Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:43

«Επιλέγουν διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο»

logoartc_f
Την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει λογιστές και επιχειρήσεις με την επιβολή προστίμων  για την εκπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων πελατών – προμηθευτών (ΜΥΦ) του έτους 2014, στηλίτευσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.
 
Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει σχετική τροπολογία για τη λύση του ζητήματος, την οποία μάλιστα δήλωσε πως θα την απέσυρε αν το Υπουργείο αναγνώριζε και δεσμευόταν πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.  
  
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής «δυστυχώς η λογική δεν επικράτησε», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης και μια τεχνική αδυναμία της Πολιτείας, συνεπικουρούμενη από διαχρονική νομοθετική αβλεψία, αντί να λυθεί, παρέμεινε επιπρόσθετη στο τεράστιο βάρος που έχουν επωμιστεί τα λογιστικά γραφεία στις μέρες μας.
 
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί όμως, με τη στάση του Υπ. Οικονομικών καθ’ όλη της διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής στη συζήτηση του αποτελούμενου από 40 άρθρα ν/σ για το λαθρεμπόριο και με την κατάθεση τροπολογιών (41 άρθρων (!)), λίγο πριν τη λήξη της ολομέλειας και χωρίς να υπάρχει κάποιος έκτακτος λόγος, απέδειξαν ότι δεν σέβονται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Επέλεξαν, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, «διαδικασίες νομοθέτησης που προσβάλλουν το κοινοβούλιο και δυστυχώς επικράτησε η κομματική σκοπιμότητα απέναντι στην κοινή λογική».
 
Στη ερώτηση του δημοσιογράφου περί αλλαγής της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τη στάση που κρατούσε κατά το πρώτο  κύμα της πανδημίας, ο βουλευτής υπενθύμισε πως απέναντι στην υπευθυνότητα που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχοντας πολιτική κάλυψη στην κυβέρνηση και στήριξη - όπως και σε άλλα θέματα, όπως η κρίση στον Έβρο, τα εθνικά ζητήματα - είχαμε την άρνηση πολιτικού διαλόγου από μεριάς της. «Αρνήθηκαν τη σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρνήθηκαν την πρόταση περί κοινώς αποδεκτού Υπουργού Υγείας, αρνούνται να δώσουν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων».
 
Ο Τρ. Αλεξιάδης κατήγγειλε τη «διγλωσσία» της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ τον πολίτη που κατεβαίνει στο Σύνταγμα να διαδηλώσει μαζί με 5-6 φίλους του, ενώ δεν συζητά καν για τον πολιτικό που ανεβαίνει για ποδηλατάδα στο βουνό με τους φίλους του και αγκαλιάζεται και βγαίνει φωτογραφίες χωρίς μάσκα, φωτογραφία που εξαφανίζεται και δεν υπάρχει πουθενά στα ΜΜΕ.(!)
 
«Πέπλο σιωπής έχει σκεπάσει σοβαρές εφημερίδες και μεγάλα ΜΜΕ», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας την ανθρωποφαγία που είχαν επιδείξει σε δημοσίευση του Παύλου Πολάκη, στην προσπάθεια του δημοσιογράφου να υποστηρίξει πως η «ποδηλατάδα» δεν αποτελεί θέμα πολιτικής σημασίας και γι αυτό δεν ασχολήθηκε μαζί του η πλειονότητα των ΜΜΕ…
 
Η πολιτική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στην ανάγκη εθνικής συστράτευσης για την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, εθνικής κυριαρχίας, οικονομικής κρίσης και «η αποσιώπηση της είδησης και το λάθος μήνυμα που στέλνει ο πρωθυπουργός σε μια περίοδο που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά» δεν συμβάλλει στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
 
Ακούστε το ηχητικό:
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός
ώρα μηδέν!»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Ιανουαρίου 2021, 19.45
Ομολογία Βορίδη…
Στην παραδοχή του υπουργού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
Τραμπ, Τουίτερ, Ζάκερμπεργκ και δημοκρατία
Του Γιώργου Τσιρίδη    Τραμπισμός με...

Ναυτιλία

14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...
12 Ιανουαρίου 2021, 22.27
Διαρροή πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο
Πρωτοβουλίες του Υπουργείου...
12 Ιανουαρίου 2021, 20.12
Κρούσματα Covid-19 στο πλοίο «ΚΥΔΩΝ»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για κρούσματα Covid-19...

Πειραιάς

14 Ιανουαρίου 2021, 19.39
Πειραιάς: οι θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών
Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει...
14 Ιανουαρίου 2021, 19.35
Συνάντηση Γ. Μώραλη με Κ. Κατσαφάδο
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.56
«Οι νεοναζί απειλούν ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...