Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:17

Εμφύλιος στην ΝΔ για την Α΄ Πειραιά

damanaki ixthok1
Σε σοβαρές καταγγελίες έχει προχωρήσει η πολιτευτής της ΝΔ στην εκλογική Περιφέρεια της Α' Πειραιά Ζωή Ρούσσου σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ αντιστρατήγου Νίκου Μανωλάκου σε ότι έχει να κάνει με την εκλογή του, ενώ προσέφυγε και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο όμως απέρριψε την ένστασή της.
 
Συγκεκριμένα η Ζωή Ρούσσου η οποία εξελέγη πρώτη αναπληρωματική βουλευτής στην Α Πειραιά προσέφυγε στο Ανωτάτο Ειδικού Δικαστηρίου σε βάρος της εκλογής του βουλευτή Μανωλάκου. Στην προσφυγή της η κα Ρούσσου υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα και εκλογή Μανωλάκου «καταλαμβάνεται από κώλυμα» καθώς ο ίδιος είχε διατελέσει διοικητής της ΑΣΔΕΝ από τις 17 Ιανουαρίου του 2017 μέχρι και 29 Ιανουαρίου του 2019. Ότι δηλαδή ο ίδιος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες προτού κατέβει ως υποψήφιος σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
 
Ωστόσο όπως αναφερόταν στην προσφυγή της Ζωής Ρούσσου στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ υπάγεται όλο το Αιγαίο Πέλαγος πλήν του νησιού της Θάσου άρα και τα νησιά Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Μέθανα Τροίζηνα, Σπέτσες, Κύθηρα κτλ . Για το λόγο αυτό η υποψηφιότητα Μανωλάκου παρουσιάζει «κώλυμα» καθώς στην Εκλογική Περιφέρεια της Α Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα νησιά αυτά. Με λίγα λόγια ο κ. Μανωλάκος λόγω της θέσεως του στην ΑΣΔΕΝ είχε «επιρροή και αρμοδιότητα στην εκλογική Περιφέρεια« και επομένως συνέτρεχε «εκλογικό κώλυμα».
 
Οι ισχυρισμοί Μανωλάκου και τα επιχειρήματα Ρούσσου
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Μανωλάκος υποστήριξε ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως επίσης τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα δεν είναι εκτός της αρμοδιότητας της ΑΣΔΕΝ και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ). Προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του προσκόμισε και χάρτη της Ελλάδος εκπονημένο από το διευθυντή της ΑΣΔΕΝ όπου απεικονίζεται η διάκριση των χώρων ευθύνης μεταξύ ΑΣΔΥΣ και ΑΣΔΕΝ. Ωστόσο η κα Ρούσσου υποστήριξε πως ότι ο συγκεκριμένος χάρτης είναι «αβάσιμος» και ότι «αποκρύπτει όλους τους μείζονες στρατιωτικούς σχηματισμούς της χώρας».
 
Η ίδια προσκόμισε μάλιστα στο Δικαστήριο χάρτη και τεχνική έκθεση που είχε συντάξει πραγματογνώμονας από τον οποίο όπως υποστήριξε προέκυπτε ότι η ΑΣΔΕΝ έχει στην αρμοδιότητά της τα νησιά Άγιος Γεώργιος και Φλακονέρα, καθώς επίσης και το σχέδιο «Ξενοκράτης» που είχε εκπονήσει το ΓΕΣ το 2016. Στο χάρτη αυτών περιλαμβάνονταν η νήσος Φαλκονέρα του Δήμου Σπετσών και η νήσος Άγιος Γεώργιος του Δήμου Ύδρας που αποτελούν τμήμα της εκλογικής Περιφέρειας της Α Πειραιά και Νήσων. Επίσης όπως υποστήριξε ο κ Μανωλάκος εκ της θέσεως του ως αντιστράτηγος είχε ευρείες αρμοδιότητες σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του ΓΕΣ και την υπηρεσιακή κατάσταση των Αξιωματικών σε όλη τη χώρα άρα και της ΆΣΔΥΣ.
 
Η ΝΔ γνώριζε το κώλυμα; - Νέες καταγγελίες
 
Τελικά το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή – ένσταση της κας Ρούσσου. Η ίδια ωστόσο επανήλθε με νέες καταγγελίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Όπως υποστήριξε «η ΝΔ γνώριζε το κώλυμα εκλογιμότητας του Μανωλάκου και του είχε εξηγήσει ότι θα έχανε την έδρα». Κατήγγειλε επίσης ότι η αρμοδιότητα της ΑΣΔΕΝ στην Α Πειραιά αποδεικνύεται από απόρρητα έγγραφα τα οποία δεν της χορηγήθηκαν ενώ κάνει λόγο για «απάτη», ενώ αναφέρεται και σε πρόσωπα εντός της ΝΔ που ήταν υπεύθυνοι για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
 
Πηγη: Documentonews.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η...
20 Οκτωβρίου 2021, 22.54
Εφτά «μνηστήρες» για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την...
20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...

Ναυτιλία

21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...