Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:43

«Επιλέγουν διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο»

logoartc_f
Την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει λογιστές και επιχειρήσεις με την επιβολή προστίμων  για την εκπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ) του έτους 2014, στηλίτευσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία για τη λύση του ζητήματος, την οποία μάλιστα δήλωσε πως θα την απέσυρε αν το Υπουργείο αναγνώριζε και δεσμευόταν πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.  
  
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής «δυστυχώς η λογική δεν επικράτησε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και μια τεχνική αδυναμία της Πολιτείας, συνεπικουρούμενη από διαχρονική νομοθετική αβλεψία, αντί να λυθεί, παρέμεινε επιπρόσθετη στο τεράστιο βάρος που έχουν επωμιστεί τα λογιστικά γραφεία στις μέρες μας.
 
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί όμως, με τη στάση του Υπ. Οικονομικών καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής στη συζήτηση του αποτελούμενου από 40 άρθρα ν/σ για το λαθρεμπόριο και με την κατάθεση τροπολογιών (41 άρθρων (!)), λίγο πριν τη λήξη της ολομέλειας και χωρίς να υπάρχει κάποιος έκτακτος λόγος, απέδειξαν ότι δεν σέβονται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Επέλεξαν, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, «διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο και δυστυχώς επικράτησε η κομματική σκοπιμότητα απέναντι στην κοινή λογική».
 
Στη ερώτηση του δημοσιογράφου περί αλλαγής της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη στάση που κρατούσε κατά το πρώτο  κύμα της πανδημίας, ο βουλευτής υπενθύμισε πως απέναντι στην υπευθυνότητα που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση και στήριξη - όπως και σε άλλα θέματα, όπως η κρίση στον Έβρο, τα εθνικά ζητήματα - είχαμε την άρνηση πολιτικού διαλόγου από μεριάς της. «Αρνήθηκαν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρνήθηκαν την πρόταση περί κοινώς αποδεκτού Υπουργού Υγείας, αρνούνται να δώσουν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων».
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης κατήγγειλε τη «διγλωσσία» της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ τον πολίτη που κατεβαίνει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει μαζί με 5-6 φίλους του, ενώ δεν συζητά καν για τον πολιτικό που ανεβαίνει για ποδηλατάδα στο βουνό με τους φίλους του και αγκαλιάζεται και βγαίνει φωτογραφίες χωρίς μάσκα, φωτογραφία που εξαφανίζεται και δεν υπάρχει πουθενά στα ΜΜΕ.(!)
 
«Πέπλο σιωπής έχει σκεπάσει σοβαρές εφημερίδες και μεγάλα ΜΜΕ», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας την ανθρωποφαγία που είχαν επιδείξει σε δημοσίευση του Παύλου Πολάκη, στην προσπάθεια του δημοσιογράφου να υποστηρίξει πως η «ποδηλατάδα» δεν αποτελεί θέμα πολιτικής σημασίας και γι αυτό δεν ασχολήθηκε μαζί του η πλειονότητα των ΜΜΕ…
 
Η πολιτική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στην ανάγκη εθνικής συστράτευσης για την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, εθνικής κυριαρχίας, οικονομικής κρίσης και «η αποσιώπηση της είδησης και το λάθος μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός σε μια περίοδο που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά» δεν συμβάλλει στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
 
Ακούστε το ηχητικό:
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος
Κακουλίδης

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η...
20 Οκτωβρίου 2021, 22.54
Εφτά «μνηστήρες» για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την...
20 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Μαύρη τρύπα» 600.000 ευρώ στη λίστα Πέτσα!
Τα … επιτελικά κριτήρια με βάσει τα...

Ναυτιλία

21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας...
19 Οκτωβρίου 2021, 18.42
Σε τροχιά σύγκρουσης οι Ναυτεργάτες με την κυβερνητική Ναυτιλιακή πολιτική
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΝΟ με τον...