δημοτικούς συμβούλους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα αλλάζοντας αφεντικά και θέσεις, είναι μία συνήθεια που βρίσκει τόπο αρκετά χρόνια στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου. Λέμε να μην την ακολουθήσουμε.
 
Ευχαριστούμε το AttikiOla.gr που για πρώτη φορά ασχολήθηκε μαζί μας. Ελπίζουμε -και θα χαρούμε- αν δημοσιεύσει την απάντηση μας».
 
Νίκος Μπελαβίλας #pireas4all

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Μάρτίου 2021, 22.30
Πρωτοφανές …
Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την...
27 Φεβρουαρίου 2021, 21.24
 «Ο δικός μας κόσμος δεν δολοφονεί, δεν μισεί, δεν εκδικείται»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ανάρτησε στον...

Ναυτιλία

01 Μάρτίου 2021, 20.49
Παρέμβαση για την καθυστέρηση των συντάξεων στους Ναυτεργάτες
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τα...
01 Μάρτίου 2021, 16.39
ΟΛΠ Α.Ε.: Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών
Η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και...
26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...

Πειραιάς

01 Μάρτίου 2021, 00.00
Car terminal στο λιμάνι του Πειραιά
«Η Cosco το τερμάτισε» καταγγέλλει με...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.20
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την τήρηση των Αρχών του Ανθρωπισμού»
Ψήφισμα του «Δικηγορικού Συλλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.16
Σωφρονισμός χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα…
Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα...