Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:06

Τηλεκπαίδευση με ελλείψεις για τους μαθητές στη Β' Πειραιά

logoartc_f
Μπαράζ αναφορών της Νίνας Κασιμάτη στη Βουλή για τη μη πρόσβαση μαθητών της Β’ Πειραιά στην τηλεκπαίδευση λόγω ελλείψεων εξοπλισμού και διαδικτύου – Κατέθεσε επιστολές συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων από τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.
 
Πίεση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ασκεί η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής Β’ Πειραιά  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β’ Πειραιά λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου, φέρνοντας στη Βουλή τις επιστολές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού -  Αγ. Βαρβάρας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Η Βουλευτής Β’ Πειραιά κατέθεσεστις 10 Δεκεμβρίου Κοινοβουλευτική Αναφορά για αυτές τις καταγγελίες πουεπιβεβαιώνουν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την καταστρατήγηση του αναφαίρετου, συνταγματικού δικαιώματος ΟΛΩΝ των ΠΑΙΔΙΩΝ για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη δημόσια εκπαίδευση, χωρίς οικονομικούς ή/και κοινωνικούς περιορισμούς οι οποίοι οδηγούν αναπόφευκτα στη διεύρυνση των ανισοτήτων.
 
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί η στάση του Υπουργείου, αφού στα δημοτικά σχολεία της Αγ. Βαρβάρας έχουν σταλεί ως τώρα μόνο 2 tabletγια κάθε σχολείο ενώ, στα υπόλοιπα δημοτικά και νηπιαγωγεία Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας το Υπουργείο δεν έστειλε κανένα tablet!
 
Την ίδια στιγμή:
 
Από 515 μαθητές και μαθήτριες, το 14%, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης με τη σχολική μονάδα, είτε λόγω έλλειψης οποιουδήποτε ψηφιακού μέσου ή γραμμής, είτε γιατί τα ψηφιακά μέσα της οικογένειας χρησιμοποιούνται από άλλο παιδί ή γονέα.
 
892 παιδιά, το 24%, μπορούν να συνδεθούν μόνο από κινητό τηλέφωνο!
 
Δεδομένου ότι το Υπουργείο συνεχίζει να αρνείται συνάντηση με τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., από τη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία –  η Νίκη Κεραμέως ερωτάταιτι έκανε 9 μήνες τώρα για α) την προετοιμασία των ψηφιακών υποδομών του Υ.ΠΑΙ.Θ., σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να υποστηρίξουν και να διακινήσουν όλο αυτόν τον όγκο δεδομένων και συνδεδεμένων χρηστών, διασφαλίζοντας και τα προσωπικά τους δεδομένα, β) την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, για να επαρκούν να υποστηρίξουν τους/τις εκπαιδευτικούς στη χρήση των ψηφιακών εργαλείων που καλούνται να αξιοποιήσουν, γ) την παροχή σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες του απαιτούμενου ατομικού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής ΟΛΩΝ στη νέα μορφή «εκπαίδευσης», δ) την απαιτούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της «ψηφιακής εκπαίδευσης» που καλούνται να εφαρμόσουν αλλά και την παραγωγή κατάλληλου, ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού προσαρμοσμένου για «τηλεκπαίδευση» και ε) τη διασφάλιση ότι η ψηφιακή πλατφόρμα έχει λειτουργίες κατάλληλες για την αξιοποίησή ψηφιακού, εκπαιδευτικού υλικού και την εφαρμογή διδακτικών πρακτικών που να προωθούν την ενεργητική μάθηση και την εμπλοκή των μαθητών και μαθητριών στην εκπαιδευτική́ διαδικασία, όπως προβλέπεται από́ όλες τις σύγχρονές μεθοδολογικές προσεγγίσεις;
 
Επίσης, βάσει της επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας,η Νίνα Κασιμάτη καταγγέλλει την  εικόνα του σχολείου και οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω έλλειψης  κατάλληλου εξοπλισμού στους 358 μαθητές και τους 37 εκπαιδευτικούς. Από πέρσι, που το Υπουργείο ζήτησε την καταγραφή των αναγκών σε εξοπλισμό, δήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 200 οικογένειες μαθητών. Έκτοτε, καμία ενέργεια δεν ακολούθησε από πλευράς πολιτείας για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Από τα στοιχεία του Συλλόγου προκύπτει πως, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί κανένα ηλεκτρονικό μέσο, από κρατικό φορέα, σε κανένα μαθητή.Επιβεβαιωμένα,
 
πάνω από 50 οικογένειες του σχολείου εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μη διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης. 
 
πάνω από 50 παιδιά παρακολουθούν το μάθημα από το κινητό τηλέφωνο του γονέα τους καθώς και
 
100 οικογένειες περίπου, με πάνω από ένα παιδιά, εξασφάλισαν, την τελευταία στιγμή, τα απαραίτητα μέσα για την συμμετοχή των παιδιών τους, δανειζόμενοι από συγγενείς και φίλους. Οι υπόλοιπες οικογένειες αναγκάστηκαν από το υστέρημα τους, καθώς πολλοί είναι άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας, να αγοράσουν τελικά τον εξοπλισμό καταφεύγοντας μάλιστα συχνά, στον τραπεζικό δανεισμό εκδίδοντας πιστωτική κάρτα.  
 
Πλέον η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε ατομική ευθύνη των οικογενειών των μαθητών καθώς και των εκπαιδευτικών αφού με κρατικά παρεχόμενα μέσα καλύπτεται το 0% των μαθητών και λιγότερο από το 10% των εκπαιδευτικών. Τα στοιχεία που δίνει οΣύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιαςδιαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης περί «ισότιμης εκπαίδευσης σε συνθήκες πανδημίας» καιη Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτημε την Αναφορά της στη Βουλή ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να ενεργήσει άμεσα α) για την καταγραφή όλων των ελλείψεων σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, β) να εξασφαλιστεί η κάλυψη με ευθύνη και δαπάνη του Κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να δοθούν δωρεάν tablet και Η/Υ, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet, να αναβαθμιστεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, γ) να μην καταγραφεί καμία απουσία μαθητή για το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά και τέλος δ) να υπάρξει ειδική μέριμνα για δια ζώσης κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα δημιουργηθούν (ενισχυτική διδασκαλία κ.λ.π.).
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη
Γεννηματά
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2021, 21.26
 Ανάρτηση Γ. Ραγκούση για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
Ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...

Ναυτιλία

25 Οκτωβρίου 2021, 21.23
Κάλεσμα ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη από τους Ναυτεργάτες
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 3ο όροφο, στις 6:00 (ώρα προσέλευσης 5:30 μμ)   «Δεν έχουν...
25 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Celestyal Cruises: Ειδική Black Friday προσφορά για τις κρουαζιέρες του 2022
  Η CelestyalCruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και...
22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...
24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...