Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 18:43

«Ζούμε την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων»

damanaki ixthok1
«Απέναντι στην επίθεση χυδαιότητας και στα δημοσιογραφικά «πιστόλια», που μετά από εντολή, αποφάσισαν να τον «πυροβολήσουν», σωστά αμύνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο ράδιο Θέμα, σχολιάζοντας τον οχετό δήθεν «αποκαλύψεων». «Προσπαθούν να αναδείξουν ανύπαρκτα θέματα με σκοπό να κρύψουν σε μια περίοδο με χιλιάδες νεκρούς, την απαράδεκτη πρωθυπουργική στάση και το λάθος μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία, μέσω της ποδηλατάδας και της φωτογράφισης χωρίς μάσκα». 
 
Μίλησε για τεράστιες αντιφάσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς, υπενθυμίζοντας ότι «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην καλέσει σε συγκέντρωση την επέτειο του Πολυτεχνείου, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά έκανε μια συμβολική επίσκεψη στελεχών του στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, αρμόδιος Υπουργός δήλωσε πως δεν κολλάει ο ιός σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους,  ο δε πρωθυπουργός πήγε στο βουνό και βγήκε φωτογραφίες αγκαλιά με τους φίλους του, που αν γίνει κάτι τέτοιο σε μια πλατεία της Νίκαιας θα στείλουν την αστυνομία», όπως «έστειλαν την αστυνομία να διώχνει τη νεολαία από τις πλατείες ή να διώχνει τον κόσμο που πήγαινε να αφήσει λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου».
 
Σχετικά με τα όσα συνέβησαν την επέτειο της δολοφονίας, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «πως με αφορμή την πανδημία ζούμε την καταπάτηση κορυφαίων συνταγματικών δικαιωμάτων», όπως του συνέρχεσθαι . «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υπεράσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών» είπε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι «συνέλαβαν πολίτες που δήθεν δεν τήρησαν τους νόμους και τις υγειονομικές διατάξεις και η ίδια η αστυνομία παραβιάζοντας τον νόμο στοίβαξε τους πολίτες και κατά τη μεταφορά τους και κατά την παραμονή τους στην Πέτρου Ράλλη, βάζοντας πάνω από 100 άτομα σε κλειστό χώρο, χωρίς εξαερισμό».
 
Οι κυβερνητικές αντιφάσεις όμως φαίνονται και από τους χειρισμούς τους στο άνοιγμα των καταστημάτων, έτσι ενώ τα βιβλιοχαρτοπωλεία της γειτονιάς είναι κλειστά, τα αντίστοιχα τμήματα πώλησης γραφικής ύλης σε μεγάλες αλυσίδες super market παραμένουν ανοιχτά, ενώ οι συζητήσεις που γίνονται, τελείως αντιφατικά προκρίνουν κάποια καταστήματα να ανοίξουν και κάποια άλλα όχι. 
 
Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε την αναφορά της «έκθεσης Πισσαρίδη» περί αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης όλων στην ηλικία των 67, η οποία καταργεί την έξοδο στα 62 και τα 40 χρόνια εργασίας, την παρουσίαση ακόμα και από συστημικά μέσα ενημέρωσης της δραματικής κατάστασης για την οικονομία που περιγράφει η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς για τα θέματα από το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
 
Ακούστε το ηχητικό:
 
https://youtu.be/TwDOSbn1_pY
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός
ώρα μηδέν!»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Ιανουαρίου 2021, 19.45
Ομολογία Βορίδη…
Στην παραδοχή του υπουργού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
Τραμπ, Τουίτερ, Ζάκερμπεργκ και δημοκρατία
Του Γιώργου Τσιρίδη    Τραμπισμός με...

Ναυτιλία

14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...
12 Ιανουαρίου 2021, 22.27
Διαρροή πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο
Πρωτοβουλίες του Υπουργείου...
12 Ιανουαρίου 2021, 20.12
Κρούσματα Covid-19 στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για κρούσματα Covid-19...

Πειραιάς

15 Ιανουαρίου 2021, 19.42
«Αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων» για τους εμπόρους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα...
15 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Πειραιάς για όλους»: Οι άστεγοι στο λιμάνι κινδυνεύουν
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για τους...
14 Ιανουαρίου 2021, 19.39
Πειραιάς: οι θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών
Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει...